شایع ترین بیماری مقاربتی را می شناسید؟
کلامیدیا عفونت داخل سلولی است...
درد قسمت تحتانی شکم و پایین کمر، درد در هنگام برقراری روابط زناشویی، تهوع، تب و خونریزی در فواصل عادت ماهیانه، از نشانه های بروز کلامیدیا است.
دکتر الهه رجایی با اشاره به اینکه در 50 درصد مردان و 75 درصد زنان این بیماری بدون علامت است، گفت: کلامیدیا عفونت داخل سلولی است که باعث التهاب مجرای ادرار، واژن، گردن رحم، لوله‌های رحمی، مقعد و تخمدان‌ها می‌شود و تشخیص آن با روش‌های معمول آزمایشگاهی مشکل است. وی در ادامه افزود: کلامیدیا با هر نوع رابطه زناشویی قابل‌انتقال است و می‌تواند هنگام زایمان طبیعی از مادر به نوزاد منتقل شود چرا که گردن رحم در زنان و دختران جوان هنوز به خوبی تکامل نیافته است، امکان ابتلای این افراد بیشتر است.

این جراح و متخصص زنان و زایمان، با بیان اینکه طول دوره نهفته در عفونت کلامیدیایی 3 تا 14 روز است، تصریح کرد: درد قسمت تحتانی شکم و پایین کمر، درد در هنگام برقراری روابط زناشویی، تهوع، تب و خونریزی در فواصل عادت ماهیانه‌، از نشانه های بروز کلامیدیا است. همچنین ابتلا در بیشتر مردان نیز بدون علامت است اما در برخی از آن ها ترشح سفید یا روشن از مجرای ادرار، سوزش هنگام ادرار وخارش نوک مجرای ادرار مشاهده می شود.

رجایی خاطر نشان کرد: موثرترین راه برای پیشگیری از انتقال بیماری‌های مقاربتی، اجتناب از رابطه جنسی و داشتن یک رابطه متقابل طولانی مدت با یک همسر است. همچنین استفاده از کاندوم به روش صحیح و دایمی احتمال انتقال کلامیدیا را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. وی در پایان یادآور شد: انجام آزمایش غربالگری سالیانه برای زنان با سن بیشتر از 25 سال که مستعد ابتلا به کلامیدیا هستند یا همسر جدیدی اختیار کرده‌اند، توصیه می‌شود. تمام زنان باردار نیز بهتر است که برای تشخیص احتمال ابتلا به کلامیدیا آزمایش شوند چرا که این عفونت از گردن رحم در هنگام زایمان طبیعی به نوزاد منتقل می شود و چشم، دهان، حلق و دستگاه تنفس نوزاد را با مبتلا مواجه می کند.

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : ایسنا

مطالب پیشنهادی:
بیماری جنسی که به راحتی قابل درمان است!
شایعترین بیماری مسری جنسی + توصیه
این بیماری جنسی واکسن دارد
مهمترین بیماریهای ناحیه تناسلی در مردان
آقایان نگران نباشند؛ این بیماری نیست!