هر ساله گروه غیرانتفاعی شورای ساختمان های بلند و زیستگاه های شهری در موسسه فناوری ایلینویز به معرفی ساختارهایی از سراسر جهان می پردازد که نمایشگر ترکیبی از پایداری، ابتکار، فناوری و طراحی ظاهری است...

برندگان امسال این شورا از استرالیا، کانادا، ایتالیا، قطر و ابوظبی هستند که موفق به کسب جوایز اول ابتکار از سوی گروهی از داوران بین المللی برای رجوع به رقابت نهایی در شیکاگو شده اند.در این دوره از رقابت ها، با تکمیل ۸۸ ساختمان بالای ۲۰۰ متر در سال گذشته در سراسر جهان و ثبت نام ۷۸ ورودی، داوران با چالش بزرگی روبه رو بودند.

کانادا، برج های منحنی: این ۲ برج واقع در اونتاریوی کانادا قرار است تا ماه آینده تکمیل شود. این ۲ سازه مسکونی منحنی پس از تکمیل به ۳ برج قدیمی تر دیگر برای شکل گیری پروژه ۴۷۰ میلیون دلاری می پیوندد.این ۲ سازه از یک پیچ ۲۰۹ درجه برخوردار است و بیش از نیمی از بودجه کلی این پروژه برای شیارهای موجی آن ها مصرف شده است.هر طبقه و واحد با دیگری متفاوت است و برای مثال ابعاد دیوارها و ستون های حائل برای استقرار طبقه مجاور اصلاح شده است. همچنین از آن جا که نمای بیرونی منحنی ساختمان مانع از کاربرد بالابرهای سنتی است، مهندسان از یک جرثقیل ساختمانی داخلی برای انجام این کار در زمان مناسب استفاده کرده اند.همچنین آب و هوای سخت منطقه نیز مزید بر علت شده و چالش دیگری برای طراحان به منظور جلوگیری از اتلاف بیهوده سرمایشی و گرمایشی در بالکن های طولانی طبقات ایجاد کرده بود که این مشکل با شیوه جدید جداسازی آن ها از طبقات اصلی با شکاف های حرارتی که یک ابداع جدید محسوب می شود، رفع شد.ارتفاع برج اول 179.5 متر، برج دوم ۱۵۸متر و تعداد طبقات برج اول ۵۶ و برج دوم ۵۰ طبقه است.

مبتکرانه ترین ساختمان بلند آسیا و استرالیا، خیابان بلای ۱:این ساختمان اداری بیضوی ۱۷۰ میلیون دلاری که بهار سال گذشته به پایان رسید، به بندرگاه سیدنی مشرف بوده و از ویژگی های خاصی برخوردار است که باعث کسب موقعیت ۶ ستاره سبز از شورای ساختمان سبز استرالیا شده است.از تصفیه خانه زیرزمینی این سازه که ۹۰ درصد بازیافت مواد ساختمان را بر عهده دارد، تا صفحات خورشیدی روی سقف و سیستم تهویه هوای پرتوی سرد آن، می توان دریافت که طراحان نهایت سعی خود را برای کاهش نشانه های کربنی در این سازه داشته اند.سازه بلای ۱ همچنین اولین آسمان خراش اصلی استرالیا با نمای خارجی دوپوستی دارای حائل روزنه دار خارجی است که به طور هم زمان قادر به حفظ انرژی و همچنین حذف تابش های آسمانی است. برای بهره وری بیشتر این سیستم، جهت تیغه هواکش به سمت خورشید در تمام طول روز تنظیم شده است. این ساختمان اولین سازه استرالیایی است که توسط شورای ساختمان های بلند انتخاب شده است.ارتفاع این برج ۱۳۵متر و دارای ۲۸ طبقه است.

