تصمیم واشنگتن برای خروج از پیمان «منع موشکهای هستهای میانبرد
«آندری بلوسوف» معاون مدیر دپارتمان کنترل تسلیحات و عدم اشاعه وزارت خارجه روسیه درباره تصمیم واشنگتن برای خروج از پیمان «منع موشکهای هستهای میانبرد» (INF) گفته است، این اقدام نشان از این دارد که آمریکا در حال تدارک یک تهاجم و جنگی جدید است.
بنا بر گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، این دیپلمات روس که در حوزه کنترل تسلیحات و عدم اشاعه در وزارت خارجه روسیه مشغول است در ادامه تأکید کرد که مسکو نیز در مقابل این اقدام آمریکا برای دفاع از خاک خود در برابر چنین تهاجمی آماده خواهد شد.
وی تأکید کرد: «این تصمیم واشنگتن نشان میدهد آمریکا در حال آماده شدن برای یک جنگ است و روسیه نیز مجبور خواهد بود تا برای دفاع از خاک، اصول و ارزشهای خود آماده شود».
این دیپلمات روس این اظهارات را پس از رأیگیری شکست خورده کمیته نخست سازمان ملل درباره طرح پیشنهادی روسیه برای حمایت از پیمان منع موشکهای میانبرد مطرح کرد.
وی تصریح کرد: «ما نیز برای دفاع از کشور، تمامیت ارضی، اصول، ارزشها و مردم روسیه آماده میشویم. ما نیز در حال آماده شدن برای چنین جنگی هستیم».
با این وجود، معاون دپارتمان کنترل تسلیحات و عدم اشاعه وزارت خارجه روسیه خاطرنشان ساخت که مسکو برای آغاز چنین جنگی آماده نمیشود.
بنا به تأکید این دیپلمات روس، تفاوتهای بسیار و بزرگی میان تدارکات واشنگتن و روسیه در این زمینه وجود دارد.
بلوسوف در ادامه گفت: «به لحاظ زبانی، این تفاوت چه در زبان روسی و چه در انگلیسی در یک واژه است: آمریکا تدارک یک جنگ را میبیند و روسیه برای یک جنگ آماده میشود... در غیر این صورت اصلا چرا آمریکا باید از این پیمان خارج شود و تلاش کند تا ظرفیتهای هستهای خود را تقویت کرده و حتی یک دکترین جدید هستهای منتشر کند».
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا شامگاه شنبه 28 مهر ماه روسیه را به نقض «پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد» متهم و تهدید کرد کشورش را از آن خارج میکند. روسیه این اتهام آمریکا را رد کرده و گفته که مایل به ادامه اجرای تعهدات خود ذیل این پیمان است. مسکو همچنین هشدار داده که این اقدام آمریکا نشان از نیت واشنگتن برای آغاز یک رقابت تسلیحاتی دارد.
وزیر امور خارجه روسیه روز گذشته تأکید کرد مسکو مجبور است به خروج آمریکا از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد واکنش نشان دهد اما این پاسخ به طور حتم با استفاده از روشهای پرهزینه همانند دوره شوروی سابق نخواهد بود.
«پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد» INF ایالات متحده آمریکا و روسیه را از تملک، تولید یا پرتاب آزمایشی موشکهای کروز با برد بین ۳۰۰ تا ۳۴۰۰ مایل منع میکند. روسیه تأکید کرده که تا زمان پایبندی آمریکا به این پیمان پایبند میماند، اما ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه سال گذشته گفت هر اقدامی که آمریکا درباره این توافق انجام دهد با حرکتی مشابه تلافی خواهد شد.
روسیه روز گذشته پیشنویس طرحی را برای حفظ این پیمان در نشست کمیته نخست مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کرد. این طرح با هدف خلع سلاح و تضمین امنیت جامعه بینالملل ارائه شد. با این وجود کمیته مذکور با 51 رأی مخالف در برابر 31 رأی موافق این طرح را تصویب نکرد.
گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع:farsnews.com