یک افشاگری مهم؛ اتفاقات قم به مشهد وصل بود
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره حوادث رخ داده در مدرسه فیضیه قم گفت: باید یک کمیته حقیقت یاب برای برخی هتک حرمت‌ها تشکیل و با این افراد برخورد شود

ادامه واکنش‌های تند به یک تجمع جنجالی

مهدی شیخ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره اتفاقات در مدرسه فیضیه قم وتوهین به رئیس‌جمهور و مرحوم آیت‌الله هاشمی گفت: متاسفانه هر از چند گاهی شاهد چنین رفتارهایی از سوی عده‌ای هستیم باید خاطرنشان کنم این‌گونه حرکات ضربه‌هایی را وارد می‌کند که هیچ‌گونه نمی‌توان آنها را جبران کرد.

وی ادامه داد: این که پلاکارد دست بگیرند و علنا اعلام کنند ما فلان کار را کردیم و با رئیس‌جمهور هم همان کار را خواهیم کرد، متاسفانه کم از دیوار سفارت بالا رفتن به ما ضربه نخواهد زد بلکه معتقد هستم این ضربه بیشتر و عمیق‌تر به ما آسیب خواهد رساند.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای با بیان این‌که مشکل این‌جاست که برخوردی با این افراد نمی‌شود، بیان کرد: مشاهده می‌کنیم مواردی این چنینی اتفاق می‌افتد اما برخوردی صورت نمی‌گیرد. معتقدم اگر این افراد حتی تلویحاً اگر اعتراف به چیزی کرده‌اند باید احضار شوند و مورد بازجویی قرار بگیرند. باید این افراد بیایند و دلایل خود را بیان کنند و بگویند که چرا دست به چنین کاری زده‌اند .

نماینده مردم تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که ما همیشه شاهد اینگونه موارد و اهانت به شخصیت‌های نظام هستیم چرا برخوردی با آنها صورت نمی‌گیرد و این باور در مردم شکل می‌گیرد که شاید این افراد از جایی به خصوص دستور می‌گیرند که مورد بازخواست قرار نمی‌گیرند، گفت: ما هم از همین مردم هستیم برای ما هم سوال است و این تناقض وجود دارد که چرا برخورد نمی‌شود؟

وی افزود: گاهاً اعلام می‌کنند که این افراد از نیروهای خوب ما هستند،‌ قصدی ندارند و ممکن است بدون تفکر دست به اقدامات زده باشند و اشتباه کردند؛ اما رفتارها بیان‌گر چیزی دیگری است که نشان می‌دهد این‌ کارها کاملا برنامه‌ریزی شده هستند و این اتفاقات ساده نیست. متاسفانه انگیزه لازم برای برخورد با این افراد وجود ندارد به همین خاطر است که دوباره این حوادث تکرار می‌شود

وی با اشاره به این که مردم سوال می‌کنند که چرا با بانیان این گونه حوادث برخورد نمی‌شود، گفت: این اتفاقات باعث می‌شود مردم احساس کنند که برخوردهای دوگانه صورت می‌گیرد. می‌بینیم که یک دانشجو اظهارنظر می‌کند و یا فسادی را افشا می‌کند اما با او برخورد می‌شود، خب این‌گونه عملکرد باعث ایجاد علامت سوال می‌شود.

این نماینده مجلس دهم در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر این‌‌که این برخوردهای دوگانه چه تاثیری می‌تواند بر جامعه و مردم داشته باشد، گفت: بزرگترین سرمایه نظام اعتماد مردم است که این‌گونه رفتارها مستقیماً‌ به این سرمایه عظیم ضربه می‌زند و اعتماد مردم را خدشه وارد می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: بعضی از نهادها سرمایه نظام هستند در مواقعی کشور را نجات دادند و مهم‌ترین مسائل نظام به دست آنها حل شده است و در حال حاضر هم در رأس کار قرار دارند چنین ضربه‌هایی قطعاً از نقش آنها می‌کاهد و اجازه نمی‌دهد درست کار کنند.

