نامزد ریاست سیا
حضور "جان برنان" در مجلس سنا که از سوی باراک اوباما برای احراز سمت ریاست سیا پیشنهاد شده است، با اعتراض مخالفان ضدجنگ مواجه شد. مخالفان به استفاده‌ از هواپیماهای بدون سرنشین از سوی آمریکا اعتراض دارند.


 جلسه‌ کمیته‌ امنیت ملی سنای ایالات متحده‌ آمریکا و حضور جان برنان که از سوی اوباما برای تصدی سمت ریاست سازمان سیا پیشنهاد شده است، اعتراض و تظاهرات اعتراضی مخالفان را به دنبال داشت.

اعتراض‌ها آن‌قدر بالا گرفت که دایان فین‌اشتاین که اداره‌ پانل را برعهده داشت، از پلیس خواست که برخی معترضان را از سالن بیرون کند. گروه ضدجنگ "کد صورتی" (pink code) که گروهی متشکل از اکتیویست‌های نزدیک به تفکر چپ است، یکی از اصلی‌ترین گروه‌هایی بود که تظاهرات اعتراضی را هدایت می‌کرد.

معترضان بیشتر به استفاده‌ آمریکا از هواپیماهای بدون سرنشین در کشورهای مختلف به‌ویژه پاکستان و یمن و سومالی اعتراض داشتند.

به گزارش دویچه وله، گزارش‌های نهادهای نظامی آمریکا حاکی از آن است که تا به‌حال نزدیک به ۳۰۰۰ نفر در حمله‌ هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا کشته شده‌اند. روزنامه‌ "نیویورک تایمز" می‌گوید در حمله‌ هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا به یمن تنها در یک سال ۴۰۰ نفر کشته شدند که از این میان دست‌کم۸۰ نفر شهروندان غیرنظامی بودند.

جان برنان در این جلسه تاکید کرد که نهادهای امنیتی آمریکا از هواپیماهای بدون سرنشین همیشه به عنوان یک عامل بازدارنده استفاده کرده‌اند.

در این جلسه جان برنان به سوال‌های سناتورهای کمیته‌ امنیت درباره‌ امنیت داخلی و خارجی آمریکا و برنامه‌ پیشنهادی‌اش برای اداره‌ نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا پاسخ داد. کمیته‌ امنیت مجلس سنا نیز همچون کمیته‌ مشابه در کنگره‌ آمریکا از دولت اوباما انتقاد می‌کند که اجازه‌ دسترسی کامل و دقیق به اسناد محرمانه را در اختیار نمایندگان این کمیته‌ها قرار نمی‌دهد.

جی کارنی، سخنگوی باراک اوباما پیش از این نشست اعلام کرد که رئیس‌جمهور به نمایندگان و سناتورهای عضو کمیته‌ امنیت اجازه می‌دهد که اسناد محرمانه را بررسی کنند. با این حال کارنی تاکید کرد که سایر نمایندگان اجازه‌ دسترسی کامل به اسناد محرمانه‌ اطلاعاتی را نخواهند داشت.

انتقاد از برنان به دلیل برخی شیوه‌های بازجویی

در این نشست مجلس سنا، نمایندگان از جان برنان درباره‌ "تکنیک‌های پیشرفته‌ بازجویی" در سازمان سیا در دوره‌ جورج بوش نیز سوالات متعددی پرسیدند و برخی نمایندگان انتقادهایی را هم مطرح کردند.

شواهد نشان می‌دهد که در دوره‌ای که او در سازمان سیا مسئولیت داشته است، برخی متهمان با روش‌ "واتر بردینگ" یا القای خفگی مواجه شده‌اند. در این شیوه بازجوها، چشم متهم را بسته و روی او آب می‌ریزند تا جایی که احساس کند در حال خفگی است و وادار به اعتراف شود.

جان برنان اقرار کرد که او در آن زمان تلاشی برای متوقف کردن این شیوه‌ها انجام نداده است. با این‌حال او گفت: من مخالفت شخصی خودم با این تکنیک‌های خشن را در محافلی خصوصی با دیگر مقامات عالی‌رتبه‌ سیا مطرح کردم.

برنان ۷۵ ساله مدعی شد که او اقدام عملی برای متوقف کردن این شیوه‌ها را به این دلیل انجام نداده است که این تکنیک‌ها در بخش‌های دیگری از سازمان سیا استفاده می‌شد که تحت مدیریت و نظارت مستقیم آن‌ها نبود و دخالت در حوزه‌های کاری دیگران به شمار می‌رفت.

جان برنان پیش از این نیز در سال ۲۰۰۹ برای احراز پست ریاست سازمان سیا پیشنهاد شد که به دلیل انتقادها و سکوت او در برابر استفاده از شکنجه در سیا، کنار گذاشته شد.


گردآوری: گروه خبر سیمرغ
www.seemorgh.com/news
منبع: isna.ir


مطالب داغ سایر بخشها:
 مسیرهای راهپیمایی 22 بهمن در تهران
دور جدید پیش‌ فروش سکه اواخر هفته آینده
انتشار کلید سوالات کنکور ارشد در 29 بهمن/اعلام نتایج اولیه آزمون در نیمه اردیبهشت
دولت با گرانی ها مقابله کند/ مذاکره با امریکا خط قرمز نظام
محبوس‌شدن یک کارگر در گودبرداری در تهران