مصباح: نمی‌خواهم سیاه‌نمایی کنم اما اکثر کشورها به خون ما تشنه اند
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: نمی‌خواهم سیاه‌نمایی کنم اما در میان صد و خورده‌ای از کشورهای جهان کمتر از انگشتان یک دست دوست واقعی داریم. اکثریتشان به خون ما تشنه هستند

مصباح: به تعداد پنج انگشت، دوست در دنیا نداریم

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: نمی‌خواهم سیاه‌نمایی کنم اما به تعداد انگشتان یک دست دوست در دنیا نداریم. در بهترین حالت نسبت به ما بی‌تفاوت هستند. در چنین شرایطی باید همانند دوران دفاع مقدس مردم در مقابل دشمنان بسیج شوند.

 آیت‌الله محمد تقی مصباح یزدی در هجدهمین اجلاس سراسری بسیج اساتید کشور  با بیان اینکه انسان از طریق اختیار است که می‌تواند راهش را پیدا کند، گفت: اختیار انسانی است که به انسان می‌گوید راه چیست و به کجا منتهی می‌شود؟ بنابراین مسئله معرف به میان می‌آید.

باید هدف‌هایی که انتخاب می‌کنیم را بشناسیم و بدانیم به کجا می‌رسد. تجربه نشان می‌دهد کسانی که خیلی خوب مسئله را فهمیده‌اند هم پیشرفتی نداشته‌اند چرا که ممکن بود اراده اجرای آن را نداشته باشند درست مانند پزشکی که خودش سیگار می‌کشد اما به مریض می‌گوید سیگار نکش.

وی گفت: پیشرفت جامعه در این دو حوزه توسط چه کسانی اتفاق می‌افتد؟ کشاورزان؟ صنعتگران؟ آیا این اقشار هستند که می‌توانند دو رکن آموزش و اراده را در جامعه پیش ببرند؟ تصدی این دو قید مهم توسط اساتید شکل می‌گیرد، چه اساتید دانشگاهی چه اساتید حوزوی.

این استاد حوزه خاطرنشان کرد که علاوه بر رشد نکات مثبت اساتید باید متوجه آفات نیز باشند و جلوی رشد آفات را بگیرند.

وی در ادامه این سخنرانی خاطرنشان کرد: اگر به مسئولیت اساتید دانشگاه از اول انقلاب تا به حال نگاه کنیم سوال پیش می‌آید که آیا درست انجام شده یا ضعف‌هایی در آن بوده است؟ این ضعف‌ها اثباتی بوده یا از جنس آفت بوده است؟ حقیقت امر این است که ما طی چند دهه گذشته پیشرفت‌های چشمگیری داشتیم و جوانانی در دانشگاه‌ها تربیت کردیم. اما در کنار آنها عوامل منفی هم گاهی رشد کردند. حالا در دهه‌هایی بیشتر و در دهه‌هایی کمتر. اما هر عاقلی می‌داند که در کنار شد عوامل مثبت، عوامل منفی را از بین ببرد.

مصباح یزدی تاکید کرد: باید مواظب بود تا باورهای غلط میان دانشجویان رشد نکند چون با باورهای غلط، ریشه رفتارها نشانه گرفته می‌شود.

وی یادآور شد: همیشه مسئولیت‌های ویژه بر عهده قشر فرهیخته است، خمس و ذکات بر عهده کسانی است که توانایی بیشتری دارند. تکلیف سنگینی بر دوش کسانی است که در حوزه علم و دانش فعالیت می‌کنند.

مصباح یزدی اظهار کرد: نمی‌خواهم سیاه‌نمایی کنم اما در میان صد و خورده‌ای از کشورهای جهان کمتر از انگشتان یک دست دوست واقعی داریم. اکثریتشان به خون ما تشنه هستند. در بهترین حالت نسبت به ما بی‌تفاوت هستند. ممکن است به زبان نرم با ما صحبت کنند اما تاجربه نشان داده که با ما دشمن هستند.

وی ادامه داد: در این شرایط که آنها از ابزارهای اقتصادی و فرهنگی و حتی بهداشتی از فرهنگ ما استفاده می‌کنند باید همانند اول انقلاب و دوران دفاع مقدس بسیج شویم. گناه مردم ما این بود که بجز دنیانگری به آخرت خود نیز فکر کرده است.

مصباح یزدی در پایان گفت: فراموش نکنیم که هم تعلیم مهم است هم تربیت. باید در خود بنگریم ببینیم آیا در ما کمبودی نیست؟ باید اول از خودمان شروع کنیم و ضعف‌هایمان را برطرف کنیم. در آن صورت است که موفق می‌شویم.

گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: isna.ir