نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي گفت: ايران در مسئله هسته‌اي با استراتژي درست، گام‌هاي بسيار اصولي برداشته است.

به گزارش خبرگزاري فارس، علي لاريجاني در گفت‌وگو با خبرنگاران در حاشيه مراسم اختتاميه اجلاس سراسري بنياد بين‌المللي غدير كه در مهمانسراي بيمه ايران در مشهد برگزار شد، با بيان مطلب فوق در خصوص مسئله هسته‌اي ايران افزود راهبرد ايران در خصوص مسئله هسته‌اي تاكنون خوب بوده است.
نماينده رهبري در شوراي عالي امنيت ملي افزود: بعد از مذاكراتي كه در ليبسون با سولانا انجام گفت قرار بر اين شد كه ايران مداليته حل مسايل با آژانس را تدوين كند و طرف مقابل نيز تعهد داشت رفتار ماجراجويانه‌اي را كه دنبال مي‌نمود پيگيري ننمايد.

**نظامنامه‌اي براي نظارت بر نطنز در گزارش جديد البرادعي خواهد آمد

وي ادامه داد: بعد از آن مذاكرات تنگاتنگي با آژانس و البرادعي صورت پذيرفت ما نشان داديم كه به تعهدمان پايبند بوديم كه در نهايت منجر به حصول برخي پيشرفت‌ها شد. نظامنامه‌اي براي نظارت بر نطنز تدوين شده كه در گزارش جديد البرادعي خواهد آمد.
لاريجاني اين پيشرفت‌ها را به چند دسته تقسيم كرد و گفت: بعد از مذكرات با سولانا در ليبسون مداليته حل مسايل با آژانس تدوين شد و به صورت يك سند درآمد سپس بازرسي‌هاي آژانس از مراكز اتمي ايران ازجمله بازرسي‌هاي سرزده تكرار شد.
وي با اشاره به مسئله پلوتونيوم اذعان داشت: اين موضوع قبلا حل نشده بود كه با بازرسي و تحقيقات انجام گرفته به صورت بسته در آمد.
دبير سابق شوراي عالي امنيت ملي ادامه داد: مسئله آلودگي برخي زباله‌ها كه به اتمام رسيد بايد نظامنامه و دستور العملي براي نظارت بر نطنز تدوين مي‌شد كه در جلسات مشترك با آژانس به صورت سند درآمده و در گزارش جديد البرادعي خواهد آمد.

**دست البرادعي براي گزارش باز است

لاريجاني به بازرسي‌هاي مجدد در فاصله گزارش قبلي البرادعي و گزارش جديد اشاره كرد و گفت: مسايل ديگر مسئله سانتريفيوژهاي p1 ,p2 بود كه سوالات متعددي در اين رابطه وجود داشت و در اين ميان اقدامات ايران بسيار مهم بود به طوري كه ديگر دست البرادعي براي گزارش باز است.
وي افزود: ايران نشان داد كه صادقانه و درست عمل نموده و نبايد گذاشت كشوري كه ماجراجوست در اين كار نقش آفرين باشد و آنرا پيچ بيشتري بدهد زيرا منطقه ما امروز آبستن حوادث مختلف است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به وضعيت عراق ، لبنان، افغانستان و پاكستان گفت: شرايط اين كشورها به نحوي است كه رهبران دنيا بدانند در اين شرايط بايد با طمأنينه و عقلانيت همه جانبه حركت كنند.
وي تاكيد كرد: كشورهاي مختلف كه در موضوع ذي‌نفع هستند، بايد نقش‌آفرين باشند و با يك رفتار متين و عاقلانه كار را دنبال كنند چرا كه ايران در مسئله هسته‌اي گام‌هاي بسيار اصولي و با استراتژي درست را داشته است.
وي تصريح كرد: گروه 1+5 و آژانس بايد نقش خود را ايفا كنند چرا كه مي‌توانيم با مذاكرات پارادايم راه‌كارهاي مشترك را براي حل مسايل داشته باشيم و اين مسئله كمك مي‌كند ايران نشان دهد كه به ايجاد ثبات و امنيت در منطقه كاملا معتقد است.

