موفقیتهای دنیای دانش روز به روز رو به افزایش است و تمامی تلاشهایی که امروز برای توسعه فناوری و تحقق رویاهای بشری انجام می شود در حقیقت فراخوانی برای به چالش کشیدن انسانهای دنیای آینده است.
- 957
- علم و تکنولوژی
-
1388/03/27
به گزارش خبرگزاری مهر، روباتهای هوشمندی که قادرند به تنهایی مسائلی را درک کرده و بیاموزند، تحقق رویای سفر به انسان به مریخ، استفاده از انرژی پاک سبزتر از همیشه و طولانی کردن عمر انسان تا 120 سالگی تنها بخشی از تلاشهای دانشمندان است به طوری که بسیاری از چالشهای علم که امروز غیرممکن به نظر می رسند بسیار نزدیکتر و دست یافتنی تر از آن چیزی هستند که تصور می شود.
در حقیقت در سالهای آینده بشریت کشفیات جدید و مهمی انجام خواهد داد و رویاهایی را محقق خواهد کرد که امروز دست نیافتنی به نظر می رسند.
در این راستا مجله Focus Extra پیش بینی هایی را در خصوص آینده علم بشر ارائه کرده است.
سفر به مریخ و سفرهای بین کهکشانی
این مجله نوشته است: اکنون به نظر می رسد پیاده روی اولین انسانها روی مریخ در کمتر از چند دهه تحقق یابد. این سفر چندین 10 میلیون کیلومتری به مدت چندین سال به طول خواهد انجامید و سرانجام خواهد توانست به سفرهای بین کهکشانی منجر شود.
برای مثال انسان آینده خواهد توانست از کهکشان راه شیری به کهکشان همسایه (آندرومدا) سفر کند و این سفر را با سرعت نور (در حدود 300 هزار کیلومتر بر ثانیه) انجام دهد. اما به هرحال برای طی کردن تنها مسیر رفت حداقل به دو میلیون و نیم سال زمینی زمان نیاز است.
انرژیهای سبز
مجله Focus Extra در ادامه این مقاله می افزاید: یک گام دیگر در آینده، نگاه به توسعه فناوریهای سبز برای تولید انرژی است. به طوری که چندی پیش اولین تلاش دانشمندان در ساخت شیشه های رنگی شفافی که نور خورشید را جمع کرده و به پیلهای خورشیدی کوچکی هدایت می کند که روی چهارچوب پنجره خانه ها نصب می شوند آغاز شد.
به اعتقاد محققان موسسه تکنولوژی ماساچوست (Mit) هزینه این فناوری نو کمتر از یک و نیم یورو بر وات است درحالی که هزینه نصب پانلهای خورشیدی امروزی پنج یورو بر وات است.
همچنین توربینهای کوچکی که طول آنها تنها 10 متر است و یک کیلووات انرژی الکتریکی تولید می کنند دومین گام در توسعه تامین انرژیهای خانگی است.
از سویی دیگر برای تامین گرما دو راه حل ممکن ارائه شده است که اولی، ساخت مینی نیروگاههایی با تولید انرژی 100 کیلووات برساعت است که این انرژی را از زیست توده ها تولید می کند. دومین راه حل، نیروگاههای حرارتی زمینی است که با کمک یک لوله عمودی مدار بسته، آب زیر زمینی را پمپ کرده و دما را به 35 تا 40 درجه سانتیگراد می رساند.
روبات های هوشمند
پیش بینی می شود که در سال 2039 روباتهای هوشمندی از راه می رسند که به تنهایی می توانند مسائل مختلف را بیاموزند. در حال حاضر روباتهایی ساخته شده اند که احساسات انسان را تشخیص می دهند و تصمیماتی اتخاذ می کنند.
از دیگر روباتهای دنیای پیشرفته، iCub است. iCub یک بچه روبات است که اگرچه کودک است اما ماموریت بسیار ویژه ای دارد. وظیفه این روبات آموختن، بزرگ شدن، تشخیص چهره ها و اشیاء و سازگاری با محیط زیست است. همانند یک کودک انسان که می آموزد و بزرگ می شود.
افزایش طول عمر
به گزارش مهر، این مجله پس از بررسی روباتها به انسان رسیده و خاطرنشان کرده است که طول عمر انسان می تواند به 120 سال افزایش یابد. به تازگی بسیاری از مکانیزمهای طول عمر کشف شده اند و بررسی بیشتر این مکانیزمها به افزایش طول عمر انسانهای نسل آینده منجر می شود.
برای مثال چندی پیش ژنی با عنوان AT1A کشف شد که به طور متوسط می تواند 30 درصد طول عمر انسان را افزایش دهد که این درصد با شرایط بهداشتی مناسب می تواند بهبود یابد.
پیروزی علم پزشکی در مبارزه با سرطان
پیش بینی های کارشناسان نشان می دهد که تا بیش از 20 سال دیگر (در حدود سال 2032) علم پزشکی می تواند به طور کامل دشمن شماره یک خود یعنی سرطان را مغلوب کند به طوری که تحقیقات اخیر نشان می دهد که پروتئین P21 که چرخه تکثیر سلولهای توموری را کمتر می کند در صورتی که متوقف شود می تواند در توسعه مکانیزمهای ترمیم Dna که در اثر سرطان تخریب شده است بسیار مفید باشد.
گردآوری:گروه خبر سیمرغ
www.seemorgh.com/news