مردم به یک گوش شنوا احتیاج دارند
آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به برنامه هایی که در هفته قوه قضاییه برگزار شد، ضمن تقدیر از اعضای ستاد بزرگداشت هفته قوه قضاییه و ستادهای استانی حوزه های قضایی سراسر کشور در راستای برگزاری برنامه های خوب و مناسب، این برنامه ها را بستری برای فهم بهتر عملکرد دستگاه قضایی و همچنین تبیین اقدامات و خدمات مفید و تاثیرگذار این دستگاه دانست و تصریح کرد: مهمترین برنامه ما در هفته قوه قضاییه دیدار با مقام معظم رهبری بود که این جلسه سالیانه هم به لحاظ معنوی و هم از جهت رهنمودهای ارزشمند ایشان برای همه ما بسیار تاثیرگذار و مفید است و امیدواریم که برای اجرایی کردن رهنمودهای ایشان راهکارهای مناسبی بیابیم.
رئیس قوه قضاییه به برخی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در دیدار امسال از جمله اطلاع رسانی دقیق و صریح توام با هنرمندی برای اقناع افکار عمومی و همچنین احیا حقوق عامه اشاره کرد وافزود: گرچه قوه قضاییه در طول سالهای گذشته همواره به این نکات توجه داشته اما باید به برخی کاستی ها نیز اذعان کرد و امیدواریم که در مسیر رفع این کاستی ها و اجرای رهنمودهای بسیار مفید مقام معظم رهبری تلاش مضاعفی صورت گیرد البته اطمینان دارم که مسئولان قضایی این نکات را نصب العین قرار می دهند و باتلاش و برنامه ریزی بیشتر در جهت رفع کمبودها واجرای فرمایشات رهبر معظم انقلاب گام برمی دارند.
آملی لاریجانی در ادامه سخنان خود به موضوع «حقوق بشر آمریکایی» اشاره کرد و گفت: جنایاتی نظیر آنچه در هفتم تیر سال 60 اتفاق افتاد دارای پشتوانه های خارجی بود که این پشتوانه ها امروز آشکارتر شده است. در یازدهم تیر ماه سال دیگری شهید صدوقی را به شهادت رساندند و در هفت تیر سال 66 نیز حادثه بمباران سردشت توسط صدام و با پشتیبانی آمریکا رخ داد. چند سال بعد در دوازدهم تیر شاهد حادثه سرنگون کردن هواپیمای ایرباس مسافری ایران بودیم که جنایت عجیبی بود و خصوصاً رفتار رئیس جمهور وقت آمریکا در پاداش دادن به عاملان این جنایت بسیار زشت بود. بر این اساس مقام معظم رهبری در سال 94 در دیدار با خانواده ها شهدای هفتم تیر و جمعی از خانواده های شهدای استان تهران ضمن یادآوری این جنایات فرمودند که به تعبیر برخی دوستان خوب است هفتم تا دوازدهم تیر را هفته «حقوق بشر آمریکایی» اعلام کنیم.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه امروز مویدات بیشتری از این نوع حقوق بشر پیدا شده است به جنایات در یمن با حمایت آمریکا از سعودی ها و همچنین شرکت مستقیم در برخی حملات اشاره و اظهار کرد: آمریکا به دلیل آنکه شورای حقوق بشر اقدام به محکومیت اسرائیلی ها کرده بود از این شورا خارج شد. از سوی دیگر اخیراً شاهد جدا کردن دو هزار و پانصد کودک پناهجو از والدین آنها در آمریکا هستیم که با هیچ معیار انسانی و حقوق بشری سازگار نیست و به تعبیر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، پناهجویی اقدام مجرمانه نیست که همانند یک جرم با آن برخورد شود؛ حتی اگر جرم باشد، جداکردن کودک از والدین هیچ توجیهی ندارد و همه اینها تنها گوشه هایی از تجلیات حقوق بشر آمریکایی است.
