راه‌های مختلفی برای يك جستجوی موفق در گوگل وجود دارد. حتما ديده‌ايد كه گاهی اوقات يك نفر توی 10 دقيقه به چيزی كه می‌خواهد می‌رسد و شخص ديگر سه چهار روز اينترنت را زير و رو می‌كند و آخر هم به نتيجه نمی‌رسد.
 

1- انواع مختلف فایل در اختیار شما

حتما بارها شده است كه به‌دنبال فایل با فرمت خاصی ‌گشته‌اید. فایل پرزنتیشن، فایل پایان‌نامه یا گزارش كار در فرمت‌های خاص خودشان بیشتر از فرمت HTML در اینترنت موجود هستند و در این مواقع آدم نمی‌داند دقیقا چه چیزی باید جستجو كند، چون موضوع خاصی در ذهنش نیست و كلمه‌های كلی، طبعا نتایج كلی و بدردنخور به‌همراه خواهند داشت.

اما با كمك این كلمه كلیدی، می‌توانید نتایج جستجوی خود را محدود به فرمت خاصی كنید و مثلا به‌دنبال یك case study در مورد Internet 2 بگردید. فقط كافی است كه با جستجوی عبارت‌های زیر، فرمت خاص خود را پیدا كنید:

Internet 2 case study filetype:pdf
Internet 2 case study filetype:doc

2- مراجع علمی

گاهی اوقات به‌دنبال چیزی می‌گردیم كه تنها وقتی قابلیت استناد پیدا می‌كند كه از سوی یك موسسه علمی پژوهشی منتشر شده باشد. برای این‌كار بهتر است از جستجوی دانشگاهی گوگل استفاده كنید. آدرس آن این است:‌

http://scholar.google.com

اما فرض بگیرید كه نمی‌خواهید زحمت تایپ كردن این لینك را به‌خود بدهید و می‌خواهید از همان سایت گوگل كار را راه بیندازید. در این صورت، باید متن زیر را جستجو كنید.

Internet 2 filetype:pdf site:edu

3- یافتن معنی در كسری از ثانیه

خیلی وقت است كه دیگر نیازی به نصب نرم‌افزار واژه‌نامه برای یافتن معنی یك كلمه خاص نیست. فرزانگی را می‌توان از دستان گوگل آموخت و فهمیدن معنی یك لغت به‌كمك گوگل، به‌اندازه یك لیوان آب خوردن ساده است. كافی است از عبارت كلیدی define:word استفاده كنید. معنی كلمه در مراجع مختلف به‌سرعت نشان داده می‌شود، همچنین در صورت امكان چندین كلمه مشابه هم به‌صورت لینك نشان داده می‌شود كه معنی آن‌ها را هم ببینید. كلمه زیر را امتحان كنید:

define:beureaucracy

ممكن است بگویید دیكشنری دامنه پاسخ‌های بیشتری برای هر كلمه دارد. اما وقتی كار به‌جایی می‌كشد كه دیگر دیكشنری پاسخ‌گو نیست، گوگل تنها ناجی فهمیدن یك كلمه است. فرض بگیرید می‌خواهید معنی SOA را بدانید، واقعا به‌جز گوگل راه دیگری وجود ندارد.

4- تبدیل ساعت در دنیا

بسیاری از ما احتمالا به مواقعی بر می‌خوریم كه می‌خواهیم ساعت در لحظه یك كشور دیگر را بدانیم. همكارمان به یك سفر تجاری رفته است و می‌خواهیم تماسی داشته باشیم و مسایلی از این دست. نصب نرم‌افزارهای ساعت اولین چیزی است كه به ذهن كاربر می‌رسد، اما با كمك گوگل می‌توان هر نرم‌افزاری را به‌سادگی فراموش كرد! كافی است مثلا بنویسیم:

time new delhi

5- آب و هوا

اگر این بار شما هستید كه قرار است به سفر تجاری بروید و چمدان‌هایتان باز روی تخت‌تان مانده است و نمی‌دانید لباس گرم بردارید یا سرد، كافی است یك دوری در گوگل بزنید و بدون آن‌كه بخواهید به سازمان هواشناسی خاله‌جان اعتماد كنید، لباس مناسب را بردارید، كافی است عبارت زیر را جستجو كنید:

tehran weather

6- محاسبه با مرورگر

هر سیستم‌عامل داخل خود یك نرم‌افزار ماشین حساب دارد. اما خیلی وقت‌ها آدم حوصله ندارد ماشین حساب را باز كند و حساب و كتاب را شروع كندیا شاید موقعی است كه یك صفحه وب جلوی شما باز است و یك فرمول محاسباتی را می‌بینید. كافی است معادله ریاضی خود را به گوگل داده تا نتیجه آن را بگیرید. مثال‌های زیر را ببینید:

26 * 9000
sin(90)/cos(90

7- تبدیل نرخ ارز

گوگل نه‌تنها آخرین صفحه‌های وب‌سایت‌ها را در خود ذخیره می‌كند، بلكه آمار آخرین تغییر نرخ ارز را هم دارد. برای شركت‌ها هم بسیار مهم است كه بدانند نرخ ارز كشورشان نسبت به دلار آمریكا چه تغییری كرده است، عبارت زیر، نسبت 1 واحد هر ارز به 1 واحد دلار را نشان می‌دهد:

1 USD in INR
1
EUR in INR

8- به‌دنبال چهره می‌گردید؟

این یكی جالب‌ترین حقه گوگلی است. ممكن است برای مناسبت‌های مختلف، به‌دنبال تصویر خاصی باشید، اما جستجوی آن بی‌نتیجه باشد. گوگل پارامتر خاصی دارد كه به‌كمك آن می‌تواند تشخیص بدهد كه آیا تصویر از صورت گرفته شده است یا خیر.

فرض بگیرید برای یك پوستر می‌خواهید عكس یك صورت شاد را پیدا كنید، اگر عبارت Happy را جستجو كنید، نتیجه اسمایلی و شكلك‌های مختلف خواهد بود. حتی اگر عبارت happy face را بگردید، باز هم نتیجه دلخواه نیست. اما اگر از پارامتر زیر استفاده كنید، جادوی این حقه را در خواهید یافت:

http://images.google.co.in/images?q=happy&imgtype=face

البته ناگفته نماند كه می‌توان استفاده‌های مختلفی از حقه‌های بالا كرد و این بیشتر به نبوغ شما و خلاقیت خودتان بر می‌گردد. موفق باشید.
 
گردآوری:گروه خبر سيمرغ
www.seemorgh.com/news
منبع:rajanews.com