مناظره‌های زنده کاندیداهای ریاست‌جمهوری
بالاخره باید جایی مردم خود واقعی یک کاندیدا را می‌دیدند و چه محلی بهتر از مناظرات تلویزیونی؛ جایی که دو کاندیدا همدیگر را به چالش می‌کشند؛ جایی که عیار کاندیدا‌ها سنجیده می‌شود


بالاخره باید جایی مردم خود واقعی یک کاندیدا را می‌دیدند و چه محلی بهتر از مناظرات تلویزیونی؛ جایی که دو کاندیدا همدیگر را به چالش می‌کشند؛ جایی که عیار کاندیدا‌ها سنجیده می‌شود؛ کاندیدایی که از کوره درنمی‌رود، بر خشم خود مسلط است و حرمت میلیون‌ها بیننده تلویزیونی را نگه می‌دارد و برای اداره کشور برنامه می‌دهد. این معرکه برای کاندیداهای ایرانی، میدانی خطرناک است و بسیاری از عهده آن برنمی‌آیند؛ اما چه محکی بهتر از شناساندن خود واقعی یک کاندیدا؟!

روز گذشته، بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات نیز ـ که پس از گذشتن از مواد جنجالی مربوط به اجرا و نظارت بر انتخابات، اکنون به نقاط کم‌حاشیه‌تر خود رسیده ـ در صحن علنی مجلس ادامه یافت. حذف مناظرات زنده تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری، موضوع داغ روز گذشته مجلس بود. مجلسیان نگران مناظرات سال ۸۸ بودند؛ جایی که برخی از کاندیدا‌ها حد ادب را رعایت نکردند و در جلوی چشم هزاران بیننده تلویزیونی به هم و دیگران توهین‌هایی کردند. نگرانی، نگرانی به جایی بود، ولی اجازه دادن به سانسور هم خودش نگرانی‌هایی داشت. بالاخره باید جایی مردم خود واقعی یک کاندیدا را می‌دیدند و چه محلی بهتر از مناظرات تلویزیونی؛ جایی که دو کاندیدا همدیگر را به چالش می‌کشند؛ جایی که عیار کاندیدا‌ها سنجیده می‌شود؛ کاندیدایی که از کوره درنمی‌رود، بر خشم خود مسلط است و حرمت میلیون‌ها بیننده تلویزیونی را نگه می‌دارد و برای اداره کشور برنامه می‌دهد. این معرکه برای کاندیداهای ایرانی، میدانی خطرناک است و بسیاری از عهده آن برنمی‌آیند؛ اما چه محکی بهتر از شناساندن خود واقعی یک کاندیدا؟!

به گزارش «تابناک»، دیروز نمایندگان بحث و گفت‌وگو درباره «تبلیغات انتخاباتی» را در دستور کار قرار دادند. حاصل کار نمایندگان هم تصویب تعیین نحوه انتخاب اعضای «کمیسیون بررسی تبلیغات ریاست‌جمهوری»، سانسور برنامه‌های تلویزیونی نامزدهای انتخابات و مشخص شدن نحوه مجازات رسانه‌هایی بود که علیه نامزدهای انتخاباتی مطلب منتشر کنند. سرانجام در پایان نشست نوبت بعدازظهر مجلس، بررسی همه مواد طرح اصلاح قانون انتخابات به پایان رسید و باهنر با ابراز امیدواری نسبت به تأیید مصوبه مجلس در شورای نگهبان، پایان بررسی طرح را اعلام کرد.

بنا بر این گزارش، بر پایه ماده شانزدهم این طرح ـ که در نشست نوبت بعدازظهر روز گذشته به تصویب نمایندگان مجلس رسید ـ اعضای کمیسیون بررسی تبلیغات ریاست‌جمهوری به این شرح برگزیده شدند: دادستان کل کشور یا نماینده تام‌الاختیار او، وزیر کشور یا نماینده تام‌الاختیار او، هیأت اجرایی مرکزی انتخابات، رییس شورا یا یکی از اعضای شورای نظارت بر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران یا نماینده تام‌الاختیار او. کار ویژه این اعضا که قرار است در انتخابات آینده، نحوه تبلیغات نامزدهای ریاست‌جمهوری را بررسی کنند، در ماده بعدی تشریح شده است.

اما ماده هفدهم که در زمان بررسی با انتقادات برخی نمایندگان روبه‌رو شد، مقرر می‌کند که از این پس در پخش برنامه‌های ضبط شده و زنده، کمیسیون بررسی تبلیغات، اختیار حذف مطالب بیان شده توسط نامزد‌ها را داشته باشد.

بر پایه متن کامل این ماده از طرح اصلاح قانون انتخابات، «چنانچه به تشخیص کمیسیون بررسی تبلیغات، برنامه‌های تبلیغاتی ضبط شده رادیو و تلویزیونی نامزد‌ها، دربرگیرنده مطالب توهین‌آمیز یا هتک حرمت دیگر کاندیدا‌ها یا دیگر افراد یا مغایر قوانین باشد، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، موظف به حذف آن مطالب است و در صورتی که ضمن پخش برنامه زنده‌‌ای، موارد نامبرده از سوی هر یک از نامزدهای انتخابات یا نماینده‌های آن‌ها واقع شد، سازمان صدا و سیما موظف است با تشخیص کمیسیون بررسی تبلیغات به میزان مناسب و به صورت ضبط شده، فرصت احقاق حق بدهد».

موافقان و مخالفان بسیاری درباره این طرح سخن گفتند؛ برخی مخالف سانسور برنامه‌های کاندیدا‌ها بودند و برخی نیز موافق سانسور برای حفظ آبروی افراد.

احمد توکلی در مخالفت با حذف مناظرات تلویزیونی گفت: درست است که برخی نامزدهای ریاست‌جمهوری در سال ۸۸ از حوزه عدالت خارج شدند و زمینه برخی خیانت‌ها را فراهم کردند، ولی تجربه تاریخی و منطق حکومتداری، به ما می‌گوید کسانی که تشخیص می‌دهید رجل مذهبی و سیاسی و مدیر و مدبر هستند، نمی‌توانیم به آن‌ها بگوییم که ممکن است بیرون از نزاکت حرف بزنند.»

توکلی تأکید کرد: «نامزدهای ریاست‌جمهوری را تحقیر نکنید، کسی را که می‌خواهد مجری کشور شود، زیر دست کسی که تیغ سانسور دارد، نگذارید».

این نماینده در پایان نیز به روزنامه اعتماد گفته است که بنا بر مصوبه مجلس، از این پس برنامه‌های زنده به قوت خود باقی می‌ماند و کمیسیون تبلیغات بر آن نظارت می‌کند تا حقی از افراد ضایع نشود و درباره برنامه‌های ضبط‌ شده هم همین کمیسیون مراقبت خواهد کرد.

پس سال آینده هم باید شاهد مناظرات زنده تلوزیونی باشیم؛ جایی که کاندید‌ها رو در رو با مردم خود را به محک ادب، اخلاق، برنامه و... خواهند گذاشت.


گردآوری: گروه خبر سیمرغ
www.seemorgh.com/news
منبع: tabnak.ir


مطالب داغ سایر بخش ها:
مهدی هاشمی از زندان آزاد شد/ عکس
اعلام حکم متجاوز سریالی
هشدار به دمشق با نگاهی به آینده
دستگیری سارق حرفه‌ای خانه با تیزهوشی مرد صاحبخانه
مواد جنجال‌برانگیز قانون اساسی مصر کدامند؟