هم‌زمان با اعلام خبر انحلال دانشگاه علوم پزشكی ايران، باقر لاريجانی، رئيس دانشگاه علوم پزشكی تهران نسبت به...
  
 
 هم‌زمان با اعلام خبر انحلال دانشگاه علوم پزشكی ایران، باقر لاریجانی، رئیس دانشگاه علوم پزشكی تهران نسبت به تغییراتی در اعضای هیات علمی و روسای دانشكده‌های دانشگاه علوم پزشكی ایران اقدام كرده است.

یك روز بعد از اعلام انحلال دانشگاه علوم پزشكی ایران ، سایت و سردر این دانشگاه جایش را با دانشگاه تهران عوض كرد، تغییر و تحولات مدیران این دانشگاه اعلام شد و كمیسیون بهداشت و درمان در این خصوص تشكیل جلسه داد اما اعتراض و تحصن دانشجویان همچنان بی‌پاسخ مانده است.

دیروز دانشجویان دانشكده‌های مختلف دانشگاه علوم پزشكی ایران با تجمع در محوطه دانشگاه خواستار از سرگیری فعالیت این دانشگاه شدند، این تجمع كه با حضور نیرو‌های گارد ویژه، فضای امنیتی به خود گرفته بود،با‌بیانیه‌ای كه از سوی دانشجویان در اعتراض به این اقدام صادر شد، به پایان رسید.برخی از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران نیز با اعتراض نسبت به ناگهانی بودن اعلام انحلال دانشگاه، این موضوع را غیرقانونی دانستند.

یكی از اعضای هیات علمی دانشگاه كه مدیریت یكی از گروه‌های آموزشی را نیز به عهده داشت، در این خصوص می‌گوید: انحلال دانشگاه غیرقانونی است چرا كه در هیچ جای دنیا این موضوع سابقه ندارد كه به این شكل یك دانشگاه منحل شود.او با اشاره به این موضوع كه حتی هیات امنای دانشگاه ایران نیز در جریان موضوع انحلال نبوده‌اند، ادامه می‌دهد: چند نفر از اعضای هیات امنا مطرح كرده‌اند كه از این موضوع اطلاعی نداشته‌اند.

یكی دیگر از اعضای هیات علمی این دانشگاه كه در بخش‌های فوق تخصصی فعالیت می‌كند هم به مهر می‌گوید: این موضوع كه من ساعت 10 شب جمعه در منزل با یك پیامك متوجه انحلال دانشگاه شوم بسیار شوك‌آور بود.

به گفته او، به نظر ما ادغام صورت نگرفته و انحلال بوده است و گروه‌های آموزشی با سابقه بالا در معرض انحلال هستند؛ در حالی كه دانشگاه علوم پزشكی ایران با وجود كوچك بودن جوابگوی مردم بود و خدمات فوق تخصصی مناسبی ارائه می‌کرد.

به گفته پرسنل این دانشگاه، استدلالی كه وزیر بهداشت درباره تمركز فعالیت‌های دانشگاهی برای انحلال دانشگاه ایران عنوان كرده است نیز قانع كننده نیست، ضمن آن كه باید اطلاع‌رسانی درست و صحیحی در این زمینه صورت می‌گرفت نه این‌كه با تعویض سردر دانشگاه و امنیتی كردن فضای دانشگاه بخواهند دانشجویان را عصبانی‌تر كنند.

دانشگاه علوم پزشكی ایران از روز شنبه 8 آبان ماه 89 بر اساس ابلاغ مصوبه شماره 677‌‌/‌‌110 معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس‌جمهور منحل شده و تمامی فعالیت‌های بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشكی ایران واقع در استان البرز به دانشكده علوم پزشكی كرج، تمامی واحدهای بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشكی ایران به دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی و همه واحدهای آموزشی و پژوهشی و دانشجویی آن به دانشگاه علوم پزشكی تهران انتقال یافته است.

پیگیری مجلس

در چنین شرایطی، كمیسیون بهداشت و درمان مجلس، دیروز طی جلسه فوق العاده‌ای، محمدرضا رضایی كوچی از اعضای این كمیسیون و عضو هیات رئیسه مجلس را مسوول پیگیری انحلال دانشگاه علوم پزشكی ایران كرد.

دكتر حسینعلی شهریاری، رئیس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اعلام این خبر به «جام‌جم» گفت: به هرحال ابعاد مختلف انحلال دانشگاه علوم پزشكی ایران باید بررسی شود و بر همین اساس در كمیسیون بهداشت و درمان قرار شده است كه قانونی بودن این اقدام مورد بررسی قرار گیرد.او با اشاره به عجیب بودن این اقدام اظهار كرد: بزودی طی جلسه‌ای با وزیر بهداشت از او خواهیم خواست كه علت اجرای این تصمیم را اعلام كند و ابعاد موضوع را روشن سازد.

