روحانی: باید تهدید را تبدیل به فرصت کنیم
 رئیس‌جمهور گفت: تحریم فشار و سختی برای مردم به همراه خواهد داشت اما در عین حال می‌تواند فرصتی برای تولید، افتخار آفرینی و ابتکار ایجاد کند.

در برابر تحریم به جای پر شدن انبارها، بازار باید رنگین شود

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور امروز پنجشنبه در مراسم افتتاح فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان در بندرعباس، اظهارداشت: هر فاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس 12 میلیون لیتر بنزین تولید می‌کند و امیدوارم فاز سوم را زمستان 97 افتتاح کنیم.

وی با بیان اینکه مردم استان هرمزگان همواره سرافراز، انقلابی و مدافعان مرزهای آبی کشور بوده‌اند، گفت: خوشحالم که امروز برای بهره‌برداری از طرح مهم و تأثیرگذار در زندگی مردم و در خودکفایی کشور میهمان مردم شریف استان هرمزگان هستیم.

رئیس‌‌جمهور با اشاره به حضور خود در بندرعباس در سال‌های پیش از انقلاب و نیز در سال‌های دوران دفاع مقدس، افزود: این استان مهم همواره با مردمی فرهیخته و جایگاهی که در منطقه دارد، از بعضی جهات بی‌نظیر است.

روحانی تنگه هرمز ، بندرگاه‌های بسیار مهم  در کنار جزایر مهم با جایگاه ویژه‌ای که از لحاظ انرژی و فولاد دارند را  از ویژگی‌های استان هرمزگان برشمرد و افزود: بسیار خوشحالم که عنوان شد طرح‌های عمرانی برای این استان از جمله احداث 1700 تخت بیمارستانی، در سال 97 و 98 به بهره‌برداری خواهند رسید.

وی با اشاره به نیازمندی‌های مردم این استان در بخش آب، ادامه داد: متأسفانه در سال آبی که ماه‌های آخر آن را طی می‌کنیم، هرمزگان تحت فشار بوده و شرایط آبی سختی دارد و این به ما نشان می‌دهد که در این استان به جای آسمان باید بیشترین نگاه‌مان به آبی باشد که در ساحل آن قرار دارد، البته ما همواره به رحمت خدا امید داریم اما در عین حال دریا هم از آن خداست و باید کاری کنیم که مردم احساس راحتی بیشتر و نگرانی کمتری داشته باشند.

در طول زندگی انسان، مقاطعی پیش می‌آید که هم برای تاریخ ملت و سرنوشت کشور  و هم برای تبلور لیاقت‌های انسان کم‌نظیر و سرنوشت‌ساز است.

صدق و کذب ما و راستگو بودن و غیر از آن در روزهای امتحان خداوند آشکار می‌شود و اگر چه همه در زبان افتخار می‌کنند که مؤمن، مسلمان، مخلص، معتقد و فداکار برای کشور هستند، اما در روز امتحان و آزمایش سرافرازی، صداقت و فداکاری‌شان برای تاریخ و جهان روشن خواهد شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز یکی از مقاطع تاریخی مهمی است که در آن قرار داریم، اظهار داشت: اگر امروز دشمنی علیه ما توطئه کرده ، ما باید با تهدید دشمن مقابله کرده و در برابر آن بایستیم و ثانیاً آن را به فرصت تبدیل کنیم.

تحریم، فشار و سختی برای زندگی مردم خواهد بود اما در عین حال فرصتی برای ابتکارات، خلاقیت، تولید و افتخارآفرینی در برابر قدرت‌های زورگوی جهان است.

