پنتاگون اعلام كرده است كه بخشي از سيستم كامپيوتري مربوط به رابرت گيتس، وزير دفاع آمريكا، از كاربري خارج شده، اما از اظهارنظر درباره حمله‌كنندگان احتمالي به سيستم سر باز مي‌زند.

به گفته مقامات آمريكايي، ارتش چين در موفقترين حمله اينترنتي به سازمان دفاعي آمريكا، موفق به هك كردن شبكه اينترنتي اين سازمان شد.
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، به نقل از «فايننشال تايمز»، پنتاگون اعلام كرده است كه بخشي از سيستم كامپيوتري مربوط به رابرت گيتس، وزير دفاع آمريكا، از كاربري خارج شده، اما از اظهارنظر درباره حمله‌كنندگان احتمالي به سيستم سر باز مي‌زند.
ولي برخي از مقامات كنوني و سابق پنتاگون، فاش كردند كه اين حمله، كار ارتش آزاديخواه خلق چين بوده است.
چند مقام ارشد آمريكايي نيز گفته‌اند: پنتاگون ريشه‌‌هاي اين حمله را شناسايي كرده است و بر اين باورند كه تا اندازه زيادي و به قطعيت، اين حمله از سوي ارتش خلق انجام شده است، حال آن كه وزارت دفاع چين، ديروز هرگونه اظهارنظري در اين باره را رد كرد.
پيش از اين نيز آنجلا مركل، صدر اعظم آلمان، در سفري كه به پكن داشت، از «ون جيابائو»، نخست‌وزير چين به خاطر ايجاد اختلال به وسيله چيني‌ها در كامپيوترهاي دولتي آلمان، انتقاد كرد كه پس از آن، وزير امور خارجه چين اعلام نمود كه دولتش با هر گونه اقدام مجرمانه در نفوذ به سيستم‌هاي كامپيوتري ديگر، از جمله هك كردن، مخالف است.
اين در حالي است كه قرار است بوش روز پنجشنبه در چهارچوب اجلاس اعضاي APEC در استراليا با «هو ژينتائو»، رئيس‌جمهور چين ديدار كند.
ارتش آزاديخواه خلق چين، معمولا سيستم‌ها و شبكه‌هاي ارتش آمريكا را مد نظر دارند و پنتاگون هم متقابلا شبكه‌هاي چيني را كنترل مي‌كند، اما مقامات گفته‌اند: در ماه ژوئن، پنتاگون با افزايش نگراني‌ها، باور داشته كه چين نشان داده است قادر به ايجاد اختلال در سيستم‌ها در زمان‌هاي حياتي و مهم است.
بنا بر گفته‌هاي منابع آگاه، هكرهاي چيني از نقاط گوناگون در اين كشور، ماه‌هاست كه قصد نفوذ به سيستم پنتاگون را دارند و سرانجام نيز موفق به اين كار شدند.
پنتاگون به مدت يك هفته سيستم خود را از كاربري خارج كرده بود تا امنيت شبكه‌اش را تأمين كند، حال آن كه در اين مدت نيز حملات ادامه داشت.
«مريچار لالس»، رئيس بخش آسيايي پنتاگون مي‌گويد: پنتاگون هنوز در حال بررسي مقدار اطلاعات به سرقت رفته است، اما در همين زمينه، يك منبع آگاه اعلام نمود: اطلاعات به سرقت رفته، طبقه‌بندي نشده بود.
گفتني است، هك كردن كامپيوترها به صنعت رو به رشد ديگري در چين تبديل شده است و به تازگي نيز گزارش‌هايي از تلاش هكرهاي چيني براي نفوذ به شبكه‌هاي دانلودهاي ديگر، از جمله بريتانيا داده شده است.
اينها همه در حالي است كه رابرت گيتس در اين باره ابراز نگراني شديدي نكرده است. او مي‌گويد كه زياد با تكنولوژي مورد نظر سر و كار نداشته و حتي ايميل خود را نيز به ندرت چك مي‌كند، اما ديگر مقامات آمريكايي به شدت از افزايش تحركات چيني‌ها نگرانند.
بايد گفت، جاسوسي اينترنتي در قرن 21 رواج بسياري يافته است، چرا كه متضمن خطرات موجود درباره افسران و جاسوساني كه به طور سنتي فعاليت مي‌كنند نيست.