خبرگزاري فارس: يك تحليلگر در مقاله خود نوشت نيروهاي نظامي انگلستان در فرودگاه بصره نقش مهمي نخواهند داشت و فقط به عنوان سرپوشي سياسي بر عملكرد جورج بوش رئيس جمهوري آمريكا عمل خواهند كرد.
يك تحليلگر:
حضور نظاميان انگليسي در فرودگاه بصره سرپوشي بر عملكرد بوش است
خبرگزاري فارس: يك تحليلگر در مقاله خود نوشت نيروهاي نظامي انگلستان در فرودگاه بصره نقش مهمي نخواهند داشت و فقط به عنوان سرپوشي سياسي بر عملكرد جورج بوش رئيس جمهوري آمريكا عمل خواهند كرد.
  
 
به گزارش خبرنگار فارس در لندن، پاتريك كاكبرن كه يك تحليلگر و نويسنده است در تحليلي در باره عقب نشيني نيروهاي نظامي انگلستان از بصره و نقش اين نيروها در پيش از عقب نشيني و بعد از آن گفت: نيروهاي نظامي انگلستان در فرودگاه بصره هيچ نقش نظامي و سياسي را ايفا نخواهند كرد و حضورشان فقط سرپوشي سياسي بر عملكرد جورج بوش است .
كاكبرن عقب نشيني نيروهاي نظامي انگلستان را از بصره شكستي شرم آور توصيف كرد و گفت عقب نشيني نيروهاي نظامي انگلستان از كاخ بصره جلوتر از زمان عقب نشيني كامل اين نيروها از بصره كه در اوايل ماه آينده پيش بيني شده است ، نشان دهنده آغازي بر پايان بيهوده ترين نبردي است كه ارتش انگلستان تاكنون براي آن جنگيده است .
اين نويسنده افزود: در ظاهر امر نيروهاي نظامي انگلستان كنترل بصره را به نيروهاي امنيتي عراقي واگذار مي كنند اما در عالم واقعيت بايد گفت كه نيروهاي نظامي انگلستان كنترل كمي بر بصره داشتند و نيروهاي امنيتي عراق نيز در مقياس بسيار وسيعي از سوي شبه نظاميان شيعه كنترل مي شوند.
كاكبرن با بيان اين مطلب كه شكست انگليس در عراق تقريبا پس از گذشت 4 سال تلاش و مرگ 168 نيروي نظامي انگلستان، اكنون به مرحله ظهور رسيده است، افزود گروه بحران بين المللي مستقر در بروكسل در گزارش خود گفته است ساكنين و شبه نظاميان بصره به اين عقب نشيني به عنوان يك عقب نشيني ترتيب يافته نگاه نمي كنند بلكه به آن به عنوان شكستي كه سرافكندگي به همراه دارد مي نگرند.
اين تحليلگر در ادامه افزود: در 4 ماه گذشته شدت يافتن حملات عليه نيروهاي نظامي انگلستان در جنوب عراق نشان داد كه عمليات نظامي اين نيروها در سركوب قدرت شبه نظاميان شكست خورده است.
همچنين عقب نشيني نيروهاي نظامي انگلستان به منزله شوكي براي آمريكا محسوب مي شود زيرا موجب تضعيف ادعاهاي آمريكا مي شود، ادعاهايي بر اين اساس كه به علت پشت كردن قبايل سني عراق به گروه‌هاي القاعده و همكاري كردن آنها با نيروهاي امريكايي و همچنين به علت به كار گرفته شدن تاكتيك‌هاي پيشرفته‌تر از سوي نيروهاي امريكايي ، اكنون ديگر امريكا موفق شده است تا پيشرفت هايي را در برقراري نظم و قانون در عراق به وجود آورد .
اين نويسنده گفت: حقيقت امر اين است كه در عمل، آمريكا بر روي 9 استان شيعه اي كه در جنوب بغداد قرار دارند ، كنترل بسيار كمي دارد .
از سوي ديگر هيچگاه اين احتمال وجود نداشت كه ارتش انگلستان بتواند در برقراري نظم و قانون در جنوب عراق ، تحت كنترل دولت عراق در بغداد، موفق شود، و اداعاهايي مبني بر اينكه ارتش انگلستان اين توان را دارد كه از تجربه هايي كه در مقابله با شورش ها در ايرلند شمالي بدست آورده است ، در عراق استفاده كند، ادعاهاي بي معنايي هستند زيرا نيروهاي نظامي انگلستان در ايرلند شمالي از حمايت اكثريت جمعيت پروتستان برخوردار بودند، حال آنكه اين نيروها در بصره و سه استان ديگري كه در جنوب عراق كنترل آنها را برعهده داشتند، از هيچ حمايت محلي برخوردار نبودند و نيروهاي نظامي انگلستان در جنوب عراق هيچ متحد محلي قابل اعتمادي نداشتند.
