روزنامه آلمانی «برلینر سایتونگ»، اتاق پزشکان آلمان، خواستار یک معیار و ملاک اخلاقی برای پزشکان در سراسر اروپا شد و «یورگ دیتریش هوپه»، رئیس این اتاق با توجه به مصوبه مجلس عوام انگلیس گفت: تولید جنینهای مرکب از انسان و حیوان، مسألهای به شدت پرسش برانگیز و غیر اخلاقی است.
درحالیکه سیاستمداران احزاب حاکم و مخالف آلمان از این تصمیم مجلس عوام انگلیس انتقاد کردند، «اولریکه فلاخ»، نماینده حزب مخالف دمکراتیک آزاد آلمان گفت: در بخش تولید جنین، باید هر کشوری راهی را گذراند که خود صلاح میداند، اما ما راهی را نیاز نداریم که انگلیس برگزیده است.
فلاخ ادامه داد: پرورش جنین مرکب از انسان و حیوان در آلمان ممنوع است.مجلس عوام انگلیس، در دوم آبان قانونی را تصویب کرد که پرورش جنین مرکب از ماده ژنتیکی انسان و تخمک حیوانات برای اهداف پژوهشی را مجاز میکند. این قانون به علاوه، پرورش مصنوعی نوعی خواهر و برادر را اجازه میدهد که میتواند بهخاطر ماده ژنتیکی مناسب به درمان خواهر یا برادر بیمار خود کمک کند.
هوپه، تولید و پرورش چنین کودکانی را غیرقابل قبول دانسته و میگوید: هر نوع استفاده ابزاری از حیات و جان انسان، اصول قانون اساسی و کرامت انسانی را مخدوش میکند.رئیس اتاق پزشکان آلمان افزود: زمان انجام یک بحث اروپایی درباره ارزشهای اولیه حیات انسانی فرارسیده است.
«هوبرت هوپه»، نماینده مجلس از حزب حاکم آلمان نیز پرورش جنین مرکب از انسان و حیوان را کاملا غیرمعقول خوانده و گفته است: چنین جنینی هیچ کاربری درمانی ندارد و امیدی نیز نیست که چنین آزمایشهایی بتوانند به بیماران صعبالعلاج کمک کنند.
این سیاستمدار آلمانی افزود: جای شگفتی است که مجلس عوام انگلیس، چنین قانونی را بدون نظرخواهی از دیگر کشورهای اتحادیه اروپا، تصویب میکند!
«رنه روسپل»، نماینده حزب حاکم سوسیال دمکرات آلمان نیز پژوهشگران انگلیسی را به سودخواهی متهم کرد و گفت: این پژوهشگران میخواهند با شکستن یک تابو، توجه جهانی را به سوی خود جلب کنند. مجلس اعیان انگلیس نیز باید به این قانون رأی بدهد تا رسمیت پیدا کند. از سوی دیگر، تیم پژوهشی مرکز علمی لندن به مدیریت «آلن هندیزاید»، نوعی آزمایش سریع عرضه کرده است که میتوان با آن، پانزده هزار بیماری ارثی در جنینها را بررسی کرد. این آزمایش که میتواند پانزده هزار بیماری ارثی را ارزیابی کند، به والدین دارای بیماریهای ارثی این امکان را میدهد که جنینهایی را كه با لقاح مصنوعی به وجود آمدهاند، پیش از انتقال به رحم مادر آزمایش کنند. این آزمایش قرار است از سال آینده به متقاضیان عرضه شود. در این روش، بیماریهای ارثی ژنوم یا ماده ژنتیکی یک سلول جنین چند روزه آزمایش و بررسی میشود.
این در حالی است که چنین آزمایشهایی تاکنون صرفا روی یک بیماری تمرکز داشته و یا این که زمان زیادی برای آزمایش نیاز بوده است.منبع