بر سر استقلال کشور با کسی معامله نمی کنیم
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه بر سر استقلال کشور با هیچ کس وارد معامله نخواهیم شد، تصریح کرد: تاکید ما بر مسئله هسته ای نشان دهنده این است که همواره بر موضع استقلال طلبانه خود خواهیم ایستاد و آن را حفظ می کنیم.
حداد عادل افزود: انقلاب اسلامی ایران خواسته های دانشجویان برای بوجود آوردن حکومتی مستقل از وابستگی به بیگانگان را محقق کرده است و امروز جنبش دانشجویی را به خواسته خود که همان حاکمیت ملی محسوب می شود رسانده است.
بیشتر کشورهای منطقه تحت سلطه تصمیم می گیرند
رئیس مجلس شورای اسلامی بزرگترین دستاورد 16 آذر را عدم وابستگی ایران به سایر کشورها عنوان کرد و ادامه داد: امروز کمتر کشوری در منطقه خاورمیانه برای خود تصمیم گیری می کند و اکثر کشورها تحت سلطه دیگران تصمیم می گیرند.
وی به تلاش برخی افراد و جریانات داخلی و خارجی برای رودر رو کردن جنبش های دانشجویی با انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: اینها جنبش دانشجویی و ملت ایران را هنوز نشناخته اند چطور ممکن است این جنبش حقوق ملت خود را تضییع کند و 16 آذر را از یاد ببرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: انتظار داریم دانشجویان سیاسی باشند چرا که از بین همین افراد مدیران آینده جامعه بوجود خواهند آمد، لذا دانشجو باید چشم و وجدان بیدار ملت با درکی درست از اوضاع و شرایط باشد و خود را برای مدیریت در آینده آماده کند.
دانشجویان با آگاهی نسبت به مسایل اعتراض یا طرفداری کنند
حداد عادل خاطرنشان کرد: دانشجو به اقتضای سن و سال آرمانگرا و احساسی است، لذا عده ای در صددند تا دانشجویان را معترض نگه دارند اما بنده معتقدم نباید شرایط اینطور باشد بلکه دانشجو باید با چشم باز و گوش شنوا با تحقیق نسبت به مسائل اعتراض کرده و یا از آن طرفداری کند.
وی ادامه داد: کشوری که دارای عدالت اجتماعی نباشد به هیچ عنوان پیشرفت نخواهد کرد، لذا باید نسبت به این مسئله هم با حساسیت برخورد نمود.
مشکل کشورهای جهان سوم عقب ماندگی از علوم روز است
رئیس قوه مقننه، شأن و کمال نخست دانشجو را در علم دانشجویان دانست و یادآوری کرد که بیچارگی کشورهای جهان سوم و مشرق زمین در این است که آنها از علم روز عقب هستند لذا باید همواره علم را مد نظر داشت و نسبت به تقویت آن تلاش کرد.
حداد عادل تاکید رهبر معظم انقلاب بر علم محوری و توسعه علمی را نشانه استقلال جمهوری اسلامی ایران دانست و تصریح کرد: توجه ایشان به مسائل علمی روز و توسعه علوم جدید با وجود استعدادهای موجود در کشور که نشانه بصیرت ایشان از شرایط روز است همواره باید مد نظر دانشجویان و جامعه علمی کشور باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی دستیابی به علوم روز از جمله انرژی هسته ای را باعث تغییر دیدگاه سایر کشورها نسبت به جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و اظهار داشت: دانشجویان باید تقویت علم را به عنوان وظیفه دینی ، انقلابی و ملی خود در متن آرمانهای دانشجویی دنبال کنند و همواره احیاگر آن در کشور باشند.
باید جلوی رشد بادکنکی دانشگاه ها گرفته شود
حداد عادل در پاسخ به سئوال دانشجویی در خصوص تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد اظهار داشت: بحث دانشگاه آزاد بحث مفصلی است چرا که پس از پیروزی انقلاب این دانشگاه نیز در توسعه دانشجویی کشور نقش داشته است اما در اینکه باید جلوی رشد بادکنکی دانشگاهها گرفته شود هیچ شکی نیست. چون همراه با توسعه باید مباحث کیفی دانشگاه نیز ارتقا یابد.