ابلاغیه 18 مرداد

از جمله نكات قابل توجه در خصوص انحلال این دانشگاه، صدور ابلاغیه انحلال آن در تابستان امسال و از سوی ریاست جمهوری است.

به گفته دكتر ابطحی، رئیس دانشگاه علوم پزشكی ایران، دستورالعمل انتقال دانشگاه علوم پزشكی ایران به دانشگاه‌های علوم پزشكی تهران و شهید بهشتی 18 مرداد ماه امسال از سوی رئیس‌جمهور به وزارت بهداشت ابلاغ شده بود، اما طی این مدت وزارت بهداشت در مقابل آن مقاومت می‌كرد تا شاید با سیر توسعه‌ای كه اتفاق می‌افتد بتوان از این مساله جلوگیری كرد؛ ولی در نهایت نتیجه این شد كه دانشگاه علوم پزشكی ایران با ادغام در دانشگاه علوم پزشكی تهران و شهید بهشتی منحل شود.

هر چند كه رئیس دانشگاه علوم پزشكی ایران از مقاومت وزارت بهداشت نسبت به اجرای ابلاغیه 18 مرداد خبر می‌دهد، اما واكنش وزیر بهداشت بعد از انحلال این دانشگاه متفاوت است.

وزیر بهداشت با دفاع از این اقدام معتقد است: ادغام دانشگاه علوم پزشكی ایران ساماندهی شبكه بهداشت و درمان و مسائل آموزشی، پژوهشی را به دنبال خواهد داشت. مرضیه وحیددستجردی در حاشیه دیدار با مسوولان بهداشتی كنیا به ایسنا گفت: وجود 3 دانشگاه علوم پزشكی در تهران، مسائل جدی‌ برای وزارت بهداشت مطرح كرده بود، به عنوان مثال بالای یك خیابان، منطقه بهداشتی مربوط به یك دانشگاه قرار داشت و پایین همان خیابان، منطقه بهداشتی دانشگاه دیگر؛ بنابراین ادغام این دانشگاه به طور جدی ارتقای مسائل بهداشتی ـ درمانی را به دنبال خواهد داشت.

به گفته او با ادغام دانشگاه علوم پزشكی ایران می‌توان از این موضوع در رتبه‌بندی‌های دانشگاه‌ها، رتبه‌های بالاتری را كسب كنیم. وزیر بهداشت به فارغ‌التحصیلان این دانشگاه نیز اطمینان داد كه اتفاق خاصی در مورد آنها نمی‌افتد. براساس گفته وزیر بهداشت حدود هزار و 800 نفر از پرسنل دانشگاه علوم پزشكی ایران در استان البرز به سر می‌برند كه این پرسنل نیز به دانشگاه علوم پزشكی كرج منتقل می‌شوند.

تغییرات مدیریتی

هم‌زمان با اعلام خبر انحلال دانشگاه علوم پزشكی ایران، باقر لاریجانی، رئیس دانشگاه علوم پزشكی تهران نسبت به تغییراتی در اعضای هیات علمی و روسای دانشكده‌های دانشگاه علوم پزشكی ایران اقدام كرده است.

این تغییرات در ابتدا با تغییر رئیس حراست دانشگاه آغاز شد و با 19 تغییر دیگر به روسای دانشكده‌ها هم رسید. بر این اساس 16 نفر از روسای دانشكده‌ها و از جمله رئیس دانشگاه علوم پزشكی ایران به سمت‌هایی نظیر مشاور و سرپرست در دانشكده‌های مختلف دانشگاه علوم پزشكی تهران تنزل پیدا كردند و فقط از 3 نفر از روسای دانشكده‌های این دانشگاه از جمله دكتر مسعود فراست، رئیس دانشكده پزشكی دانشگاه علوم پزشكی ایران تقدیر شد.

بر همین اساس تمامی فعالیت‌های بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشكی ایران واقع در استان البرز به دانشكده علوم پزشكی كرج، تمامی واحدهای بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشكی ایران به دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی و تمامی واحدهای آموزشی و پژوهشی و دانشجویی به دانشگاه علوم پزشكی تهران منتقل شده است.

این تغییرات در حالی انجام شده است كه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی هنوز تغییراتی در این حوزه اعمال نكرده است.
 
گردآوری: گروه خبر سیمرغ
www.seemorgh.com/news
منبع:asriran.com