وی تاکید کرد: روحانیت شیعه در طول تاریخ نشان داده است که هیچ چیز بالاتر و ارزشمندتر از حفظ شأن و جایگاه افراد نیست این‌ که یک عده پلاکارد دست بگیرند و کاری کنند که همه چیز زیر سوال برود قابل توجیه نیست.

این عضو کمیسیون فرهنگی درباره ورود مجلس به این گونه جریانات گفت: در اولین اقدام نامه‌ای به وزیر کشور کشور نوشتیم تا مسئله را بررسی کند و اگر لازم باشد یک کمیته حقیقت یاب تشکیل شود که چرا هر چند وقت چنین اقداماتی در کشور صورت می‌گیرد و از افراد هتک حرمت می‌شود. افکار عمومی امروز منتظر پاسخ است ببیند قتلی صورت گرفته است یا خیر؟ یا عده خودسر برای این که کسی را تهدید کنند دست به این کار زده‌اند؟

محسن غرویان
در ماجرای مدرسه فیضیه از روحانیون استفاده ابزاری کردند


محسن غرویان درباره تجمع علمای قم در مدرسه فیضیه و حواشی آن، اظهار کرد: موضع ما روحانیون مرجعیت است و بیانیه آیت‌الله مکارم را حمایت می‌کنیم و حق مساله هم شفافیت و روشن‌گری این موضوع است. این تجمع در حوزه قم در شهر مرجعیت و در مدرسه فیضیه که کانون حوزه در آن قرار دارد، سئوالات زیادی را برای مردم ایجاد کرده و مسئولان برگزاری این مراسم باید به مردم پاسخگو باشند.

وی با بیان اینکه درباره اتفاقاتی که در مدرسه فیضیه رخ داده بحث استیضاح وزیر کشور مطرح شده، گفت: نمایندگان مجلس در پیگیری این تجمع پاسخگویی وزیر کشور را ضروری دانسته‌اند. علاوه بر این مطهری هم تاکید کرده که درباره این اتفاق وزارت اطلاعات هم باید پیگیری کند تا مشخص شود این شعارها را چه کسی طراحی و تکثیر کرده است؟

وی تاکید کرد: روی تابلوهایی که در دست طلبه‌ها دیده شده نوشته شده بود که تابلوها بعد از مراسم بازگردانده شود؛ این نشان دهنده این است که از برخی طلبه‌ها سوءاستفاده ابزاری کردند و تابلوها را به‌دست آنها دادند و این مسائل باید ریشه‌یابی شود.

این فعال سیاسی اصولگرا خاطرنشان کرد: همان‌طور که آیت‌الله مکارم شیرازی هم اشاره کردند، این تجمع فاجعه‌ای برای حوزه و روحانیت و مرجعیت بود که حیثیت حوزه و روحانیت را زیر سوال برده است. در تاریخ مرجعیت اخلاق و علم و دانش ثبت شده، نه ترور و خشونت اما این اتفاق این مولفه‌ها را زیر سوال برد به همین دلیل متولیان این برنامه باید پاسخ مرجعیت، مجلس، مردم و روحانیت را درباره این اتفاق بدهند.

مدرس حوزه علمیه با اشاره به اینکه در مصاحبه‌های قبلی خود هم بارها تاکید کرده که روحانیون نباید وارد جزئیات مسائل سیاسی شوند، گفت: روحانیون باید در کلیات مسائل سیاسی وارد شوند، نه جزئیات آن. درواقع روحانیت نباید اجازه دهد از آنها استفاده ابزاری شود و اگر روحانیون ابزار دست گروه‌های سیاسی شوند شأن آنها پایین می‌آید. اگر روحانیون خودشان را در حد یک حزب یا گروه سیاسی پایین بیاورند به هیچ‌وجه به صلاح کشور نیست.

