رییس انجمن تولیدکنندگان صنایع لوازم خانگی با انتقاد از تبلیغ برندهای خارجی در صدا و سیما و سطح شهر گفت: تمامی لوازم خانگی برندهای خارجی که در ایران عرضه می‌شود، مونتاژ است و هیچ چیزی در داخل کشور ساخته نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، روز گذشته سیفی، مدیر امور آگهی بازرگانی صدا و سیما چگونگی تبلیغ کالاهای خارجی در صدا و سیما را تشریح کرده و گفته بود که "برندهایی که در ایران سرمایه گذاری خارجی کنند و در کشور تولید شوند، ممنوعیتی برای تبلیغ در صدا و سیما ندارند".

همچنین طبق آنچه وی اعلام کرده "بسیاری از برندهای خارجی درحقیقت تولید ایران هستند و حتی برخی از آن‌ها صادرات نیز دارند" که در این زمینه محمدرضا دیانی به خبرنگار ایسنا گفت: در این زمینه چند نکته وجود دارد؛ اول اینکه هیچ کدام از این برندها در ایران سرمایه گذاری نکرده اند که آن ها را سرمایه گذاری خارجی حساب کنیم بلکه نمایندگان این شرکت ها در ایران آن هم فقط در بخش تلویزیون رنگی اقدام به تولید می‌کنند.

وی افزود: این در حالی است که تولید این تلویزیون ها در ایران نیز تنها صنعت مونتاژ است و در اصل چیزی تحت عنوان ساخت داخل وجود ندارد.

رییس انجمن تولیدکنندگان صنایع لوازم خانگی با بیان اینکه بخش لوازم خانگی در کشور می‌توانست ارزش افزوده بالایی داشته باشد، اظهار کرد: در حال حاضر این برندهای خارجی از این وضعیت سوءاستفاده می کنند و با آوردن قطعات به داخل کشور به صورت منفصل و مونتاژ آن در داخل نه تنها یک ریال ارزش افروده برای کشور ندارند بلکه هیچ قطعه ای تولید نمی

کنند و تنها از رانت تعرفه ای در واردات قطعات منفصل استفاده می کنند.

دیانی با اشاره به قرار گرفتن واردات لوازم خانگی ساخته شده در گروه کالایی اولویت 10 اظهار کرد: پیش از این اجناس به صورت محصول نهایی وارد می شد و ما لااقل تکلیف خود را می دانستیم، اما در حال حاضر قطعات منفصل تلویزیون وارد می شود و در کشور مونتاژ می شوند، بدون اینکه چیزی در کشور ساخته شود.

وی ادامه داد: جالب اینجاست که این برندها هر زمانی که بخواهند از این گونه رانت ها برای تبلیغات تلویزیونی استفاده کنند، خود را تولید داخل معرفی میکنند و زمانی که می خواهند در بازار به مردم برای فروش ارائه شوند می گویند که ساخت کره یا ژاپن هستیم.

رییس انجمن تولیدکنندگان صنایع لوازم خانگی پیشنهاد کرد که صدا و سیما این برندها را موظف کند که در تبلیغات‌شان حتما ذکر شود که ساخت داخل هستند و گفت: مثلا بگویند تلویزیون سامسونگ ساخت ایران، اگر این اتفاق بیفتد جای توجیه بیشتری دارد.

دیانی با بیان اینکه برندهای داخلی اجازه تبلیغات در شبکه های ماهواره ای را ندارند، گفت: این در حالی است که برندهای خارجی هم از شبکه های خارجی و هم داخلی استفاده میکنند. حال وقتی حجم بسیار بالایی از تبلیغات این برندها در شبکه های ماهواره ای فارسی زبان و ضد انقلاب وجود دارد، چطوراجازه داده میشود که روی تمام بیلبوردها و تبلیغات سطح شهر هم اسم این

برندها باشد و حتی صدا و سیما نیز آن ها را تبلیغ کند؟

وی با بیان اینکه با تبلیغ یک برند خارجی در حقیقت به قدرت برندهای خارجی در کشور کمک کرده ایم، ادامه داد: با این کار نه حمایتی از سرمایه گذاری خارجی، نه انتقال تکنولوژی، نه ایجاد اشتغال و نه ارزش افزوده کرده ایم، چراکه حتی یکی از این برندها در کشور ما صادرکننده نیستند.

رییس انجمن تولیدکنندگان صنایع لوازم خانگی خاطر نشان کرد: مسئولان صدا و سیما شبانه روز تبلیغ مصرف کالای داخلی را می کنند ولی از سوی دیگر کالای خارجی تبلیغ می شود و این ها باهم در تضاد است، مثل اینکه ما مواد مخدر و عرضه آن را در کشور آزاد کنیم و بگوییم توصیه می‌شود که استفاده نکنید، صدا و سیما نباید سیاست یک بام و دو هوا داشته باشد.

دیانی همچنین با بیان اینکه شهر تهران به یک کاغذ دیواری از برندهای خارجی تبدیل شده است، گفت: مقام معظم رهبری هم گفته اند که خیلی از مسئولان که افراد ارزشی هم هستند در عمل پایبند به اقتصاد مقاومتی نیستند و این آسیب است.

وی با بیان که ثابت مبکنم هزینه تبلیغات برای برندها خارجی پایین تر از داخلی هاست، گفت: درست است که تعرفه آن ها بالاتر است اما با توجه به جایی که تبلیغات مورد استفاده قرار می‌گیرند و حجم زیاد تبلیغات تخفیفاتی برای آن ها درنظر گرفته می شود که در نهایت ارزان‌تر داخلی ها برایشان درمی آید.

رییس انجمن تولیدکنندگان صنایع لوازم خانگی اظهار کرد: صدا و سیما در بسیاری از برنامه هایش سیاست اقتصاد مقاومتی را مطرح می کند اما در حال حاضر به دنبال توجیه و مهمل قانونی است.

منبع: ایسنا