خمیر دندان مناسب چه ویژگی هایی دارد؟
فلوراید خمیر دندان
فلوراید، یک ماده معدنی طبیعی است که از مینای دندان محافظت و با پوسیدگی دندان مبارزه میکند. کارشناسان فلوراید موجود در خمیر دندان و آب آشامیدنی را به عنوان درمانی ایمن و موثر شناخته اند و انجمن دندان پزشکی آمریکا (ADA) این ماده را جزئی ضروری در خمیردندان می داند.
بیشتر بدانید : کاربردهای خمیر دندان در خانه داری که نمی دانید
سطح سایشی خمیر دندان (RDA)
خمیر دندان حاوی مواد ساینده برای تمیز و سفید کردن دندانهاست. سطح سایش خمیر دندان که به عنوان RDA شناخته میشود در محصولات مختلف، متفاوت است. محصولات دندانی باید ۲۵۰RDA یا کمتر از آن داشته باشند چرا که سطوح بالاتر میتواند به دندانها آسیب بزند و ایمن نیست.
نکته: افرادی که به طور مکرر به زخمها و آفتهای دهانی مبتلا میشوند، بهتر است از مصرف محصولاتی که حاوی SLS هستند، اجتناب کنند چرا که برخی تحقیقات نشان میدهد این ماده، خطر زخمهای دهانی را افزایش میدهد.
توجه به کنترل جرم دندانها
لایهای از باکتریها که پلاک نامیده میشود پیش و پس از مسواک زدن، سطح دندانها را میپوشاند. هنگامی که این پلاک سخت شود به جرم روی دندان تبدیل میشود. جرم زدایی دندانها دشوار است، این جرم بیماریهای لثه ای ایجاد می کند. خمیردندانهای حاوی مواد شیمیایی مانند«پیروفسفات» و «روی سیترات»از تجمع بیشتر جرم جلوگیری میکنند.
سفیدکنندگی خمیر دندان
بسیاری از افراد خواهان لبخندی درخشان تر هستند و خمیر دندانهای سفیدکننده میتواند انتخابی موثر و مناسب برای داشتن دندانهای سفید باشد. این محصولات حاوی مواد سایندهای هستند که دندانها را صیقل میدهند و لکهها را از سطح دندانها میزدایند.
برچسب خمیر دندان
توصیه میشود برچسب خمیر دندانها را پیش از خرید به دقت بررسی کنید، برخی از این محصولات برای کودکان مناسب نیست. تولیدکنندگان باید وجود هر گونه طعم دهنده یا شیرین کننده در خمیر دندانها را در برچسبهای این کالا، اطلاعرسانی کنند.
گزینههای طبیعی
مواد طبیعی حاوی مواد ساینده مانند جوش شیرین (بیکربنات سدیم) میتواند جایگزین مواد شیمیایی باشد. جوش شیرین علاوه بر خاصیت سایندگی در رفع لکههای دندانی نیز موثر است.
اجتناب از خمیر دندانهای شیرین
شکر به پوسیدگی دندان کمک میکند و به همین دلیل، استفاده از خمیر دندانهای حاوی شکر توصیه نمیشود. به ویژه برخی خمیر دندانهای کودکان برای خوش طعم تر شدن حاوی مقادیر زیادی شکر هستند.به گزارش سایت مدیکال نیوز تودی، بهتر است افرادی که دندانهای حساسی دارند از خمیر دندانهای سفید کننده حاوی مواد شیمیایی استفاده نکنند زیرا این نوع خمیر دندانها میتواند حساسیت را بیشتر کند.
مواد تشکیل دهنده متداول در خمیر دندانها عبارت اند از: ساخارین (نوعی شیرین کننده)، کربنات کلسیم و سیلیکات که ماده ساینده هستند، گلیسرول که به خمیردندان قوام ژل مانند میدهد و سولفات لاریل سدیم (SLS) ماده شویندهای که باعث کف کردن خمیر دندان میشود.
بیشتر بدانید : جوش صورت را می توان با خمیر دندان از بین برد؟
بیشتر بدانید : درمان دندان درد با 10 روش خانگی
بیشتر بدانید : سفید کردن دندان با 8 روشی که نمی دانستید!!
گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
seemorgh.com/lifestyle
منبع : khorasannews.com