رئیس جمهور با بیان اینکه خداوند به ما نعمت‌های بزرگی عطا کرده که توان شمارش آنها را نداریم، گفت: فرهنگ، کشوری متمدن و خوب، بهترین مردم، عشق به خاندان رسالت، جایگاه استراتژیک ایران و امنیتی که در سایه ایثار و فداکاری مردم و نیروهای مسلح بوجود آمده، بسیار حائز اهمیت است و اگر وضعیت کشور را با برخی کشورهای منطقه و حتی برخی کشورهای جنوبی خلیج فارس مقایسه کنیم، می‌بینیم که شرایط بسیار خوبی داریم.

یکی از سران همین کشورهای جنوبی خلیج فارس به من می‌گفت که سالانه 9 میلیارد دلار برای حضور آمریکا در منطقه به آنها پرداخت می‌کنیم و این در حالی است که آمریکا به جای اینکه برای حضورش در منطقه و برقراری پایگاه برای منافع نامشروعش،  هزینه پرداخت کند، هم در منطقه حضور داشته، هم دخالت می‌کند و هم برخی از این قبیل کشورها را سرکیسه می‌کند.

همان مسئول به من می‌گفت که ترامپ به او زنگ زده و گفته که این پول‌ها کم است و باید با توجه به ذخایری که دارید پول بیشتری به ما دهید.

روحانی با بیان اینکه کشوری که در برابر یک ابرقدرت سرفرود آورده و از پول نفت و خزانه ملت خود به او باج می‌دهد، برای این است که در ظاهر آن ابرقدرت کشورش را حفظ کند و در باطن آنها نیز بتوانند حکومت‌شان را ادامه دهند.

ما کشوری پرافتخار داریم که در آن روی پای خود ایستاده‌ایم و ملت ما خودشان سرنوشت‌شان را انتخاب کرده و پای صندوق می‌آیند و در آن افتخار همه مسئولان این است که مشروعیت سیاسی‌شان را از رأی مردم دارند.

روحانی با بیان اینکه ملت ایران، ‌ملتی بزرگ و با تاریخ کهن است، گفت: تردید ندارم، اگر همه ابزار و امکانات را به کار بگیریم در این امتحان الهی هم مثل همیشه سربلند خواهیم بود.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید کاری کنیم که پیشانی دشمنان به سنگ بخورد، افزود: ما امروز در برابر یک مشت آدم قلدرمآب که دارای محاسبات غلط نسبت به کل جهان و از جمله ایران هستند، قرار داریم و این در حالی است که شاید بگوییم آنها با برجام ایران مخالفند اما می‌بینیم که در چین و اروپا و سایر نقاط نیز اینگونه هستند و در حقیقت آدم‌هایی روی کار آمده اند که به هیچ چیز متعهد نبوده و هیچ پیمانی برایشان ارزشمند نیست.

آدمی که مادر را از بچه جدا می‌کند و ضد اسلام و مسلمانان بوده و همه افتخارش دیوارکشیدن بین کشور و همسایه‌اش است، در برابر ما قرار دارد و امروز نیمی از مردم آمریکا از حکومت‌شان خجالت می‌کشند و اگر از آنها نظرسنجی کنیم، می‌بینیم آنها نیز از این حکومت و از این کاخ سفید ناراضی هستند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز بین آمریکا و نزدیک‌ترین متحدانش مانند کانادا، مکزیک و اتحادیه اروپا، فاصله بسیاری افتاده است، گفت: آنها نسبت به ما کینه طولانی و بلندمدت دارند، به گونه‌ای که یکی از سران حکومت فعلی آمریکا عنوان می‌کرد که ما باید ریشه ملت ایران را بخشکانیم.

ما در این مقطع هم باید احساس قدرت کرده، سینه را سپر کنیم و در برابر بدخواهان بایستیم و صبر و تحمل داشته و سست نشویم و گله‌ها و شکایت‌ها و فاصله‌هایی که همواره در جامعه ما میان اقشار و گروه‌های مختلف وجود داشته را کنار بگذاریم.