آملی لاریجانی با طرح این پرسش که کشورهای اسلامی تا کی می خواهند در مقابل این جنایات سکوت کنند؟ خاطر نشان کرد: رفتار ترامپ و همراهان او رفتار فرعون هایی است که در جهان امروز مسلح تر شده اند و با قدرت تبلیغاتی و نظامی بیشتری مرتکب جنایت می شوند و با کمال وقاحت نیز برای دیگران کارنامه حقوق بشری تنظیم می کنند.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه چنین اقداماتی باید به رخ آنان کشیده شود، تصریح کرد: گرچه این میزان تفرعن نسبت به کشورهای اسلامی، فرصتی طلایی برای انسجام و خودباوری هرچه بیشتر مسلمانان است اما باید فکری کرد. امروز رسوا کردن چهره خبیث آمریکایی ها وظیفه عمومی مسلمانان است و کشورهای اسلامی باید بیشتر به قدرت خود بازگردند و به هیچ عنوان به سوی کشورهای جنایتکار مدعی حقوق بشر دست دراز نکنند.
آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی اعتراضات درکشور اشاره کرد و گفت: بر اثر برخی کاستی ها، مطالبات و اعتراضاتی پدید می آید که بسیاری از آنها مطالبات برحق است و همه باید تلاشی حداکثری خود را معطوف به رفع این کاستی ها و پاسخ به مطالبات در چارچوب محدودیت ها کنند.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر کمک دستگاه قضایی به دستگاه اجرایی برای حل مشکلات مردم، تصریح کرد: روسای کل دادگستری ها ودادستانهای سراسر کشور باید از باب حقوق عامه و حل مطالبات مردم به برخی موضوعات ورود کنند. گرچه ما در دستگاه قضایی وظیفه اجرایی نداریم اما می توانیم در برخی موارد ضمن الزام دستگاه ها به حل مشکلات مردم، همدلانه به آنها کمک کنیم که به موقع و با سرعت بیشتر کاستی ها را برطرف کنند.
آملی لاریجانی با تاکید بر ضرورت حضور روسای کل دادگستری ها در جلسات شورای تامین استان با محوریت استانداران، خاطر نشان کرد: مسئولان قضایی سراسر کشور باید برطرف کردن مشکلات مردم را به صورت جدی از دستگاه های اجرایی بخواهند البته تاکید می کنم که این موضوع باید به صورت کاملاً همدلانه صورت گیرد تا موثر باشد.
مردم علاوه بر تامین نیازهایشان، به یک گوش شنوا احتیاج دارند
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه مردم علاوه بر تامین نیازهایشان، به یک گوش شنوا احتیاج دارند و باید حرف هایشان شنیده شود، ادامه داد: در مواردی که کم کاری دستگاه های اجرایی به نوعی می تواند اقدام مجرمانه قلمداد شود باید پرونده تشکیل داد تا همه بدانند که باید وظیفه خود را به درستی انجام دهند. البته نباید فراموش کنیم که دستگاه اجرایی نیز در بودجه و اعتبارات با تنگناهایی مواجه است منتها شایسته است که رئیس جمهور محترم، معاون اول ایشان و سایر مسئولان با وجود کثرت اشتغالات تلاش کنند که سخن مردم به موقع شنیده شود و گام های خوبی در زمینه رفع مشکلات بردارند.
آملی لاریجانی با اشاره به در پیش بودن سفرهای تابستانی نیز یادآور شد: در این زمینه باید مسائل جاده ای و نقاط حادثه خیز به خوبی مورد بررسی قرار گیرد و از جان مردم حفاظت شود.