وی با بیان اینکه روحانیون نباید از اکثریت مردم فاصله بگیرند، تاکید کرد: اکثریت مردم اردیبهشت‌ماه به روحانی رأی دادند و مخالفت با او مخالفت با اکثریت مردم است. رهبری هم آقای روحانی را تایید کردند و مراحل قانونی برای رئیس‌جمهوری او طی شده است. بنابراین روحانیت چطور می‌تواند با رأی اکثریت مردم بجنگد و رئیس‌جمهور کشور را تهدید به ترور کند؟ روحانی شخص دوم کشور است و پیش‌آمد این مسائل برای ما که در جهان دم از دموکراسی و مردم‌سالاری می‌زنیم خوشایند نیست و دموکراسی با این اقدامات سازگار نیست. باز هم تاکید می‌کنم که موافق استفاده ابزاری از روحانیون و طلبه‌ها نیستم.

وی با اشاره به متن شعارهایی که در مدرسه فیضیه و در تجمعات به کاربرده شد و نشان دهنده عدم رضایت روحانیون با مذاکرات بود، گفت: به طور طبیعی توسط مردم این‌گونه برداشت می‌شود که روحانیون و حوزه‌ها مانع توسعه و گسترش روابط اقتصادی و موافق تحریم‌ها هستند. این شعارها به مردم این معنا را القا می‌کند که روحانیون هستند که مانع بهبود وضع اقتصادی هستند.

غرویان تاکید کرد: مردم فکر می‌کنند روحانیون مانع برجام هستند و جلوی مذاکرات را می‌گیرند. در واقع برخی رفتارها این معنی را به مردم القا می‌کند که طلاب، حوزه و روحانیون باعث تیره و تار شدن روابط ایران با سایر کشورها هستند. مسائل کلان دیپلماسی کشور، دانش درایت و سیاست مخصوص به خود را می‌خواهد و مردم به روحانی و دولت او رأی دادند که آنها این مسائل را با کار کارشناسانه حل کنند.

غرویان متذکر شد: واکنش جامعه روحانیت این است که روشنگری کنیم و به مردم بگوییم موضع کل روحانیون آن چیزی نیست که عده‌ای اقلیت با رفتارهای خود آن را به مردم القا می‌کنند. علاوه بر این مسئولان اجرایی هم وظیفه دارند در این‌باره واکنش نشان دهند.در مجموع شعارهای تند و افراطی که در این مراسم داده می‌شود موضع روحانیت و مرجعیت نیست بلکه عده‌ای از بیرون آمدند و از روحانیون استفاده ابزاری کردند. بنابراین این رفتارها با اجازه مرجعیت نبوده است.


وزیر کشور باید درباره اتفاقات مدرسه فیضیه پاسخگو باشد/رفتار برخی نمایندگان تبدیل به «حرکت نمایشی» برای رای‌آوری در آینده شده است

پروانه مافی درباره اتفاقات مدرسه فیضیه قم و اهانت به مرحوم آیت الله هاشمی و تهدید رئیس‌جمهور با پلاکارد « ای آن‌که مذاکره شعارت،‌استخر فرح در انتظارت» گفت: متأسفم که دوباره در صحنه سیاسی و اجتماعی کشور شاهد چنین رفتارهای توهین‌آمیز و تفرقه‌افکنی علیه بزرگان نظام و رئیس جمهور هستیم.

این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس خاطرنشان کرد: امروز با توجه به توصیه‌های رهبری که در دیدار با اقشار مختلف جامعه عنوان می‌کنند مهم‌ترین مسئله ما حفظ وحدت،‌ انسجام،‌ حمایت از دولت، همکاری بین مجلس و دولت و همکاری سه جانبه بین مجلس،‌ دولت و مردم است بازهم مشاهده می‌کنیم عده‌ای نابخرد بر طبل نفاق و دشمنی می‌کوبند.

