خواص آب جو
آب جو یک نوشیدنی بدون الکل است که فرایند تخمیر را نمی گذراند و فواید زیادی برای بدن و سلامت دارد. در این جا به مهم ترین خواص آب جو اشاره می شود

 فواید آب جو

در مواجهه با آب جو، برخی افراد ممکن است آن را با نوشیدنی مالت ارتباط دهند. اما آب جو فرآیند تخمیر را پشت سر نمی گذارد، از این رو فاقد الکل است و این تفاوت اصلی بین آنها محسوب می شود. دیر زمانی است که این نوشیدنی در فرهنگ های مختلف استفاده می شود.

به گزارش اکتیو بیت، آب جو می تواند به صورت صاف کرده و صاف نکرده باشد که نمونه های صاف نشده سرشار از کالری، اما با محتوای چربی کم هستند. نسخه صاف شده دارای کالری و محتوای فیبر کمتر است. در ادامه با برخی از فواید مصرف آب جو بیشتر آشنا می شویم.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : آشنایی با خواص جو

خواص آب جو : پاکسازی درونی

آب جو می تواند به واقع در پاکسازی بدن از طریق دستگاه ادراری مفید واقع شود. گروهی از قندها به نام بتا-گلوکان ها  B-Glucan که در دیواره های سلولی جو وجود دارند، عامل کلیدی در این زمینه هستند. بر همین اساس، آب جو به پاکسازی سیستم درونی بدن انسان کمک می کند. همچنین، این نوشیدنی می تواند به عملکرد درست کلیه ها کمک کند که اندام هایی کلیدی در پاکسازی بدن هستند.


خواص آب جو : تسکین عفونت های دستگاه ادراری

شواهد علمی قطعی و محکم درباره این که آب جو بهتر از چای های سالم و طبیعی دیگر به درمان عفونت دستگاه ادراری کمک می کند، وجود ندارند. با این وجود، جو دارای فواید سلامت بسیاری است و گزینه ای بی خطر، ارزان و سالم برای کمک به پاکسازی دستگاه ادراری که اندکی تحریک شده محسوب می شود. اگر با عفونتی دردناک و شدید مواجه هستید، بهترین گزینه مراجعه به پزشک است.


خواص آب جو : کمک به فعالیت دستگاه گوارش

آب جو می تواند به حفظ سلامت و عملکرد درست دستگاه گوارش کمک کند. محتوای فیبر محلول و نامحلول موجود در این نوشیدنی و همچنین ماهیت قلیایی آن عوامل موثر در این زمینه هستند.

اگر با مشکلات گوارشی مانند یبوست، هموروئید، یا گاستریت مواجه هستید، امتحان کردن آب جو شاید مفید باشد. اگر به اسهال مبتلا هستید، مصرف آب جو می تواند به احیای مایعات و الکترولیت های بدن کمک کند.


خواص آب جو : کمک به کاهش وزن

در شرایطی که آب جو می تواند به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک کند، یکی دیگر از فواید آن کمک به کاهش وزن است. آب جو احساس سیری را برای مدت زمانی طولانی‌تر در شما ایجاد می کند، زیرا روند گوارش آن آهسته‌تر است. همچنین، آب جو از کالری زیاد و چربی کم برخوردار است. این عوامل نوشیدن آب جو را به راهبردی موثر برای رفع گرسنگی و پیشگیری از پرخوری تبدیل می کنند.


خواص آب جو : کاهش کلسترول

نوشیدن آب جو یا چای جو می تواند بر سطوح کلسترول تاثیر مثبتی داشته باشد. به نظر می رسد مواد شیمیایی موجود در جو به نام توکول ها به سرکوب کلسترول بد (LDL) کمک می کنند. همچنین، بتا فیبر موجود در جو می تواند برای بهبود شرایط بیماری قلبی و کلسترول مفید باشد.

بیشتر بدانید : کلسترول خوب، کلسترول بد!؟


خواص آب جو : تقویت سیستم ایمنی

خواص آب جو

نوشیدن آب جو ممکن است به پیشگیری از بیماری به واسطه تقویت سیستم ایمنی کمک کند. محتوای بالای ویتامین C آب جو عامل کلیدی در این زمینه محسوب می شود. این ماده مغذی به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند و خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا را کاهش می دهد. همچنین، جو حاوی آهن است که می تواند به پیشگیری از کم خونی کمک کند.