دادستانها موظفند با تخریب کنندگان اموال به شدیدترین وجه برخورد کنند
رئیس قوه قضاییه در ادامه به برخی اقدامات شیطنت آمیز اذناب داخلی معاندان خارجی در جریان اعتراضات اشاره کرد وگفت: مردم مطالبات برحقی دارند اما عده ای با سوء استفاده از این فضا اقدام به تخریب اموال عمومی و خصوصی می کنند. به آتش کشیدن بانک یا تخریب اموال مردم به هیچ عنوان قابل هضم نیست. بر همین اساس دادستان ها موظفند به کمک نیروهای انتظامی و امنیتی با چنین اقداماتی به اشد وجه برخوردکنند.
آملی لاریجانی تاکید کرد: امروزآمریکا، اذناب آن و همچنین منافقین به صورت عریان و آشکار می گویند که برای این آشوب ها برنامه ریزی دارند. البته ممکن است گزافه گویی کنند اما تردید نداریم که دشمن در پی برهم زدن امنیت کشور است. منافقین نیز که ادعاهای ضدسلطه جهانی خود را فراموش کرده اند امروز در آغوش آمریکا افتاده اند و مترصد فرصتی هستند که خودی نشان دهند. گرچه هیچ جایگاهی در بین مردم ندارند و ملت ما این فرقه خبیث جنایتکار را که قریب 17 هزار نفر را به شهادت رسانده است، به خوبی می شناسد اما باید توجه کنیم که بهرحال دشمن از هر نقطه ای قصد نفوذ دارد و لذا دادستان ها موظفند با هر کس که امنیت مردم را زیر سوال می برد به شدت برخورد کنند.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت پیشگیری از تخریب اموال، اظهار کرد: کسانی که مطالبه برحق دارند دست به تخریب نمی زنند. بر همین مبنا باید فرصت طلبان را شناخت و هیچ مسامحه ای با آنان نداشت. دادستان ها و سایر مسئولان قضایی در کشور مکلفند با هرکس در هر لباس که اقدام به تخریب اموال عمومی و خصوصی می کند، برخورد قانونی کنند و به آنها مجال ندهند.
آملی لاریجانی خطاب به مردم نیز تصریح کرد: کشور طبعاً مشکلاتی دارد و ممکن است بی توجهی ها و کم کاری هایی صورت گرفته باشد که باید از راه قانونی به این کاستی ها اعتراض کرد و درجهت رفع آنها گام برداشت. اما نباید بستر را برای سلطه بیگانگان فراهم کنید. بر همین اساس صف اعتراض باید از تخریب وآشوب جدا شود که البته مردم بصیر ما در هر حادثه ای به سرعت همین کار را کرده اند.
مسئولان، آنچه را که امکان انجام آن نیست صادقانه با مردم در میان بگذارند
امروز منافقین و آمریکا گرد هم جمع شده اند و با خباثت هرچه تمام تر می گویند که فشار اقتصادی بر مردم و جمهوری اسلامی برای تغییر نظام است. البته همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند و پس از این نیز همین طور خواهد بود. اتحاد مردم و مسئولان موجب می شود که دشمنان نتوانند به راحتی درکشور رخنه کنند و از طرفی مسئولان نیز باید به هوش باشند و با تواضع هرچه بیشتر، حرف مردم را بشنوند و با گفتگو، آنچه را که امکان انجام آن نیست صادقانه با مردم در میان بگذارند. مطمئن هم باشند که مردم سخن آنان را می پذیرند و آنچه برای مردم قابل پذیرش نیست صرفاً تبعیض و بی عدالتی است.
آملی لاریجانی در پایان ابراز امیدواری کرد که با هوشیاری مردم و تلاش مضاعف مسئولان، کاستی ها برطرف شود و این مشکلات تبدیل به بستری برای سوء استفاده دشمن نشود.
بر اساس این گزارش، بحث و بررسی پیرامون نحوه اجرای رهنمودهای مقام معظم رهبری در هفته قوه قضاییه در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت.رئیس قوه قضاییه، با تاکید بر الزام دستگاه اجرایی و همچنین همدلی با دولت برای رفع مشکلات مردم از سوی دستگاه قضایی، اظهار کرد: دادستان ها به هیچ عنوان با فرصت طلبانی که قصد سوء استفاده از مطالبات برحق مردم را دارند مسامحه نکنند و به تخریب گران اموال عمومی و خصوصی مجال ندهند.