كاكبرن گفت: در انتقاد مايك جكسون رئيس سابق ارتش انگلستان در زمينه نبود آمادگي كامل از سوي آمريكا در اشغال عراق و همچنين در انتقاد "تيم راس" عالي رتبه ترين افسر ارتش انگلستان از نبود برنامه ريزي پس از اشغال عراق ، مسئله مهم نبود حمايت مردمي از نيروهاي خارجي مطرح نشده است ،در حالي كه اين مسئله نقش بسيار مهمي را در ارتباط با شكست نيروهاي نظامي انگلستان در جنوب عراق ايفا مي‌كند.
اغلب عراقي‌ها از خلاص شدن از دست صدام خوشحال بودند اما اكثريت آنها نيز مخالف اشغال پس از جنگ بودند و اگر نيروهاي نظامي انگلستان و امريكا پس از حمله به عراق و سرنگوني صدام به سرعت در آوريل سال 2003 از عراق خارج شده بودند، ديگر جنگ چريكي در عراق به وجود نمي آمد.
اين نويسنده همچنين گفت: امريكا در حالي كه به طور رسمي از دولت عراق حمايت مي كند ، بيشترين قدرت را در عراق دارا است و علت اين امر هم اين است كه امريكا نمي خواهد احزاب مذهبي شيعه كه داراي ارتباط نزديكي با ايران هستند جايگزين صدام شوند و البته با توجه به اين موضوع كه شيعيان 60 درصد جمعيت مردم عراق را تشكيل مي دهند ، چنين مسئله اي احتمالا اجتناب ناپذير است.
پاتريك كاكبرن كه به عراق سفر هم كرده است، گفت: در حقيقت احزاب سياسي و شبه نظاميان مافيا مانند آنها همواره نهادها را در عراق كنترل كرده اند و زماني كه يك خبرنگار آمريكايي كه در بصره زندگي مي كرد، در يك مقاله تفسيري به اين مسئله اشاره كرد، به سرعت از سوي پليس عراق كشته شد.
اين تحليلگر افزود: يك رهبر شبه نظامي گفته است كه 80 درصد از ترورها در سال 2006 درعراق توسط افرادي صورت گرفته بودند كه لباس نيروهاي پليس عراق را به تن داشتند ، سلاح نيروهاي پليس عراق را حمل كرده بودند و همچنين از خودروهاي پليس عراق استفاده كرده بودند.
كاكبرن همچنين گفت: خشونت‌ها و درگيري‌ها در بصره به طور عمده عليه اشغال عراق و يا در نتيجه اختلاف هاي فرقه اي صورت نمي گيرند بلكه اين نبردها و درگيري ها اغلب برسر منابع محلي بوده اند و خواهند بود، و در واقع سه گروه در عراق هستند كه بر توازن شكننده قدرت اين كشور تسلط دارند و اين سه گروه عبارتند از:
فضيلت كه بر نيروي ويژه حفاظت از نفت عراق كنترل دارد ، شوراي عالي اسلامي عراق كه بر روي واحد هاي كماندو پليس و همچنين نيروهاي اطلاعاتي عراق تسلط دارد ، و ارتش المهدي كه كنترل بر روي بيشتر نيروي پليس محلي ، امور بنادر و نيروي ويژه حفاظت از تاسيسات عراق را در اختيار دارد.
اين نويسنده با اشاره به وجود گروه‌هاي مختلف در عراق گفت: يك راننده كاميون عراقي گفته است كه براي اينكه بتواند به راهش ادامه دهد، مجبور بوده است كه به سه واحد از شبه نظاميان مختلف كه به فاصله چند كيلومتر از يكديگر در جاده اي مستقر شده بودند رشوه بدهد.
پاتريك كاكبرن در پايان سخنان خود اينچنين نتيجه گيري كرد: اگر بخواهيم عملكرد نيروهاي نظامي انگلستان را در ارتباط با مسئله تشكيل يك حكومت منظم در بصره و همچنين در ارتباط با برقراري يك زندگي خوب براي مردم بصره ارزيابي كنيم ، بايد اينگونه بگوييم كه نيروهاي نظامي انگلستان در ارتباط با اين دو مسئله به طور مطلق شكست خورده اند .
انتهاي پيام/.