وی ادامه داد: این رفتارها جز این که آرامش جامعه را برهم بزد و بهانه دست دشمنان دهد عایدی دیگری برای ما ندارد.

نماینده مردم تهران با اشاره به نامه کمیسیون شوراها به وزیر کشور گفت:‌ در کمیسیون شوراها نامه‌ای را خطاب به وزیر کشور نوشتیم؛ ایشان باید در خصوص حوادث تفرقه افکن مدرسه فیضیه توضیح دهد.

وی افزود: آقای رحمانی فضلی باید آن‌چه که در مدرسه فیضیه اتفاق افتاده را مورد بررسی قرار دهد و عوامل آن را شناسایی کند، ایشان باید در خصوص آن پلاکاردهایی که دست افراد بود تحقیقاتی را انجام دهد، این که آنان چه کسانی هستند، چرا به رئیس جمهور توهین کرده‌اند و قصدشان چیست؟

مافی تاکید کرد: باید مقابل این رفتارهای تفرقه‌افکن ایستاد، زیرا برای آینده ما بسیار خطرناک است.

وی با اشاره به سوال از رئیس‌جمهور،‌ عنوان کرد: عده‌ای امروز بیان می‌کنند آن کسانی که سوال از رئیس‌جمهور را امضا کرده‌اند مردمی و کسانی که امضا نکرده‌اند غیرمردمی هستند،‌ این سخنان نه عاقلانه است و نه منطقی.

این نماینده مجلس دهم تاکید کرد: رفتار بعضی از نماینده تبدیل به شوآف و حرکت نمایشی شده است زیرا در آینده می‌خواهند دوباره رأی بیاورند.

علی صوفی

نامه نیوز نوشت:

علی صوفی درباره واقعه تجمع برخی طلاب در مدرسه فیضیه علیه دولت گفت: اتفاقات قم مثل اینکه به مشهد وصل شده است، ظاهرا قرار بود فرد دیگری آنجا بیاید و صحبت کند اما بعد نیامد.

وی افزود: شواهد و قرائن به هر حال نشان می دهد وقایع دی ماه سال 96 طور دیگری دارد رقم می خورد، جریانی که در مشهد می خواست با اعتراضات خیابانی مردم را همراه خود کند و فشار به دولت بیاورد تا آقای روحانی مجبور به استعفا شود، امروز در قالب طرحی دیگر برنامه خود را جلو می برد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب یادآور شد: آنها در ماجرای مشهد اعتراضات را شروع کردند اما ادامه اش از دست شان در رفت و ماجرا کمانه کرد و به خودشان هم خورد. شاید در موضوع مدرسه فیضیه قم خواستند حساب شده تر عمل کنند ولی در مجموع قضیه همان ادامه اتفاقات مشهد است.

وی ادامه داد: به نظر می رسد همان جریانی که فکر می کند می تواند آقای روحانی را برکنار کند یا او را به استعفا برساند، پشت ماجراست و رویکرد بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 96 دارد ادامه می دهد.

دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات درباره طرح ادعای دوتابعیتی بودن گفت: همه موارد پیش آمده در راستای برکناری آقای روحانی از ریاست جمهوری تحلیل و ارزیابی می شود چون اگر بنا باشد از طرق قانونی به آقای روحانی فشار بیاید، این کار در مجلس دارد دنبال می شود و طرح سئوال از رئیس جمهور اعلام وصول شد. آقای روحانی نیز قرار است به مجلس برود و به سئوالات پاسخ دهد. بقیه اقدامات از حالت قانونی خارج است و با هدف دامن زدن به یکسری تهدیدها، تهمت ها و برچسب ها دنبال و انجام می شود.

صوفی تأکید کرد: آن فشارها از نوع همان فشارهایی است که بعد از پیروزی آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 در روز عیدفطر، راهپیمایی روزقدس و غیره شاهدش بودیم و الان به نوع دیگر در حال ادامه پیدا کردن است.

گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: ilna.ir