وی تصریح کرد: با هدایت رهبر معظم انقلاب هیئت موسس جدیدی برای دانشگاه آزاد پیشنهاد شد که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز رسیده است که بر این اساس برخی مشکلات موجود در این دانشگاه که باید در برطرف شود ، رفع خواهد شد.
حداد عادل تاکید کرد که باید به دور از حرکات سیاسی به بحث تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد بپردازیم و شک نداشته باشیم که این امر محقق خواهد شد.
مجلس به دنبال تحقق سند چشم انداز در همه امور است
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سئوال که چه اقداماتی از سوی مجلس هفتم برای تحقق سند چشم انداز 20 ساله توسعه صورت گرفته است گفت: بعد از ابلاغ چشم انداز الزامات این سند از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام اخیرا تدوین شده و تلاش ما در مجلس هفتم نیز در همه امور تحقق بخشی به سند چشم انداز 20 ساله توسعه است.
وی خاطرنشان کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان زیر نظر رهبر معظم انقلاب در حال انجام کارهایی برای تبدیل قوانین در راستای چشم انداز 20 ساله توسعه هستند.
حداد عادل در پاسخ به این سئوال که چرا ناظری برای نظارت بر کار مجلس که خود نهادی نظارتی محسوب می شود در نظر گرفته نمی شود اظهار داشت: بنده به این امر معتقدم و وجود نهادی برای نظارت بر کار مجلس را ضروری می دانم اما در این بین کار ظریفی باید انجام شود که مرز بین اختیارات نمایندگان یا سوءاستفاده آنان را مشخص کند. ضمن اینکه نباید در این بین قدرت نظارتی مجلس گرفته شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: تمام تلاش ما بر این است که مرز بین استفاده صحیح و سوءاستفاده نمایندگان از اختیارات خود مشخص شود.
وی ادامه داد: یکی از مسائل مورد بحث ما این است که مجلس باید خیلی کم عیب باشد اما حاضرم گواهی بدهم که مجلس هفتم مجلس خوبی بوده و بدنه آن متشکل از افراد خوشنام و نمایندگانی که عموما سخت کوش و خدوم هستند می باشد.
تیمی کارشناس و تمام وقت به شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه شود
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به دانشجویی که گفت این شورا به دلیل چند شغله بودن برخی اعضا دچار روزمرگی شده و از عهده وظایف خود به خوبی برنیامده است گفت: این طور نیست که شورای عالی انقلاب فرهنگی دچار روزمرگی شده باشد اما این مشکل که اعضای شورا به صورت نیمه وقت نمی توانند به امور مربوطه بپردازند را قبول دارم.
نماینده تهران تصریح کرد: برای ارتقای شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد می کنم افرادی بصیر و خبیر به صورت تمام وقت در کنار اعضای اصلی شورا به کار کارشناسی بپردازند.
حداد عادل در پاسخ به دانشجوی دیگری که پرسیده بود آیا گزارش سازمانهای اطلاعاتی آمریکا از دیدگاه شما منطقی است گفت: برخی اوقات کشورها می خواهند از سیاست ها و اهداف گذشته خود برگردند که این گزارش هم می تواند این چنین باشد.
گزارش NIE موفقیت ایران در پیگیری اهدافش را نشان داد
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: انگیزه صدور گزارش اخیر سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در داخل این کشور هرچه باشد بر صداقت جمهوری اسلامی ایران صحه گذاشته و مهم برای ما این مطلب است که نشان می دهد ما در پیگیری مطالبات و اهداف خود موفق بوده ایم.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر عملکرد مجلس در مبارزه با مفاسد اقتصادی اظهار داشت: طرح ها و لوایح متعددی در این خصوص در مجلس وجود داشته و هم اکنون نیز وجود دارد و سعی داریم تا چند ماه آینده سایر مواردی را که به تصویب نرسیده تصویب کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: 26 طرح و لایحه در رابطه با مبارزه با مفاسد اقتصادی هم اکنون در مجلس شورای اسلامی وجود داشته و دارد .
حدادعادل در خصوص طرح تشهیر در مجلس هفتم که بر اساس آن اسامی مفسدان اقتصادی اعلام می شود تصریح کرد: در این لایحه سعی شده تا فضا برای اطلاع رسانی به مردم از مفسدین اقتصادی توسط مطبوعات بازتر شود.
