به گزارش فارس، "هيلاري كلينتون" سناتور ايالت نيويورك كه از نامزدهاي اصلي دموكراتها براي انتخابات آتي آمريكا است در مانيفست سياست خارجه خود كه در نشريه "فارن افرز" منتشر كرد، نوشت: «دولت بوش ظاهرا معتقد است ما به اندازه كافي قدرت نداريم تا از طريق گفتوگو از منافع خود دفاع كنيم از اين رو با گفتوگو با دشمنان آمريكا مخالفت كرده است. اين يك راهبرد فريبكارانه و بياثر است.»
وي در حالي از سياست دولت بوش در خودداري از گفتوگو با ايران انتقاد ميكند كه خواستار رويكرد تندتر در قبال ايران است.
وي ابراز عقيده كرد: «لازم است يك سياستمدار واقعي با دشمنان خود نه تنها بخاطر گفتوگوي صرف، بلكه بخاطر اين امر وارد تعامل شود كه ديپلماسي قدرتمند لازم براي تحقق اهدافمان به دست آيد.»
كلينتون در مانيفست سياست خارجه خود اين ديدگاه خود را درباره ايران بررسي ميكند و مدعي ميشود: «ايران مثالي از اين دست است. ايران براي آمريكا، متحدان ما در ناتو و اسرائيل يك چالش بلندمدت راهبردي است. اين كشوري است كه بيش از همه از تروريسم دولتي استفاده ميكند و از عوامل خود براي ارايه مواد منفجرهاي استفاده ميكند كه در عراق سربازان آمريكايي را مي كشد. دولت بوش از گفتوگو با ايران در مورد برنامه هستهاي آن خودداري ميكند و ترجيح ميدهد بجاي به چالش كشيدن ايران، به بدرفتاريهاي آن بيتوجهي كند.»
وي ادعا كرد: «در همين حال ايران تواناييهاي غنيسازي اورانيوم خود را بهبود بخشيده، شبه نظاميان شيعه عراق را مسلح كرده، به حزب الله سلاح رسانده، و عليرغم اينكه دولت آن بخاطر مديريت نادرست اقتصاد و افزايش سركوب هاي سياسي و اجتماعي به شهروندان ايران ضربه زده است، از حماس حمايت مالي ميكند.»
ارزيابي كلينتون كه براي پيروزي در رقابتهاي درون حزبي بسيار اميدوار است و طبق نظرسنجيها در صدر حزب دموكرات براي رقابت با رقيب جمهوريخواه خود قرار دارد، حاكي است: «نتيجه اين شد كه ما زمان بسيار ارزشمندي را از دست داديم. ايران بايد به تعهدات خود در مورد عدم گسترش تسليحات هستهاي پايبند باشد و نبايد به آن اجازه داده شود به سلاح هستهاي دست يابد يا آن را توليد كند. اگر تهران به تعهدات خود و خواسته جامعه بينالمللي عمل نكند، تمامي گزينهها بايد بر روي ميز باقي بماند.»
وي كه تلاش داشت برنامه صلحآميز هستهاي ايران را همچون ديگر مقامات آمريكايي تسليحاتي جلوه دهد، تصريح كرد: «از سوي ديگر اگر ايران حاضر باشد برنامه تسليحات هستهاي خود را پايان دهد، حمايت از تروريسم را محكوم كند، از صلح در خاورميانه حمايت كند، و نقش سازنده در عراق ايفا كند، آمريكا بايد آماده باشد تا به ايران مشوقهايي ارايه كند كه به دقت دستهبندي شده باشند. اين مساله باعث خواهد شد تا مردم ايران بدانند كه نزاع ما با آنها نيست و با دولت آنها است و همچنين به جهان نشان خواهد داد آمريكا آماده است تا تمامي گزينههاي ديپلماتيك را دنبال كند.»