خواص آب جو : درمان سنگ کلیه

آب جو می تواند به درمان سنگ های کلیه کمک کند که به مشکلی شایع در دنیای امروز تبدیل شده است. افزایش فشار مثانه ای برای تخلیه راحت‌تر و همچنین کمک به تنظیم تعادل pH برای پیشگیری از شکل گیری سنگ های کلیه از جمله عواملی هستند که در این زمینه موثر هستند. همچنین، جو دارای ویتامین B6 کافی برای تجزیه توده های اگزالات کلسیم تشکیل شده در کلیه ها است. سنگ های کلیه اساسا ترکیبات کلسیمی هستند که تجزیه نشده اند.

بیشتر بدانید : هر آنچه باید در مورد سنگ کلیه بدانید


خواص آب جو : سرشار از مواد مغذی

نوشیدن آب جو برای حفظ سطوح ویتامین ها و مواد مغذی ضروری در بدن انتخابی خوب است. آب جو سرشار از مواد مغذی ضروری از جمله فیبرهای غذایی است. همچنین، این نوشیدنی حاوی کلسیم، آهن، منیزیم، روی، مس، و ویتامین های C و B6 است. تمام این مواد مغذی برای حفظ سلامت کلی بدن انسان ضروری هستند.


خواص آب جو : مقابله با دیابت

مصرف منظم آب جو برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می تواند ایده خوبی باشد. این نوشیدنی دارای تمام ویتامین ها و مواد معدنی ضروری از جمله فیبر محلول بتا-گلوکان است که آهنگ جذب گلوکز را کند می سازد. این نوشیدنی می تواند در کاهش سطوح گلوکز و انسولین در افراد مبتلا به مقاومت به انسولین نقش داشته باشد. کاهش وزن نیز برای کنترل دیابت از اهمیت ویژه ای برخوردار است و همان گونه که پیش‌تر نیز اشاره شد آب جو می تواند به این کار کمک کند.


خواص آب جو : پیشگیری از سرطان

پیش‌تر به این نکته اشاره شد که مصرف منظم آب جو می تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند، اما مشخص شده این شرایط می تواند فوایدی فراتر از عدم ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا داشته باشد و به مبارزه با سرطان نیز کمک کند.

آب جو به واسطه محافظت از روده بزرگ و همچنین محتوای اسید فولیک که به نظر می رسد می تواند ار رشد تومورها جلوگیری کند، ممکن است مبارزی قوی در برابر سرطان باشد. نتایج یک پژوهش نشان داده است که مصرف آب جو می تواند از تکثیر سلول های سرطان روده بزرگ به لطف خواص آنتی اکسیدانی جو جلوگیری کند.

بیشتر بدانید : آنتی اکسیدان چیست؟ + منابع آنتی اکسیدان


خواص آب جو : محافظت از قلب

در شرایطی که کاهش کلسترول نکته مثبتی برای قلب محسوب می شود، آب جو می تواند از شرایطی به نام آترواسکلروز Atherosclerosis تصلب شرایین نیز پیشگیری کند. آترواسکلروز خطر بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد.

نیاسین یکی از اعضای خانواده ویتامین B به لطف اثرات ضد التهابی و تغییر دهنده لیپید در این زمینه نقش دارد. آب جو می تواند به کاهش فشار خون نیز کمک کند که این ویژگی نیز به کاهش فشار روی قلب و خطر سکته مغزی کمک می کند.


خواص آب جو : شادابی پوست

به لطف سلنیوم موجود در آب جو، این نوشیدنی می تواند به بهبود خاصیت کشسانی پوست کمک کند و از شل شدن آن جلوگیری کند.

آنتی اکسیدان های موجود در آب جو نیز به مبارزه با آسیب رادیکال های آزاد که می تواند برای پوست مضر باشد، کمک می کنند. همچنین، سطوح کافی سلنیوم به کاهش خطر سرطان های پوست، روده بزرگ، پروستات، معده و پستان کمک می کند.


اگر می خواهید بیشتر بدانید : مقابله با آرتروز با صبحانه سرشار از فیبر و جو دوسر


گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع : asriran.com