به گزارش ایسنا، آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به برنامه هایی که در هفته قوه قضاییه برگزار شد، ضمن تقدیر از اعضای ستاد بزرگداشت هفته قوه قضاییه و ستادهای استانی حوزه های قضایی سراسر کشور در راستای برگزاری برنامه های خوب و مناسب، این برنامه ها را بستری برای فهم بهتر عملکرد دستگاه قضایی و همچنین تبیین اقدامات و خدمات مفید و تاثیرگذار این دستگاه دانست و تصریح کرد: مهمترین برنامه ما در هفته قوه قضاییه دیدار با مقام معظم رهبری بود که این جلسه سالیانه هم به لحاظ معنوی و هم از جهت رهنمودهای ارزشمند ایشان برای همه ما بسیار تاثیرگذار و مفید است و امیدواریم که برای اجرایی کردن رهنمودهای ایشان راهکارهای مناسبی بیابیم.
رئیس قوه قضاییه به برخی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در دیدار امسال از جمله اطلاع رسانی دقیق و صریح توام با هنرمندی برای اقناع افکار عمومی و همچنین احیا حقوق عامه اشاره کرد وافزود: گرچه قوه قضاییه در طول سالهای گذشته همواره به این نکات توجه داشته اما باید به برخی کاستی ها نیز اذعان کرد و امیدواریم که در مسیر رفع این کاستی ها و اجرای رهنمودهای بسیار مفید مقام معظم رهبری تلاش مضاعفی صورت گیرد البته اطمینان دارم که مسئولان قضایی این نکات را نصب العین قرار می دهند و باتلاش و برنامه ریزی بیشتر در جهت رفع کمبودها واجرای فرمایشات رهبر معظم انقلاب گام برمی دارند.
آملی لاریجانی در ادامه سخنان خود به موضوع «حقوق بشر آمریکایی» اشاره کرد و گفت: جنایاتی نظیر آنچه در هفتم تیر سال 60 اتفاق افتاد دارای پشتوانه های خارجی بود که این پشتوانه ها امروز آشکارتر شده است. در یازدهم تیر ماه سال دیگری شهید صدوقی را به شهادت رساندند و در هفت تیر سال 66 نیز حادثه بمباران سردشت توسط صدام و با پشتیبانی آمریکا رخ داد. چند سال بعد در دوازدهم تیر شاهد حادثه سرنگون کردن هواپیمای ایرباس مسافری ایران بودیم که جنایت عجیبی بود و خصوصاً رفتار رئیس جمهور وقت آمریکا در پاداش دادن به عاملان این جنایت بسیار زشت بود. بر این اساس مقام معظم رهبری در سال 94 در دیدار با خانواده ها شهدای هفتم تیر و جمعی از خانواده های شهدای استان تهران ضمن یادآوری این جنایات فرمودند که به تعبیر برخی دوستان خوب است هفتم تا دوازدهم تیر را هفته «حقوق بشر آمریکایی» اعلام کنیم.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه امروز مویدات بیشتری از این نوع حقوق بشر پیدا شده است به جنایات در یمن با حمایت آمریکا از سعودی ها و همچنین شرکت مستقیم در برخی حملات اشاره و اظهار کرد: آمریکا به دلیل آنکه شورای حقوق بشر اقدام به محکومیت اسرائیلی ها کرده بود از این شورا خارج شد. از سوی دیگر اخیراً شاهد جدا کردن دو هزار و پانصد کودک پناهجو از والدین آنها در آمریکا هستیم که با هیچ معیار انسانی و حقوق بشری سازگار نیست و به تعبیر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، پناهجویی اقدام مجرمانه نیست که همانند یک جرم با آن برخورد شود؛ حتی اگر جرم باشد، جداکردن کودک از والدین هیچ توجیهی ندارد و همه اینها تنها گوشه هایی از تجلیات حقوق بشر آمریکایی است.