البته همواره اختلافات در کشور ما وجود داشته و مربوط به حزب یا گروه‌های سیاسی نمی‌شود و در کوچکترین مناطق هم بر سر موضوعات مختلف اختلافات و سلیقه‌های گوناگون بوده است اما هنگامی که دشمن در برابر ما قرار می‌گیرد و می‌خواهد ملت را شکسته و عظمت ما را خرد کند، ما یک ملت واحد هستیم.

تردید ندارم با صبر، استقامت و اتکاء به خدا و انسجام و ایستادگی حتماً می‌توانیم دشمن را در هم بشکنیم، چرا که ما از این نوع آزمایش‌ها در مقاطع دیگر هم داشته‌ایم.

رئیس جمهور با اشاره به روزهای سخت ملت ایران در سال‌های 59 و 60، گفت: خداوند به پیامبر(ص) سفارش می‌کند که در برابر ناملایمات همواره صبر پیشه کند و من هرگاه می‌بینم فشارها زیاد است یادی از شهید بهشتی می‌کنم.

روحانی با بیان اینکه این فشارها اصلاً قابل مقایسه با تهمت‌ها، زخم زبان‌ها و توهین‌ها در زمان شهید بهشتی نیست، گفت: بخاطر دارم، شهید بهشتی در آن دوران وارد یک جلسه‌ای شد و در آن جلسه جز دو نفر هیچ کس از جای خود تکان نخورد و بلند نشد، اما این مرد خم به ابرو نیاورد و بسیار روح بلند و بزرگی داشت.

رئیس جمهور با بیان اینکه شهید بهشتی مردی آگاه، ایران‌شناس، مردم‌شناس، دلسوز، مدبر، مدیر و معمار قانون اساسی و قوه قضائیه بود، گفت: ارادت و رفاقت من با او از سال 40 است و در فراز و نشیب‌های مختلف می‌دیدم که همواره صبر را پیشه خود می‌کرد.

روحانی با بیان اینکه شهید بهشتی الگوی بزرگی برای همه است، گفت: کمتر مظلومی در دوران معاصر مانند شهید بهشتی سراغ داریم که نسبت به او ناملایمات بسیاری انجام شد، اما او با قامتی استوار ایستاد و تا لحظه آخر با دنیایی از امید به مردم خدمت کرد.

وی با بیان اینکه امروز روز امتحان برای همه ماست، گفت: باید شجاعانه و پرتلاش مقاومت و ایستادگی کنیم و نباید در برابر تلاش‌های دشمن برای تحریم دستپاچه شویم. امروز روزی نیست که به بازارها هجوم ببریم و دو برابر قبل خرید کنیم یا انبارها را از کالا پر کنیم، بلکه اکنون زمان آن است که بازارها را پر از کالا و رنگین کنیم.

این یک آزمایش الهی است که بسیاری از مردم سربلند از آن بیرون می‌آیند و البته اقلیتی نیز هستند که همواره در این امتحان‌ها تجدید می‌شوند. در سه ماهه نخست امسال درآمد ارزی و حتی مخارج و هزینه‌کردهای دولت نه تنها از پارسال کمتر نشده، بلکه افزایش نیز داشته است و به عنوان مثال بودجه عمرانی تخصیص یافته در بهار امسال نسبت به زمان مشابه پارسال 30 برابر رشد داشته است.

روحانی با تأکید بر اینکه دلیلی برای نگرانی وجود ندارد، اظهارداشت: اصلاً فرض را بر این می‌گذاریم که دوران سختی آغاز شده است، آیا باید خودمان را ببازیم و دنبال مقصر بگردیم و تقصیرها را به گردن یکدیگر بیندازیم؟ امروز روز امتحان الهی است و همه باید فرهنگ اقتدار، عزت و ایستادگی‌مان را به رخ دشمن بکشیم.

