ارزش نجومی بازار هنر اعلام شد! رکورد آثار هنری
کریستیز و ساتبیز بیش از ۴۰ درصد از سهم کل فروش ۲۹ میلیارد دلاری آثار هنری در حراجی‌های سراسر جهان را به خود اختصاص داده‌اند

رقابت پایاپای کریستیز و ساتبیز

 ارزش بازار جهانی هنر در سال ۲۰۱۸ در حالی به رقم ۶۷.۴ میلیارد دلار رسید که آمریکا، بریتانیا و چین ۸۴ درصد از این بازار بزرگ را در اختیار دارند و بیش از نیمی از این بازار نیز در انحصار آمریکاست.

به گزارش ایسنا به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، خانه‌های حراج یکی از مهم‌ترین محرک‌های اقتصادی بازار جهانی هنر هستند و میزان فروش آثار هنری در این حراجی‌های عمومی در سال گذشته میلادی از مرز ۲۹ میلیارد دلار عبور کرد و در این میان پنج خانه حراج در مجموع نیمی از فروش جهانی هنر را به خود اختصاص دادند و از این پنج حراجی نیز مسلما کریستیز و ساتبیز فاصله زیادی از رقبا دارند و در کنار هم سهم ۴۰ درصدی فروش خانه‌های حراج دنیا را به خود اختصاص داده‌اند.

ارزش نجومی بازار هنر
نقاشی «سالواتور موندی» اثر داونیچی

کریستیز و ساتبیز هر کدام دارای تاریخی غنی هستند. ساتبیز در سال ۱۷۴۴ به عنوان یک کتابفروشی در لندن کار خود را آغاز کرد و در سال ۱۹۵۵ پس از ایجاد دفتری در نیویورک خود را به عنوان اولین حراجی بین‌المللی آثار هنری معرفی کرد. ساتبیز همچنین اولین خانه حراج بین‌المللی است که در کشورهای هنگ‌کنگ، روسیه، هند و فرانسه فعالیت کرد و هم‌اکنون در ۴۰ کشور جهان دفتر دارد و در ۱۲ نقطه دنیا نیز دارای محل برگزاری حراجی است. ساتبیز سالانه ۲۵۰ حراجی در بیش از ۷۰ رشته گوناگون برگزار می‌کند.

حراجی کریستیز نیز از سال ۱۷۶۶ در لندن فعالیت خود را آغاز کرد و در حال حاضر در ۴۶ کشور دفتر دارد و در ۱۰ محل برگزاری حراجی در سراسر جهان سالانه میزبان بالغ بر ۳۵۰ حراجی در ۸۰ رشته گوناگون است. این حراجی چندین رکورد را در فروش آثار هنری جا به جا کرده است که مهمترین آن فروش ۴۵۰ میلیون دلاری نقاشی «سالواتور موندی» اثر داونیچی است که گران‌ترین اثر هنری جهان نام گرفته است. کریستیز همچنین رکورددار فروش گران‌ترین مجموعه هنری خصوصی به ارزش بالغ بر ۸۳۵ دلار متعلق به «پگی و دیوید راک فلر» است.

در این سال‌ها رقابت زیادی میان دو حراجی بزرگ کریستیز و ساتبیز برای رسیدن به عنوان شماره یک حراجی‌های هنری دنیا برقرار بوده است و از سال ۲۰۰۸ تاکنون به غیر از دو سال میزان فروش سالانه کریستیز از ساتبیز فراتر رفته است.


بیشتر بدانید : حراج پیانوی نارنجی و دیگر یادگاری های فیلم 'کازابلانکا' در حراجی نیویورک

بیشتر بدانید : اتفاق اسرارآمیز در حراجی آثار پیکاسو

بیشتر بدانید : فروش 34 میلیارد تومانی هنرمندان در حراجی تهران + عکس

بیشتر بدانید : ۱۰ اثر مهم و گران‌قیمت حراجی «ساتبی» + عکس

 

گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
seemorgh.com/culture
منبع: iranart.ir