رئيس دانشگاه آزاد گفت: در حال تمركززدايي ساختار دانشگاه آزاد هستيم و اين دانشگاه را به صورت فدراتيو اداره خواهيم كرد.
  
فارس: عبدالله جاسبی در مراسم اختتامیه جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد كه عصر دیروز برگزار شد، گفت: ما مقاطع زمانی مختلفی را پشت سر گذاشته‌ایم. دهه اول دانشگاه آزاد دهه تثبیت بود كه البته تثبیت در همه دوران‌ها نیاز است اما دهه اول كه برای موجودیت دانشگاه بود امری ضروری و لازم بود.

وی ادامه داد: دهه دوم فعالیت دانشگاه آزاد دهه توسعه جغرافیایی بود كه در این دوره دانشگاه آزاد در سراسر كشور و حتی در خارج از كشور توسعه پیدا كرد.

رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به نامگذاری دهه سوم به نام دهه كیفیت گفت: شاخص‌هایی را برای سرمایه‌گذاری در این دهه مشخص كردیم كه این شاخص‌ها به طور مستقیم با كیفیت دانشگاه مرتبط بود كه از جمله این شاخص‌ها نسبت اعضای هیئت علمی به دانشجویان هرم هیئت علمی، شاخص فضا و امكانات رفاهی و همچنین شاخص‌های پژوهش و مكانیزاسیون بود.

وی ادامه داد: یك سال و یك ماه تا پایان دهه سوم دانشگاه آزاد باقی است و ما تا حدی به اهداف تعیین شده در این دهه نزدیك شده‌ایم و این نشان می‌دهد كه برنامه‌ریزی ما واقع‌بینانه و درست بوده و این برنامه‌ریزی و اهدافی كه در نظر گرفته بودیم هیچ‌كدام بلندپروازانه نبوده است.

جاسبی گفت: ما هم اكنون حدود 30 هزار عضو هیئت علمی داریم و از نظر شاخص مقالات نیز واحد علوم تحقیقات ما در رتبه چهارم و خود دانشگاه آزاد در ردیف اول تولید علم قرار دارد.

وی ادامه داد: فضای آموزشی دانشگاه آزاد هم اكنون بالای 20 میلیون متر مربع است و سالانه یك میلیون متر مربع فضای آموزشی و رفاهی به دانشگاه آزاد افزوده می‌شود.

وی با اشاره به بحث مكانیزاسیون كه از برنامه‌های دانشگاه آزاد است، گفت: ما در این زمینه قدم‌های زیادی برداشته‌ایم ولی همچنان 50 درصد كار باقی مانده است و ما باید در دو حوزه علوم پزشكی و در حوزه علوم و تكنولوژی‌های نوین و بین رشته‌ای فعالیت خود را گسترده كنیم تا قدرتمند شویم.

رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به اینكه مدیریت خلاق یكی از عوامل اصلی در اقتصاد دنیا محسوب می‌شود، اظهار داشت: ما ادعا نمی‌كنیم كه در این زمینه به نتایجی كه می‌خواستیم رسیدیم اما گام‌های مهمی در این زمینه برداشته‌‌ایم و مجموعه مدیرانی كه هم اكنون در دانشگاه آزاد كار می‌كنند، مدیرانی قدرتمند و بسیاری از آنها آب‌دیده و دانشمند هستند.

وی با اشاره به بحث ساختار دانشگاه آزاد گفت: ساختار دانشگاه آزاد یك ساختار پویا و پر تحرك است علی‌رغم اینكه برخی اصرار داشتند كه این ساختار متمركز و وابسته به من است.

جاسبی تصریح كرد: 4 الی 5 سال اول ساختار دانشگاه آزاد متمركز بود زیرا كه چاره‌ای جز این نداشتیم اما اگر این ساختار متمركز بود، دوام نمی‌آورد به همین دلیل ما به سوی عدم تمركز در ساختار گام برداشتیم و به طور مستمر ساختار دانشگاه آزاد را تغییر دادیم و اصلاح كردیم و همچنین تمركززدایی انجام دادیم.

وی ادامه داد: تا امروز كه هیئت امنای استانی مطرح شده و ما قصد داریم دانشگاه آزاد را به صورت فدراتیو اداره كنیم.

رئیس دانشگاه آزاد گفت: دهه چهارم دانشگاه آزاد را به نام دهه رقابت جهانی نامگذاری كرده‌ام. در این دهه باید وارد رقابت با دانشگاه‌های جهانی شویم و زمینه‌ها هم اكنون در حال آماده شدن برای ورود به این عرصه است. دهه چشم‌انداز دانشگاه آزاد نیز همزمان با افق 1404 است كه دانشگاه آزاد باید به شبكه دانشگاهی بی‌بدیل در كمیت و كیفیت تبدیل شود.

جاسبی گفت: تا به حال منابع ما متكی به شهریه دانشجویان بود اما برای ورود به رقابت‌های جهانی باید از پژوهش و تكنولوژی‌های نو به عنوان منابع اصلی درآمد استفاده كنیم. مثل دانشگاه‌های هاروارد و MIT كه البته این یك همت و كار جدی را می‌طلبد و من در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی این همت بلند و توان بالا را می‌بینم.

رئیس دانشگاه آزاد گفت: ما كار را در دانشگاه آزاد با توكل به خدا آغاز كردیم و هدف ما خدمت به كشور و نسل جوان نیازمند به ورود به دانشگاه بوده است و به همین دلیل خداوند ما را در همه جا كمك كرده است.

جاسبی افزود: مهم نیست كه چه كسی در دانشگاه آزاد باشد. زیرا كه دانشگاه آزاد بخشی از تاریخ كشور و انقلاب شده است و این دانشگاه از بین رفتنی نیست و آنهایی كه به این دانشگاه خدمت كردند و همچنین نام آنهایی كه سنگ‌اندازی كرده‌اند در تاریخ باقی خواهد ماند.
 
 
گردآوری: گروه خبر سیمرغ
www.seemorgh.com/news
منبع: farsnews.com