اگر رشد و پیشرفت‌هایی که در همین 5 سال گذشته داشته‌ایم، نگاه کنید، می‌بینیم که پیشرفت‌های قابل افتخار زیادی داریم؛ در این 5 سال تولید بنزین کشور به 45 درصد افزایش یافته و تولید بنزین با استاندارد یورو 4 و یورو 5، بیش از 12 برابر شده و دیگر نه تنها به واردات گازوئیل نیاز نداریم بلکه توان صادرات گازوئیل را نیز داریم و در حالی که تا چند سال پیش در زمستان‌ها ناچار از واردات گاز بودیم، در حال حاضر توان صادرات گاز حتی در زمستان را هم نیز داریم، پس چرا باید به جای افتخار کردن به این دستاوردها یأس و ناامیدی را به جامعه تزریق کنیم؟

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز زمان کمک به یکدیگر و تلاش برای عبور از مشکلات است، نه زمان تسلیم یا مچ‌گیری، تصریح کرد: آیا نباید به راه‌اندازی دو فاز از پالایشگاه ستاره خلیج فارس به فاصله یک سال، افتخار کنیم. به امید خدا و با همت و تلاش تلاشگران صنعت نفت کشور تا پایان سال از فاز سوم این پالایشگاه نیز بهره‌برداری خواهد شد.

وی با بیان اینکه باید میزان مصرف بنزین را مدیریت کنیم، خاطر نشان کرد: در کجای دنیا سراغ دارید که یک کشور 80 میلیونی روزانه 80 میلیون لیتر مصرف بنزین داشته باشد، اینها سرمایه کشور هستند که باید با سرمایه‌گذاری برای آینده بهتر کشور مورد استفاده قرار بگیرند. از سوی دیگر حفظ و بهبود وضعیت محیط زیست نیز در گرو مدیریت مصرف سوخت است که باید با تلاش بیشتر این عرصه را سامان دهیم.

امروز و در دورانی که دشمن ما را به تحریم‌های بی‌سابقه تهدید می‌کند می‌توانیم بگوییم که در تولید بنزین و گازوئیل خودکفا شده‌ایم و البته لازم است علاوه بر مدیریت مصرف، قاچاق را نیز مهار کنیم. کارهای زیادی برای انجام دادن داریم که باید دست به دست هم داده و آنها را به بهترین شکل ممکن به سرانجام برسانیم.

باید هزینه بدخواهی‌های دشمنان را افزایش دهیم و قدرت خود را به رخ آنها بکشیم. اگر 6 ماه در برابر توطئه‌های دشمنان ایستادگی کنیم، آنها منکوب و خسته شده و در برابر اراده ملت ایران تسلیم خواهند شد. برای این منظور باید در کنار خودکفایی و ایستادگی از سرمایه‌ها و داشته‌های کشور نیز به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم.

 برای ساخت پالایشگاهی مثل ستاره خلیج فارس، میلیاردها یورو هزینه شده است و امروز باید راه را برای حضور مردم در این عرصه باز کنیم و سهام چنین مجموعه‌هایی را به مردم واگذار کنیم. همه دستگاه‌های دولتی و نهادهای عمومی و نظامی باید سرمایه‌های در اختیار خود را به مردم واگذار کنند تا هم مردم ثروتمند شده و هم به آینده امیدوار شوند و پول‌های سرگردان نیز در مسیر صحیح تولید به کار گرفته شود.

روحانی با تأکید بر اینکه جذب سرمایه‌های مردم به مسیر صحیح تولید وظیفه دولت،‌ نیروهای مسلح، نهادهای عمومی و همه ارگان‌های نظام است، گفت: برای این منظور مصوبه خوبی نیز در جلسه مشترک سه قوه داشتیم که به تأیید مقام معظم رهبری نیز رسیده است تا همه نهادها سهام شرکت‌ها و مجموعه‌های در اختیار خود را به مردم واگذار کنند.

