فیلتر اینستاگرام کدام مشکل را حل می‌ کند؟
صادق زیبا‌کلام؛ استاد دانشگاه نوشت: اگر مشاهده‌گر باحوصله‌ای حوصله می‌کرد و مطالب انتقادی و آنچه را جریانات تندرو در نقد دولت اظهار می‌دارند رصد و جمع‌آوری می‌کرد، از میان همه آنها حتی یک سطر، جمله یا پاراگراف هم مطلبی که جنبه عملی و کاربردی داشته باشد از آن بیرون نمی‌آمد

انتقاد صادق زیباکلام از احتمال فیلتر شدن اینستاگرام

به عنوان مثال، «به جای توجه به خارج بهتر است به توانایی‌های داخلی خودمان نگاه کنیم»، «تحریم‌ها یک تهدید هستند اما می‌توان و بایستی این تهدیدها را تبدیل به فرصت نماییم» و شعارهایی از این قبیل همچون «جوانگرایی کلید حل مشکلات کشور» یا «پشت کردن به مذاکره و مقاومت تنها راه اصلی در پیشرفت کشور است» و شعارهایی هستند که با آنها آشنا هستیم. همه این شعارها را که در کنار یکدیگر بچینیم حتی یک دستورالعمل علمی برای پاسخ به جمله «چه باید کرد» استخراج نمی‌شود.

برای اثبات اینکه آنها جز شعار چیز دیگری در چنته ندارند، کافی است به برخی اظهارنظرها در مجلس یازدهم توجه کنیم. قریب به یک ماه است که این مجلس تشکیل شده است، اما دریغ از یک نتیجه روشن که در جهت راهگشایی باشد. مثلا شماری از نمایندگان مجلس یازدهم گفته باشند که باید این کار یا آن کار را انجام دهیم. یا مثلا دولت باید در را ببندد و پنجره را باز کند. تنها چیزی که از مجلس یازدهم مشاهده شده کلی‌گویی و شعار بوده است. البته پیشنهاداتی مطرح شده‌ است، اما پیشنهاد آنها به جای اینکه راه‌حل عملی برای مشکلات کشور باشد، تصمیمی است که محض خوشامد همان چند درصد حامیان مطرح شده که آن هم عبارت است از فیلترینگ اینستاگرام و محدودیت‌هایی که باید در فضای مجازی به‌وجود آورد.

جالب است که یک نفر پیدا نمی‌شود از اینها بپرسد که اگر اینستاگرام را فیلتر کنیم چه اتفاقی می‌افتد؟ آیا باعث می‌شود که دلار از 20هزار تومان عبور نکند؟ قیمت سکه در 5/8میلیون تومان متوقف شود؟ صادرات نفتمان را بتوانیم به بالای صدهزار بشکه در روز برسانیم؟ با فیلتر اینستاگرام چه گشایش، فرج یا چه نکته مثبتی برای حل مشکلات اقتصادی مردم به‌وجود خواهد آمد؟ آنچه مسلم است، فیلترینگ اینستاگرام تنها باعث خوشحالی بدنه اجتماعی تندروها می‌شود و تنها چیزی که برای برخی از نمایندگان مجلس یازدهم مطرح است نه حل و فصل سریع مشکلات و مسائل کشور و نه اینکه چه اقدامی باید انجام دهیم که کشور در بلندمدت بتواند از مشکلات ریز و درشت رها شود، تنها چیزی که اهمیت دارد اینکه به رای‌دهندگان خود نشان دهند که ما به فکر شما هستیم و می‌خواهیم تصمیماتی اتخاذ کنیم که خوشایند شما باشد.

این اتفاق سال آینده برای قوه مجریه هم خواهد افتاد، به این دلیل که احتمالا بخش قابل‌توجهی از بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان در آن انتخابات فعال نخواهند بود و یک چهره در قواره احمدی‌نژاد قوه مجریه را در اختیار خواهد گرفت. اتفاقا از یک نظر بد نیست که همه قوا به‌دست آنها بیفتد، چون در آن صورت مسئولیت پاسخگویی به سیاست‌هایی که کشور را با مشکلات متعدد روبه‌رو کرده، متوجه همان گروه خواهد بود و آنها باید پاسخگو باشند، نه مثل اکنون که بیشتر صدمات حاصل سیاست‌های آنها در گذشته و حال است اما صورت‌حساب برای دولت ارسال می‌شود و دولت باید پاسخگوی آن سیاست‌ها باشد.

گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: روزنامه آرمان