مباحث ساختاری جلوگیری از فساد اقتصادی در مجلس پی گیری می شود
وی لایحه پولشویی و رسیدگی به اموال مسئولان را از دیگر طرح های مهم در ارتباط با مسئله مبارزه با مفاسد اقتصادی دانست و افزود: یکی دیگر از کارهایی که هم اکنون در مجلس شورای اسلامی در ارتباط با بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی در حال پیگیری است انجام کارهایی است که بیشتر جنبه ساختاری دارد .
حداد عادل ادامه داد: بررسی پرونده های اقتصادی در کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی از دیگر اقدامات ارزشمند مجلس هفتم در این زمینه محسوب می شود که در حال حاضر 52 پرونده در این کمیسیون در حال پیگیری است.
نماینده مردم تهران در پاسخ به سئوالی درباره تحقیق و تفحص های مجلس شورای اسلامی و اینکه برخی از اعضای هیئت رئیسه از این کار ممانعت به عمل می آورند نیز گفت: هیئت رئیسه مجلس به هیچ عنوان نمی تواند از انجام طرحهای تحقیق و تفحص جلوگیری کند چرا که هیچ کس حتی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز این اختیار را ندارد که برخلاف آئین نامه مجلس عمل کند.
تحقیق و تفحص از قوه قضائیه مراحل آئین نامه ای را طی می کند
رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: تحقیق و تفحص از قوه قضائیه نیز هنوز مراحل آئین نامه را طی می کند اما با انجام تحقیق و تفحص صورت گرفته از آزمون دستیاری ، 21 نفر در این باره متهم و اخراج شده اند.
وی در پاسخ به دانشجوی دیگری که از سرانجام طرح تحقیق و تفحص از دانشگاهها پرسیده بود اظهار داشت: هم اکنون ده ها جلد سند در تحقیق و تفحص مجلس از دانشگاههای کشور موجود است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص عملکرد مجلس در تحقیق و تفحص از دانشگاهها و عملکرد مجلس در تخصیص بودجه به دانشگاهها خاطرنشان کرد: بنیه اقتصادی مشخصی در کشورمان وجود دارد که نباید آن را با بالا رفتن قیمت نفت قیاس نمود. مجلس در تخصیص بودجه تنها توزیع کننده پول است و نمی تواند پول تولید کند .
حداد عادل افزود: مجلس در تخصیص بودجه به دستگاهها و نهادهای دولتی همه جوانب را در نظر می گیرد اما در ارتباط با دانشگاهها باید به این نکته اشاره کنیم که بودجه دانشگاهها از سال 84 تا سال 86 چهار برابر شده است.
ساز و کار درستی برای تامین هزینه های انتخاباتی نداریم
وی در رابطه با تامین هزینه انتخابات نمایندگان مجلس نیز تصریح کرد: در شرایط فعلی سازوکار درستی برای تامین هزینه های انتخاباتی نمایندگان نداریم و دلیل اصلی این امر عدم وجود حزب به معنای واقعی در کشور است.
هزینه های انتخاباتی ام از پس انداز حقوق مجلس ششم بود
نماینده مردم تهران درباره تامین هزینه انتخاباتی خود نیز گفت: هزینه های انتخاباتی من از طریق پولی که از مجلس ششم می گرفتم و در صندوق قرض الحسنه ذخیره می کردم تامین شد و بخشی دیگر را گروه های اصولگرای حامی تامین کردند .
"در راس امور بودن" مجلس به معنای ستیزه جویی با دولت نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به دانشجویی که پرسیده بود آیا مجلس در شرایط فعلی در راس امور است یا خیر گفت: اگر در راس امور بودن ، به معنای جدال و ستیزه جویی بین دولت و مجلس است این را به هیچ عنوان قبول ندارم چرا که مجلس هفتم علیرغم اینکه همراه و پشتیبان دولت اصولگرا است به هیچ عنوان از وظایف خود در امر نظارت کوتاهی نکرده است.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: مطمئن باشید مجلس هفتم ، مجلسی مستقل است و اگر بخواهیم این مسئله را اثبات کنیم می توانیم به رای ندادن مجلس به 4 نفر از وزرای پیشنهادی رئیس جمهور اشاره کنیم .
حداد عادل یاد آور شد: مجلس هفتم تنها برای تصدی وزارتخانه نفت سه وزیر پیشنهادی رئیس جمهور را رد کرده است.