آملی لاریجانی با طرح این پرسش که کشورهای اسلامی تا کی می خواهند در مقابل این جنایات سکوت کنند؟ خاطر نشان کرد: رفتار ترامپ و همراهان او رفتار فرعون هایی است که در جهان امروز مسلح تر شده اند و با قدرت تبلیغاتی و نظامی بیشتری مرتکب جنایت می شوند و با کمال وقاحت نیز برای دیگران کارنامه حقوق بشری تنظیم می کنند.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه چنین اقداماتی باید به رخ آنان کشیده شود، تصریح کرد: گرچه این میزان تفرعن نسبت به کشورهای اسلامی، فرصتی طلایی برای انسجام و خودباوری هرچه بیشتر مسلمانان است اما باید فکری کرد. امروز رسوا کردن چهره خبیث آمریکایی ها وظیفه عمومی مسلمانان است و کشورهای اسلامی باید بیشتر به قدرت خود بازگردند و به هیچ عنوان به سوی کشورهای جنایتکار مدعی حقوق بشر دست دراز نکنند.
آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی اعتراضات درکشور اشاره کرد و گفت: بر اثر برخی کاستی ها، مطالبات و اعتراضاتی پدید می آید که بسیاری از آنها مطالبات برحق است و همه باید تلاشی حداکثری خود را معطوف به رفع این کاستی ها و پاسخ به مطالبات در چارچوب محدودیت ها کنند.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر کمک دستگاه قضایی به دستگاه اجرایی برای حل مشکلات مردم، تصریح کرد: روسای کل دادگستری ها ودادستانهای سراسر کشور باید از باب حقوق عامه و حل مطالبات مردم به برخی موضوعات ورود کنند. گرچه ما در دستگاه قضایی وظیفه اجرایی نداریم اما می توانیم در برخی موارد ضمن الزام دستگاه ها به حل مشکلات مردم، همدلانه به آنها کمک کنیم که به موقع و با سرعت بیشتر کاستی ها را برطرف کنند.
آملی لاریجانی با تاکید بر ضرورت حضور روسای کل دادگستری ها در جلسات شورای تامین استان با محوریت استانداران، خاطر نشان کرد: مسئولان قضایی سراسر کشور باید برطرف کردن مشکلات مردم را به صورت جدی از دستگاه های اجرایی بخواهند البته تاکید می کنم که این موضوع باید به صورت کاملاً همدلانه صورت گیرد تا موثر باشد.
مردم علاوه بر تامین نیازهایشان، به یک گوش شنوا احتیاج دارند
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه مردم علاوه بر تامین نیازهایشان، به یک گوش شنوا احتیاج دارند و باید حرف هایشان شنیده شود، ادامه داد: در مواردی که کم کاری دستگاه های اجرایی به نوعی می تواند اقدام مجرمانه قلمداد شود باید پرونده تشکیل داد تا همه بدانند که باید وظیفه خود را به درستی انجام دهند. البته نباید فراموش کنیم که دستگاه اجرایی نیز در بودجه و اعتبارات با تنگناهایی مواجه است منتها شایسته است که رئیس جمهور محترم، معاون اول ایشان و سایر مسئولان با وجود کثرت اشتغالات تلاش کنند که سخن مردم به موقع شنیده شود و گام های خوبی در زمینه رفع مشکلات بردارند.
آملی لاریجانی با اشاره به در پیش بودن سفرهای تابستانی نیز یادآور شد: در این زمینه باید مسائل جاده ای و نقاط حادثه خیز به خوبی مورد بررسی قرار گیرد و از جان مردم حفاظت شود.
