خبرگزاري فارس: تحقيقات اخير دانشمندان نشان داد كه خطر ابتلاي زناني كه داراي اضافه وزن هستند به انواع بيش‌تري از سرطان‌ها بسيار بيش‌تر از زنان‌ داراي وزن عادي است.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از تايمز، محققان با بررسي 6000 مورد سرطان در يك سال به اين نتيجه رسيدند كه 5 درصد كل سرطان‌ها در زنان مرتبط با اضافه وزن بوده است.
تأثيرات اضافه وزن در ابتلا به سرطان مري و پرده داخلي رحم حدود 2 برابر ساير سرطان‌هاست؛ اگر چه در سرطان‌هاي كبد، خون، مغز استخوان، لوزالمعده، غدد لنفاوي، تخمدان، سينه در زنان مسن و روده بزرگ و ركتوم در زنان جوانتر هم اين افزايش مشاهده شده است.
تيم واحد اپيدمولوژي سرطان دانشگاه آكسفورد در بزرگ‌ترين تحقيق انجام شده درباره سرطان در زنان تحت حمايت مؤسسه تحقيقات سرطان بريتانيا اين تحقيق را بر روي 2/1 ميليون زن بين 50 تا 64 سال بين سال‌هاي 1996 تا 2001 انجام داد و طي بيش از 5 سال آن‌ها را زير نظر گرفت.
اطلاعات به دست آمده در شروع تحقيق درباره قد و وزن آن‌ها نشان داد كه در بين 45 هزار مرگ رخ داده، 17203 مورد به علت ابتلا‌ به سرطان بوده است. نتايج منتشر شده در ژورنال بريتانيايي پزشكي نشان دهنده ارتباط بين وزن زيادتر و ابتلا به 10 مورد سرطان از 17 مورد سرطان مورد مطالعه بوده است. بر اساس تحقيقات افزايش حدود 10 كيلوگرم بر وزن و قد بهداشتي و مناسب تا 12 درصد خطر ابتلا به همه انواع سرطان‌ها را افزايش مي‌دهد.
دكتر «ريوز» مدير انجام اين تحقيق گفت: "‌بر اساس يافته‌هاي تحقيق ما تخمين زده‌ايم كه چاقي و اضافه وزن علت ابتلا‌ به حدود 6 هزار مورد سرطان از بين 120 هزار مورد ابتلا‌ به سرطان در هر سال در ميان زنان ميان سال و مسن بريتانيايي است. ما همچنين به اين نتيجه رسيديم كه وزن زياد خطر ابتلا به سرطان‌هايي خاص را به طور چشمگير افزايش مي‌دهد. دو سوم 6 هزار مورد سرطان ثبت شده به علت چاقي در هر سال مربوط به سرطان رحم و سينه است."
البته در مواردي مانند سرطان سينه اين افزايش مرتبط با سن است كه هرچه سن بيش‌تر باشد اين خطر نيز افزايش مي‌يابد.
ارتباط اضافه وزن و سرطان مسئله جديدي نيست اما اين تحقيق يكي از معتبرترين كارهاي انجام شده در تأييد اين امر است. اين تحقيق علت خاصي را براي اين ارتباط بيان نكرده است اما احتمال قوي بر اين است كه تجمع چربي اضافي باعث توليد هورمون‌هاي مرتبط با سرطان مي‌‌شود.