بیش از ۱۱۰۰ استاد خواستار لغو حکم محکومیت محمود صادقی شدند
بیش از ۱۱۰۰ استاد دانشگاه از سراسر کشور با امضای نامهای به حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه خواستار لغو حکم محکومیت محمود صادقی نماینده پیشین مردم تهران در مجلس شورای اسلامی شدند.
موضوع شکایت رییس پیشین قوه قضاییه از محمود صادقی به سال ۱۳۹۵ باز می گردد. در آن زمان این نماینده مجلس خواستار "شفافسازی" در رابطه با "حسابهای شخصی" رئیس قوه قضائیه شده بود.
در همین زمینه بیش از ۱۱۰۰ استاد دانشگاه از سراسر کشور با امضای نامهای به حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه خواستار لغو حکم محکومیت محمود صادقی نماینده پیشین مردم تهران در مجلس شورای اسلامی شدند.
متن نامه به شرح ذیل است:
ریاست محترم قوه قضائیه، حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای ابراهیم رئیسی.
با سلام
ما امضاکنندگان این نامه، جمعی ازاعضای هیأت علمی و استادان دانشگاههای سراسر کشور، نسبت به حکم محکومیت دکتر محمود صادقی ناخرسندیم و تقاضای تجدید نظر داریم.
به باور ما یک استاد دانشگاه افزون بر رسالت آموزش که جامع تحقیق و روشنگری است، وقتی در جایگاه مهم سیاسی، چون نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی قرار میگیرد قانوناً و اخلاقاً به صورت مضاعف مکلف خواهد بود تا با روحیه مطالبهگری برای احقاق حقوق مردمی که او را به نمایندگی خویش برگزیده اند، روشنگری نماید و مستدعی حقوق حقه شرعی و قانونی انتخاب کنندگانش شود.
به اعتقاد ما امضا کنندگان این نامه، جناب محمود صادقی، درمقام یک حقوقدان و استاد دانشگاه و نماینده محترم تهران،ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، مصداق بارز انسانی آزاد اندیش و انقلابی است که فرزند شهید صادقی بودن نیز تکلیف وی را در دفاع از آرمانهای انقلاب و پاسداری از خون شهدا که هیچ انگیزهای به جز حمایت از انقلاب اسلامی ایران نداشتند، چندین برابر میکند.
ازاین رو درخواست داریم با عنایت به مراتب فوق و بنا به جهات و دلایل زیر مانع از اجرای حکم صادره علیه این جانباز انقلاب و فرزند شهید و استاد حقوق دانشگاه شوید:
۱. اقدامات و بیانات آقای دکتر محمود صادقی در مجامع و رسانههای مختلف و نیز در صحن مجلس شورای اسالمی دقیقا"در راستای وظایف و تکالیف نمایندگی و رسالت عظیمی که جامعه بر دوش ایشان نهاده بوده، است که به استناد اصل مصونیت پارلمانی مصرح در قانون اساسی و آیین نامه داخلی مجلس و همچنین قانون نظارت بر رفتار نمایندگان در راستای حمایت از نمایندگان جهت دفاع از حقوق ملت و پیشگیری از بازداشت و تعقیب آنها قابل توجیه میباشد.
۲. اجرای اصل اساسی امر به معروف و نهی از منکر، وظیفه عموم شهروندان و به طریق اولی برعهده نمایندگان مجلس است.
۳. در رأی صادر شده علیه آقای دکتر صادقی به نظر میرسد ریاست محترم دادگاه برخی از مفاد و مندرجات قوانین اساسی و عادی را آن طور که شایسته است مورد توجه قرار نداده است زیرا:
الف - همانگونه که نیک میدانید تحقق جرم تمرد در برابر مأموران منوط به رعایت مقررات و تشریفات قانونی از سوی مأموران است. ازآنجایی که نه اتهام آقای صادقی از اتهاماتی بوده که طبق قانون مقتضی صدور حکم جلب باشد نه بازپرس محترم صادرکننده حکم جلب مطابق قانون از هیأت نظارت مجلس در مورد انطباق رفتار ایشان با مصادیق وظایف قانونی استعلام نموده، واکنش آقای صادقی در برابر مأموران به هیچ وجه تمرد محسوب نمیشود و حکم صادره در این مورد به لحاظ عدم تحقق عناصر تشکیل دهنده جرم و تفسیر مضیق قوانین جزایی و همچنین حاکمیت اصل برائت مصرح در قوانین اساسی و عادی غیر قانونی است.
ب - تعبیر تند آقای صادقی نسبت به رئیس سابق قوه قضائیه که در واکنش به سخنرانی بسیار تندتر ایشان بوده عرفا در حدی نیست که توهین تلقی شود. مضافا به اینکه سخنرانی رییس سابق قوه قضاییه به واسطه سمت قضایی ایشان نبوده و لذا برفرض که تعبیر آقای صادقی توهین باشد، تعقیب وی مستلزم شکایت شخص رییس سابق قوه قضائیه بعنوان شاکی خصوصی است که چنین شکایتی همچنان که در رسانهها آمده انکار شده است.
۳. در مورد شکایت تعدادی از دانشجویان بورسیه و نماینده کاشان به اتهام نشر اکاذیب نیز مفاد سخنان آقای صادقی متضمن خبر کذبی نبوده است و در زمینه اعطای بورسیه به افراد بدون آزمون با وجود انبوه فارغ التحصیلان بیکار همه آحاد ملت دارای حق پرسش هستند. با این حال این مساله قابلیت آن را دارد تا ازطریق گفتگو ورفع سوء تفاهم در خارج از دادگاه خاتمه یابد؛
لذا ما اعضای هیأت علمی دانشگاههای سراسر کشور مصرانه از حضرتعالی بعنوان ریاست محترم قوه قضائیه که علاوه بر تحصیلات حوزوی، دارای تحصیلات عالی دانشگاهی نیز هستید و از ابتدای تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران در مناصب قضایی اشتغال داشته اید درخواست داریم که با توجه به فرموده پیامبراکرم صلى الله علیه و آله وسلم: « اِذا حَکَمْتُمْ فَاعدِلوا وَ اِذا قُلْتُمْ فَاَحسِنوا فَاِنََّ اللَّه َ مُحسِنٌیُحِبُّ الْمُحْسِنینَ؛ هرگاه قضاوت مى کنید، عادلانه قضاوت کنید و هرگاه سخن مى گویید، نیکو بگویید، زیرا خداوند نیکوکار است و نیکوکاران را دوست دارد بدوا دستور توقف اجرای حکم صادره علیه جانباز انقالب و فرزند شهید و استاد حقوق دانشگاه و نیز دستور اعاده دادرسی وفق ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری را صادر فرمایید تا اعمال نظر به حسن نیت ایشان در محکمه صالحه مطابق با موازین شرعی و قانونی حکم به تبرئه ایشان صادر شود.
گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: eskannews.com