دادستانها موظفند با تخریب کنندگان اموال به شدیدترین وجه برخورد کنند
رئیس قوه قضاییه در ادامه به برخی اقدامات شیطنت آمیز اذناب داخلی معاندان خارجی در جریان اعتراضات اشاره کرد وگفت: مردم مطالبات برحقی دارند اما عده ای با سوء استفاده از این فضا اقدام به تخریب اموال عمومی و خصوصی می کنند. به آتش کشیدن بانک یا تخریب اموال مردم به هیچ عنوان قابل هضم نیست. بر همین اساس دادستان ها موظفند به کمک نیروهای انتظامی و امنیتی با چنین اقداماتی به اشد وجه برخوردکنند.
آملی لاریجانی تاکید کرد: امروزآمریکا، اذناب آن و همچنین منافقین به صورت عریان و آشکار می گویند که برای این آشوب ها برنامه ریزی دارند. البته ممکن است گزافه گویی کنند اما تردید نداریم که دشمن در پی برهم زدن امنیت کشور است. منافقین نیز که ادعاهای ضدسلطه جهانی خود را فراموش کرده اند امروز در آغوش آمریکا افتاده اند و مترصد فرصتی هستند که خودی نشان دهند. گرچه هیچ جایگاهی در بین مردم ندارند و ملت ما این فرقه خبیث جنایتکار را که قریب 17 هزار نفر را به شهادت رسانده است، به خوبی می شناسد اما باید توجه کنیم که بهرحال دشمن از هر نقطه ای قصد نفوذ دارد و لذا دادستان ها موظفند با هر کس که امنیت مردم را زیر سوال می برد به شدت برخورد کنند.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت پیشگیری از تخریب اموال، اظهار کرد: کسانی که مطالبه برحق دارند دست به تخریب نمی زنند. بر همین مبنا باید فرصت طلبان را شناخت و هیچ مسامحه ای با آنان نداشت. دادستان ها و سایر مسئولان قضایی در کشور مکلفند با هرکس در هر لباس که اقدام به تخریب اموال عمومی و خصوصی می کند، برخورد قانونی کنند و به آنها مجال ندهند.
آملی لاریجانی خطاب به مردم نیز تصریح کرد: کشور طبعاً مشکلاتی دارد و ممکن است بی توجهی ها و کم کاری هایی صورت گرفته باشد که باید از راه قانونی به این کاستی ها اعتراض کرد و درجهت رفع آنها گام برداشت. اما نباید بستر را برای سلطه بیگانگان فراهم کنید. بر همین اساس صف اعتراض باید از تخریب وآشوب جدا شود که البته مردم بصیر ما در هر حادثه ای به سرعت همین کار را کرده اند.
مسئولان، آنچه را که امکان انجام آن نیست صادقانه با مردم در میان بگذارند
امروز منافقین و آمریکا گرد هم جمع شده اند و با خباثت هرچه تمام تر می گویند که فشار اقتصادی بر مردم و جمهوری اسلامی برای تغییر نظام است. البته همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند و پس از این نیز همین طور خواهد بود. اتحاد مردم و مسئولان موجب می شود که دشمنان نتوانند به راحتی درکشور رخنه کنند و از طرفی مسئولان نیز باید به هوش باشند و با تواضع هرچه بیشتر، حرف مردم را بشنوند و با گفتگو، آنچه را که امکان انجام آن نیست صادقانه با مردم در میان بگذارند. مطمئن هم باشند که مردم سخن آنان را می پذیرند و آنچه برای مردم قابل پذیرش نیست صرفاً تبعیض و بی عدالتی است.
آملی لاریجانی در پایان ابراز امیدواری کرد که با هوشیاری مردم و تلاش مضاعف مسئولان، کاستی ها برطرف شود و این مشکلات تبدیل به بستری برای سوء استفاده دشمن نشود.
بر اساس این گزارش، بحث و بررسی پیرامون نحوه اجرای رهنمودهای مقام معظم رهبری در هفته قوه قضاییه در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت.
گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: isna.ir