آزمونی برای سنجش صداقت مسئولان فراموشکار
اخیرا کمپینی در فضای مجازی به راه افتاده که از مسئولان می‌خواهد اعلام کنند فرزند آنها هم اکنون در کجا مشغول است

همه آنهایی که به پویش #فرزندت_کجاست پیوستند

از روزی که ماجرای گاف بزرگ پسر عارف نماینده تهران و بالیدن به ژن خوبش در بین مردم پخش شد و باعث شد عارف در اولین واکنش به اظهارات پسرش درباره داشتن ژن خوب توضیحاتی به مردم ارائه دهد، افکار عمومی به شدت نسبت به حضور فرزندان مسئولان در رده و رتبه های مختلفی که با استفاده از شرایط ویژه پدرانشان فراهم شده بود، حساس شدند.

در این فضا بود که بنا به نیاز افکار عمومی به شفاف سازی درباره فرزندان مسئولان، برخی از اعضای هیات دولت، نمایندگان مجلس و حتی شهردار تهران که این روزها آفتاب لب بام است و به زودی بازنشست خواهد شد، پویشی به نام #فرزندت_کجاست؟ شکل گرفت و در آن، مسئولان با استفاده از شبکه های اجتماعی اعلام کردند برای فرزندان خود چه موقعیتی را فراهم کرده اند. برخی از اعضای هیات دولت به این هشتگ پاسخ دادند و نوشتند فرزندانشان در چه امور وارد شده است. از جمله ظریف، وزیر امور خارجه که بیان کرد تحصیلات پسرش چیست و این روزها به چه کاری مشغول است.

واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور هم به این کمپین پیوست و اعلام کرد خانواده اش در چه کار وارد شده اند. حتی وزیر ارشاد هم در این کمپین وارد شده و اعلام کرد که پسر کوچکش هنوز در دبستان درس می خواند و فرزندان دیگرش از رانت به خصوصی برخوردار نیستند.

فرزندت کجاست، در همین رده ها متوقف نشد، بلکه شهردار تهران که به تازگی به تخت خیابان بهشت نشسته مجبور شده برای شفافیت بیشتر درباره شغل و تحصیلات دامادش هم حرف بزند و بگوید فرزندان و دامادش چه می کنند. چهره های سیاسی هم در این بحث وارد شدند. اشخاصی مانند محمد علی ابطحی هم با انتشار تصاویر خانوادگی خود برای مردم روایت کردند فرزندانشان کجاست؟

برخی تحلیل گران هم در جمع بندی که از انتشار سخنان و تصاویر مسئولان درباره فرزندان و اهل خانواده داشتند، گلایه کردند چرا دختران مسئولان در خانه نشسته اند و کار نمی کنند؟ آنها قویا بر این اعتقاد هستند جامعه به شدت مردسالار ایران اجازه حضور اجتماعی به زنان و دختران حتی مسئولان کشور را هم نمی دهد.

ماجرای کمپین فرزندت کجاست به این نکات ختم نشد. در لایه دوم این ماجرا، پس از انتشار برخی اسامی و نامهای فرزندان مسئولان، مشخص شد برخی از مسئولان چندان صادقانه با این کمپین مواجه نبوده اند.

هر چند بعضی از ناظران مانند  احمد توکلی، نماینده ادوار مجلس معتقد است پاسخ به پویش فرزندت کجاست بخشی از اعتماد مردم به مسئولان را برمی گرداند ولی عملا سخنان ناصادقانه برخی از مسئولان، باعث شده مردم به نتایج این کمپین هم اعتماد چندانی نداشته باشند.

موضوع از زمانی شروع می شود که برخی نمایندگان مجلس، با صداقت اعلام کردند فرزندشان جایی نیست، در خانه است و زیر سایه والدین روزگار می گذراند. مانند نماینده رشت که اعلام کرد دخترش بدون خانواده هرگز شهر آبا و احدادی را ترک نکرده و این حضور باعث شد تا برخی از نمایندگان دیگر مجلس هم به این صرافت بیفتند تا بگویند فرزندشان کجاست ولی قصه به لطیفه ماند. مانند  قاضی پور نماینده ارومیه که اعلام کرد فرزندش چوپانی می کند و کاشف به عمل آمد در اصل، آقازاده او صاحب و مالک یکی از بزرگترین دامداری های منطقه است و شکر خدا، وضعیتش مانند بقیه چوپان های این کشور نیست.

گاف هایی از این دست، تنها به اردوگاه اصولگرایان خلاصه نشد، بلکه در اصلاحطلبان هم کسانی پیدا شدند که یادشان نبود اسنادی در دست مردم وجود دارد که نشان می دهد فرزندشان کجاست ولی پویش داوطلبانه فرزندت کجاست، علاوه بر اطلاعرسانی درباره شغل و وضعیت اجتماعی فرزندان مسئولان، درجاتی از صداقت آنها را هم به بوته آزمون می گذارد.

ماجرای فرزندت کجاست وکیلی

از جمله این نمایندگان فراموشکار، محمدعلی وکیلی، نماینده عضو لیست امید بود که یادش نبود قبلا لیست دخترش به عنوان خبرنگار در سایت دریافت مجوز تردد در طرح ترافیک ثبت شده است.  وکیلی در پویش فرزندت کجاست، گفت که دخترش بیکار است و درخانه مانده ولی بلافاصله اسناد مشخص کرد او به عنوان خبرنگار، دختر خود را معرفی کرده و برایش مجوز ورود به طرح ترافیک گرفته.

شبکه وندان که در شبکه های اجتماعی برای او دست گرفتند، وکیلی در توئیتر خود در نامه ای اداری و عجیب خطاب به شهرداری تهران نوشت که می تواند مجوز ورود به طرح ترافیک دخترش را لغو کند! این ماجرا آنقدر عجیب بود که واکنش مشاور معاونت ترافیک و حمل و نقل شهرداری تهران را به دنبال داشت و البته این مشاور به نماینده تهران، کنایه زد لغو مجوز ورود به طرح ترافیک برای دختر آقای وکیلی، باعث نمی شود مردم باور کنند این دختر واقعا بیکار است، چون در لیست بیمه خبرنگاران هم نام دختر آقای وکیلی ثبت شده و باید برای آن هم فکری کرد.

با این تفاصیل به نظر می رسد پویش فرزندت کجاست باز هم موفق شد آزمونی برای صداقت برخی از مسئولان باشد ولی واقعا نتوانست به اهداف واقعی این کمپین که می توانست شفافیت واقعی و قابل آزمون به همراه آورد، نزدیک شود. این را هم باید در نظر گرفت که پاسخ های سربسته برخی مسئولان که اعلام کرده اند فرزندشان در بخش خصوصی مشغول است، اثبات نمی کندکه آنها به رانتهای ناشی از نفوذ پدرشان، دسترسی ندارند.

گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: khabaronline.ir