**مسئله هسته‌اي ايران پيچيدگي سنگيني ندارد

نماينده رهبري در شوراي عالي امنيت ملي در بخش ديگري از سخنانش اظهار داشت: مسئله هسته‌اي ايران پيچيدگي سنگيني ندارد يعني ما تعهدات خود را انجام داديم اما چيزي كه مطرح است حرف طرف مقابل است كه در ظرف‌هاي مختلف بيرون مي‌آيد مثلا مي‌گويند ما نگران تكنولوژي نظامي ايران هستيم.
لاريجاني گفت: ما دنبال تكنولوژي نظامي نيستيم اين موضوع را در مذاكرات با البرادعي روشن نموديم و گفتيم مسير را براي بازرسي و نماياندن صداقت خود براي شما باز مي‌كنيم چرا كه ما دلايلي از نظر منطق امنيت ملي كشور در اين خصوص داريم.
لاريجاني ادامه داد: ايران ظرفيت ساز است و ظرفيت دانش هسته‌اي را نيز پيدا كرده است و آنها مي‌ترسند تغيير استراتژيك در منطقه رخ دهد و اين دل مشغولي كشورهايي مثل اسرائيل است.
وي ادامه داد: ما نمي‌توانيم در جا بزنيم و يا عقبگرد داشته باشيم و در اين زمان حتي كشورهايي مثل عربستان، مصر و برخي كشورهاي كوچك خليج فارس نيز پيشرفت‌هايي داشته‌اند.
لاريجاني اذعان داشت: با كشوري كه به پيشرفت مي‌رسد و داراي ظرفيت‌هاي لازم است رابطه دوستانه برقرار مي‌كنند نه اينكه با آن به ستيز بپردازند زيرا همان ظرفيت‌ها را عليه دشمنان استفاده مي‌كند ما با تروريسم مخالفيم و به صلح عادلانه در جهان پايبنديم منتهي از ذخاير كهنه گذشته نمي‌توان تئوري پردازي كرد و بايد متناسب واقعيت‌هاي امروز طراحي انجام داد.
وي افزود: با ايجاد ظرفيت‌هاي بهتر در منطقه به ايجاد امنيت پايدار و ايجاد صلح در دنيا با استفاده از ظرفيت‌ها عمل كنيم.

** همچنان در كنار مسئله هسته‌اي حضور دارم

دبير سابق شوراي امنيت در رابطه با كانديداتوري در انتخابات مجلس گفت: اگر مي‌خواستم در انتخابات شركت كنم دبيري شوراي امنيت مزاحم اين كار نبود زيرا يكي از استثنا‌ءها اين است كه دبير شوراي عالي امنيت ملي مي‌تواند همزمان نماينده مجلس هم بشود.
وي افزود: البته اكنون هم در كنار همين امر هستم زيرا نماينده رهبري در شوراي عالي امنيت ملي مي‌باشم و وظيفه فردي خود مي‌دانم كه هر گونه كمكي براي حل اين موضوع بشود، انجام دهم.
لاريجاني در رابطه با اينكه آيا استعفاي وي ضرري براي مسايل هسته‌‌اي داشته باشد يا خير گفت: يك حادثه كه رخ مي‌دهد زواياي مختلفي دارد و در مجموع در شرايطي كه وجود داشت مصلحت را اينگونه ديدم كه تغيير به وجود آيد چرا كه تا حدي كه توانستم به اين وظيفه عمل كردم و ديگر احساس كردم نيازي به حضور من نيست.
نماينده رهبري در شوراي عالي امنيت ملي، در رابطه با مسئله تحريم‌هاي يك جانبه اظهار داشت: آمريكا اعلام كرده است كه تحريم مي‌كنيم ولي الان در صحنه داخلي آمريكا بازي منصفانه‌اي وجود دارد كه آيا اين كارها جنبه داخلي دارد يا جنبه عيني براي آن وجود دارد.
وي افزود: من نمي‌گويم كه در كشور غفلت مي‌شود حتما نگاه‌هاي تيزبين ايران،‌ حوادث پيرامون خود را چه در حوزه آمريكا و اسرائيل و چه در مسايل منطقه با دقت بايد رصد كند ولي من در رابطه با اين قضيه حساس هستم و مي‌دانم كه ايران ظرفيت‌هايي دارد و مي‌تواند با تلاش در دالان اين مسايل قرار نگيرد و اصولا حركت عقلاني براي پيشگيري اهداف استراتژيك كشور اين است.
لاريجاني در پايان گفت: وقتي مي‌بينيم كه حريف دامي در راه ما پهن مي‌كند نبايد در آن قرار بگيريم اين طراحي‌ها در هر دوره و زمانه‌اي حالت خاص خود را دارد و بايد در مواجهه با آن با تدبير و روشن بيني جلو رفت.