روحانی: تعطیل شود، مردم از فقر اعتراض میکنند
روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا:
* (با بیان اینکه مردم و دولت باید همکاری خوب و دقیق داشته باشند): اگر اینگونه باشد در برابر مشکلات کرونا سریعتر عمل میکنیم و عبورمان راحتتر است اما اگر جز این باشد موفقیت ما دچار مشکل میشود.
* عادی انگاری این ویروس و کروناهراسی هر دو ما را دچار مشکل میکند. اگر فکر کنیم که دیگر این ویروس را پشت سر گذاشتهایم که ما را دچار مشکل میکند و اگر هم فکر کنیم باید همه کارها تعطیل شود بازهم به مشکل میخوریم.
* تعطیلی کسب و کار و فعالیت اقتصادی در طولانی مدت قابل اجرا نیست و هیچ کشوری در دنیا نمیتواند شش ماه این کار را ادامه دهد و مردم هم نمیپذیرند. اما راه درست در ادامه فعالیتهای اقتصادی یا فرهنگی فقط منحصر به رعایت پروتکلهای بهداشتی است و هیچ راه دومی وجود ندارد.
* تجمعات به طور کلی در وضعیت امروز غیرقابل قبول است. چه عزا چه عروسی، چه سمینار چه جشنواره. همه اینها مضر است و حتی اگر برای کنکور هم وزارت بهداشت مشکلی داشته باشد برای آن تمهیدات بیشتری در نظر میگیرم.
* (با اشاره به محدودیتهایی که کشورهای دیگر برای ادامه حیات اقتصادی جامعه ایجاد کردهاند): این راحتترین کار است که همهجا را تعطیل کنیم و فردایش مردم بیایند از تعطیلی و بیکاری و گرسنگی شکایت کنند. البته ما باید در چارچوب حرکت کنیم. حتماً باید در پروتکلهای بهداشتی حرکت و این موارد را رعایت کنیم. هرگونه مراسمی را در تمام شهرهای کشور ممنوع کنیم و اصلا اجتماعی شکل نگیرد. مگر با جمعی محدود و چند نفره.
* (با تاکید بر اهمیت فاصلهگذاری اجتماعی): این موضوع در کنار استفاده از ماسک در همه مراکز اقتصادی و صنعتی و مراکز عمومی کاملا لازم و ضروری است. ما باید مراقبتهای بهداشتی فردی و اجتماعی را به عنوان یک اصل خدشه ناپذیر بدانیم.
* (با بیان اینکه همه رسانهها، هنرمندان و استادان به صحنه آیند و به مردم بگویند راهی جز رعایت پروتکلهای بهداشتی نیست): ما حدود یک ماه با این ویروس در ابتدای شیوع آن جنگیدیم و از ۲۵ اسفند فوتیهای ما سهرقمی شد و محدودیتها آغاز شد و از ۲۶ فروردین باز مرگ و میر سهرقمی به دورقمی کاهش یافت و این دوماه ادامه پیدا کرد اما از ۲۵ خرداد بازهم سهرقمی شدیم و امیدواریم که تا ۲۵ تیر این شرایط به پایان برسد.
* بخش اعظم جامعه ما هیچوقت به تبلیغات دشمنان توجه نکرده و حالا هم توجه نمیکند. کسی نباید بیماریاش را مخفی کند. این کار ظلم به دیگران است. اگر مبتلا شدیم به اطلاع اطرافیان برسانیم. برخی میگویند رویمان نمیشود بگوییم، یعنی چه؟ اینجا دیگر موضوع شرمکردن وجود ندارد. باید بگویند و از محل کار مرخصی بگیرند.
* هرکس از ساعت هفت و نیم تا چهارده و سی دقیقه کار کرد، یعنی ساعت آن روزش را پر کرده است. پس دیگر نباید کسی جز این عمل کند و از کارمندان ساعت بیشتری برای حضور بخواهد.
* (با بیان اینکه اگر پروتکلهای بهداشتی به درستی رعایت شود و سبک زندگی تغییر یابد به خوبی در برابر کرونا عمل میکنیم): ما باید وظایف خود را در این زمینه به خوبی انجام دهیم و برخی عادتها مثل دستکشیدن به صورت را کنار بگذاریم. یعنی بیاموزیم که دست مبارک را به سمت صورت که خطرناکترین محل برای انتقال ویروس است، نبریم! اگر به این موارد توجه کنیم انشاءالله این بیماری را هم پشت سر میگذاریم.
گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: isna.ir