برخی دستگاه‌ها هستند که می‌توانند خیلی خوب، سرمایه‌های مردم را جذب کرده و در مسیر صحیح تولید و ساختن آینده کشور سرمایه‌گذاری کنند. یکی از این دستگاه‌ها وزارت و شرکت نفت است که مردم نیز به آنها اعتماد داشته و اوراق منتشر شده از طرف این دستگاه‌ها، نزد مردم از اعتبار بالایی برخوردار است. این دستگاه‌ها می‌توانند به خوبی سرمایه‌های مردم را به خدمت بگیرند.

در نمایشگاه نفت و گاز که چندی پیش برگزار شد، اعلام شد صنعت نفت کشور، آمادگی انتشار 6 میلیارد دلار اوراق مشارکت را دارد که این مسأله می‌تواند علاوه بر ایجاد اشتغال سرمایه‌های مردم را نیز به مسیر صحیح تولید هدایت کند.

یکی دیگر از زمینه‌هایی که مردم می‌توانند در آن مشارکت کرده و از سود مطمئن و قابل توجهی برخوردار شوند، مشارکت در ساخت آزادراه‌هاست که بازگشت سرمایه و سود سریعی دارد. امروز هر دستگاهی که بتواند سرمایه مردم را در مسیر تولید و ایجاد اشتغال بکار بگیرد، باید وارد میدان شود تا امید و اعتماد مردم به آینده افزایش یابد و این خدمتی بزرگ به کشور بخصوص در مقطع تاریخی حاضر است.

روحانی با تشکر از نیروهای مسلح، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی، بسیج، نیروی انتظامی و همه کارآفرینان بخش‌های خصوصی و دولتی و بویژه مردم، گفت: از همه کسانی که با اجرای پروژه‌های مختلف، ایجاد اشتغال و رونق می‌کنند و باعث آبرو، افتخار و خودکفایی کشور می‌شوند، تشکر می‌کنم.

 امروز، روزی است که همه باید بیش از گذشته به هم و به کشور کمک کنیم. همه ما به ایران، به ملت ایران، به اسلام و تمدن اسلام و ایران بدهکار هستیم و باید دین خود را به نسبت به اسلام، انقلاب و ایران به بهترین شکل ادا کنیم.

پیش از سخنان رئیس جمهور، بیژن زنگنه وزیر نفت با اشاره به اینکه در 5 سال گذشته تولید بنزین پایه کشور، حدود 50 درصد افزایش یافته است، گفت: موضوع خودکفایی در تأمین بنزین مورد نیاز کشور را از این پس باید در بهبود کیفیت تولیدات شرکت‌های خودروساز کشور جستجو کنیم، چرا که افزایش بیش از این مصرف بنزین در کشور به صلاح اقتصاد نیست.

تا پیش از این دشمنان ما هرگاه می‌خواستند جمهوری اسلامی را مورد تهدید قرار دهند، از تحریم واردات بنزین و گازوئیل سخن می‌گفتند، اما امروز با اجرای پروژه‌هایی مثل، پالایشگاه ستاره خلیج فارس که در راستای یک طراحی دقیق برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به بهره‌برداری می‌رسد ، تولید بنزین در کشور را به تعادل رسانده و این حربه را از دست دشمن خارج  ساخته ایم.

سردار عبداللهی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) نیز در این مراسم ضمن ارائه گزارشی از روند احداث و بهره‌برداری از فاز دوم پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس و برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای تکمیل فازهای دیگر این مجموعه عظیم پالایشگاهی، اظهار داشت: اولویت هایی که در دولت های یازدهم و دوازدهم دنبال و اجرا شد، بسیار برای کشور حائز اهمیت بود که از جمله آنها طرح مهار آبهای مرزی، خودکفایی در بنزین و توسعه فازهای گازی در عسلویه است.

همچنین همتی استاندار و آقای مرادی به نمایندگی از مجمع نمایندگان استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پیرامون مسائل و مشکلات استان در بخش های مختلف پرداختند.

گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: tasnimnews.com