صف‌آرایی رقبا برای انتخابات سال ۹۸
درست یک سال تا برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی مانده است. طبق سنوات دوره‌های گذشته، در یک سال پایانی منتهی به هر انتخابات بزرگ و ملی، بسیاری از شئون کشور متاثر از آن شده و جریان‌ها و جناح‌های سیاسی تلاش می‌کنند تا در عرصه رقابت انتخاباتی پیش رو، غایت یارگیری را داشته باشند و از طریق آن بتوانند بر کرسی نهادهای انتخابی...

صف‌آرایی رقبا برای انتخابات سال ۹۸

انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در اواخر سال 98 اولین انتخابات پیش‌رو خواهد بود و پس از آن انتخابات ریاست‌جمهوری در سال 1400 برگزار می‌شود. حال که چیزی نزدیک به یک سال تا برگزاری نخستین انتخابات دوره آتی باقی مانده است، اظهارنظرهای انتخاباتی جریان‌های سیاسی آغاز شده است.

موتلفه پیشگام در آغاز رقابت انتخاباتی

اولین چراغ رقابت‌های انتخاباتی سال 1398 را حزب کهنه‌کار و البته این روزها کم‌رمق هیئت‌های موتلفه اسلامی روشن کرد. حبیبی دبیرکل وقت موتلفه در اجلاس دبیران استانی این حزب گفت: «اگر موتلفه اسلامی می‌خواهد برای انتخابات سال ۱۳۹۸ تاثیرگذار باشد، باید به تعداد کل نمایندگان مجلس کاندیدای شناخته شده معرفی کند. شاید این تصمیم موتلفه به دلیل شکست‌های اخیر این حزب و جریان سیاسی اصولگرایی در انتخابات اخیر باشد؛ زیرا اقدام دیرهنگام برای رسیدن به اجماع‌ یکی از دلایل شکست اصولگرایان در انتخابات بوده است.

اصلاح‌طلبان و محمدرضا عارف

محمدرضا عارف رئیس شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان و رئیس فراکسیون امید نیز در گفت‌وگویی که در اواخر شهریور ماه سال 1396 منتشر شد، اعلام کرد که اصلاح‌طلبان برای انتخابات پیش‌رو ائتلاف نمی‌کنند. وی درباره انتخابات سال ۹۸ مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که «در انتخابات با پرچم اصلاح‌طلبانه وارد می‌شویم و ائتلاف نمی‌کنیم.» البته این اظهارنظر عارف با واکنش اصلاح‌طلبان مواجه شد و آنها این موضع‌گیری را نظر شخصی عارف و نه تصمیم شورای سیاستگذاری دانستند.

انتخابات و سیاسی‌ترین لاریجانی

بی‌گمان یکی از موثرترین چهره‌های سیاسی طی دو دهه اخیر در سپهر سیاست ایران، علی لاریجانی است.هم اصولگرایان و هم اصلاح‌طلبان تردیدهایی جدی در مورد علی لاریجانی دارند. علی لاریجانی به واسطه نزدیک شدن مواضعش به روحانی، با اصلاح‌طلبان هم نزدیک شد یعنی روحانی حلقه واسطه‌ای برای نزدیک شدن اصلاح‌طلبان و لاریجانی به هم شد. دفاع از برجام در مجلس اصولگرایی نهم، داد اصولگرایان تندرو را درآورد. در مورد لاریجانی هم وضعیتی مشابه عارف وجود دارد. بدین معنی که هنوز مشخص نیست تصمیم نهایی او چیست و در ایام منتهی به انتخابات چه خواهد کرد. اما هر چه باشد از همین امروز باید منتظر رقابتی جدی میان برخی چهره‌های سیاسی در دو انتخابات پیش رو بود.

با تمام این اوصاف باید توجه شود که اصولگرایان بیش از رقبای سنتی خود در سودای انتخابات هستند. جریان اصولگرای رادیکال، افراطی و همچنین دلواپس به جهت آنکه به طور کامل از تداوم موجود در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی ناامید و همچنین با یک نه بزرگ از سوی جامعه مدنی روبه‏رو شدند، خودشان هم به این باور رسیدند که اصلاح‌طلبان پیروز انتخابات آینده هستند. البته اینکه این تحلیل تا چه میزان درست بوده و می‌تواند قرین واقعیت باشد، با تردیدهایی جدی مواجه است. اصولگرایان برای حرکاتی که از نظر خودشان کاملا مشروع است در مقابله با اصلاح‌طلبان استفاده کرده و حتما به کار خواهند گرفت.

گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: bartarinha.ir