به گزارش واحد مرکزی خبر از خبرگزاری رویترز از نیویورک، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد با افزایش درامد کشورهای متوسط تا سال دو هزار وسی میلادی ، میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر مسری همچون بیماریهای قلبی و سرطان و تصادفات جاده ای تا بیش از سی درصد مرگ های جهان را در بر می گیرد.
در این حال مرگ ناشی از عواملی که اکنون در کشورهای در حال توسعه بیداد می کنند همچون نقایص ناشی از تغذیه، مالاریا و سل کاهش خواهد یافت.
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی به طور کلی مرگ ناشی از سرطان در سراسر جهان از هفت میلیون و چهارصد هزار نفر در سال دو هزار و چهار به یازده میلیون و هشتصد هزار نفر در سال دو هزار وسی افزایش خواهد یافت و مرگ ناشی از بیماری های قلبی از هفده میلیون و یکصد هزار نفر در همین مدت به بیست و سه میلیون و چهارصد هزار نفر خواهد رسید.
مرگ های ناشی از تصادفات جاده ای نیز از یک میلیون و چهارصد هزار نفر در سال دو هزار و چهار میلادی به دو میلیون چهارصد هزار نفر در سال دو هزار و سی می رسد که بیشتر ان ناشی از افزایش شمار وسایط نقلیه موتوری خواهد بود و در کشورهای با درامد متوسط و پایین روی خواهند داد.
چهار علت عمده مرگ تا سال دو هزار و سی میلادی شامل بیماری های قلبی، سکته مغزی، بیماری های مزمن انسدادی ریه و عفونت های تنفسی بخش پایینی دستگاه تنفسی همچون پنومونی یا ذات الریه خواهد بود.
مرگ ناشی از سیگار در سال دو هزار و چهار میلادی پنج میلیون و چهارصد هزار نفر بود که این رقم در سال دو هزار و سی میلادی انتظار می رود که به رقم هشت میلیون و سیصد هزار نفر برسد که هشتاد درصد این موارد در کشورهای در حال توسعه روی می دهد.
هر مصرف کننده سیگار به طور متوسط پانزده سال کاهش طول عمر خواهد داشت و عادت به این ماده خطرناک در اسیا جنوب شرقی و اروپای مرکزی و شرقی بیشتر خواهد شد.
نزدیک به دو سوم از سیگاری های جهان در ده کشور زیر زندگی می کنند:
بنگلادش، برزیل، چین، المان، هند، اندونزی، ژاپن، روسیه، ترکیه و امریکا.
همچنین برآورد ها نشان می دهد مرگ ناشی از ایدز که در سال دو هزار و هشت میلادی دو میلیون و دویست هزار نفر تخمین زده می شود تا سال دو هزار و دوازده میلادی به دو میلیون و چهارصد هزار نفر خواهد رسید.