بهترین ساختمان بلند اروپا، پلازوی لومباردیا:این مجموعه اداری بزرگ در میلان که اولین سازه ایتالیایی برنده شورای ساختمان های بلند بوده، قرار است سکونتگاه دولت محلی لومباردی باشد. این پروژه ۵۰۵ میلیون دلاری اوایل سال ۲۰۱۱ تکمیل شده و از ویژگی های فراوانی برخوردار است که به آن لقب دوستدار محیط زیست را می دهد.برج نسبتاً  باریک ۱۶۱ متری این اداره، با یک مجموعه ۱۴ متری از ۷ تا ۹ رشته خطوط منحنی عرض به زمین متصل می شود که همه با دیوارهای فعال آب و هوایی پوشیده شده است. این دیوارها از ۲ لایه شیشه با فاصله یک متر از تیغه های عمودی چرخان در میان آن ها برخوردار است که می تواند برای ایجاد سایه داخلی برای صرفه جویی غیرفعال انرژی مورد استفاده قرار گیرد.تیغه های ریز حفره دار درون آن ها که با رایانه کنترل می شود، برای توقف نور مستقیم خورشید به چرخش در می آید. در زمان قرار گرفتن در زوایای کمتر از ۹۰ درجه نسبت به شیشه، این حفره های ریز در حقیقت به نمایش فضای خارجی می پردازد.کاربرد آگاهانه سلول های خورشیدی در بخش جنوبی صفحات شیشه ای برج به کاهش مصرف کلی ساختمان کمک خواهد کرد.در یکی از نوآوری های غیرمعمول این سازه، نزدیکی این پروژه به یک رودخانه زیرزمینی به طراحان اجازه داده تا یک سیستم پمپاژ برای استفاده از ظرفیت تبادل حرارت از آب قنات نیز تعبیه کنند.این ساختمان، ۱۶۱متر ارتفاع دارد و دارای ۴۰ طبقه است.

بهترین ساختمان بلند خاورمیانه و آفریقا، برج دوحه:برج دوحه قطر، برج اداری گرد با یک گنبد در رأس آن است. این پروژه ۱۲۶ میلیون دلاری مارس گذشته به پایان رسید و از نمای خارجی متشکل از لایه هایی از آلومینیم با برش های پیچیده برخوردار است. ظاهر بیرونی این برج با لایه ای از شیشه انعکاسی در زیر آن و پرده های غلتکی در میان آن منجر به کاهش هزینه ها با حفاظت ساختمان در برابر حرارت داغ کویری شده است.با ستونی بودن این ساختمان در عرض مقطعی، هر طبقه به ارائه یک نمایش پانورامایی می پردازد.برج دوحه همچنین به عنوان اولین ساختمان بلند از ستون های شبکه های مورب متقابل بتون تقویت شده برای پشتیبانی سازه برخوردار است که نیاز به یک هسته مرکزی را از بین می برد. این ابتکار نه تنها به بهینه سازی فضای در دسترس برای ساکنان می پردازد بلکه همچنین به ساخت یک دهلیز شیشه ای ۲۷ طبقه ای تأثیربرانگیز منجر شده است. ارتفاع این برج ۲۳۸ متر و شامل ۴۶ طبقه است.

برج های البهار:این برج های اداری دوقلو در ابوظبی که چندی پیش به مرحله تکمیل رسیده، به عنوان اولین برنده جایزه ابتکار انتخاب شده است. نمای مبتکرانه این برج ها مانند برج دوحه به کاهش نیمی از نور دریافتی از خورشید با ساختاری می پردازد که شبیه طرح مشبک صحرایی در ساختمان های کل منطقه است. لبه های صفحات خورشیدی در سقف های رو به جنوب هر ۲ برج به ارائه حدود ۵ درصد از ملزومات انرژی کلی خود و نیروی باز و بسته کردن سیستم سایه دینامیک مرتبط با نما می پردازد.ارتفاع این برج ۱۴۵ متر و دارای ۲۶ طبقه است.

گردآوری: گروه سرگرمی سیمرغ
www.seemorgh.com/entertainment
منبع: isna.ir

مطالب جالب دیگر:
زنی که برهنه به خیابان‌ها آمد تا مردم راحت باشند!! (+عکس)
11نکته جالب که باید درباره آتشفشانها بدانیم!؟
25 واژه تکنولوژیکی که باید آنها را بدانید!؟
لامپی عجیب که با گوجه فرنگی روشن می‌شود! (+عکس)