تبانی خودروسازان داخلی با رنو برای گرانفروشی
مدیر منطقه خاورمیانه رنو با تشریح زوایای پنهان همكاری خودروسازان ایرانی با خارجی‌ها، تلویحاً تبانی خودروسازان برای جلوگیری از تولید خودروی ارزان از سوی خودروسازان خارجی‌ را تأیید می‌كند.

رنو: خودروساز ایرانی برای گرانفروشی به ما فشار می‌آورد

پیمان كارگر، مدیر منطقه خاورمیانه شركت رنوی فرانسه در این‌باره به خبرگزاری مهر گفته است: هم اكنون بازار خودروی ایران شاهد ورود خودروهای جدید است، در دوران تحریم اما حضور خودروهای چینی در بازار ایران پررنگ بود. هر چند می‌توان در مورد كیفیت خودروهای چینی صحبت كرد و انتقادات زیادی را مطرح ساخت، اما به هر صورت فضای بعد از برجام تنوعی را در نوع خودروهای وارده به ایران به‌وجود آورده است كه به مشتریان ایرانی می‌گوید كه اكنون فقط خودروهایی كه در ایران می‌توانند بخرند، خودروهای قبلی نیست و تنوع بسیار بیشتر شده است. این مسئله موجب می‌شود كه توقع مشتری بالاتر برود و این خیلی خوب است. وقتی توقع مشتری بالا می‌رود، عملاً رقابت باید بیشتر شود و رقابت بیشتر میان خودروسازان خارجی و داخلی بر این جنبه متمركز می‌شود كه چگونه باید به توقع مشتری پاسخ داد. 

در نهایت، عملاً اتفاق خوبی رخ می‌دهد و بازار در حال تغییر است، پس تنوع خودروها نیز باید عوض شود. اكنون این مشتری ایرانی است كه روی بازار فشار می‌آورد و خودروی جدید می‌خواهد. اكنون او فقط نمی‌خواهد چند مدل خودرویی كه چندین سال متمادی در ایران تولید و عرضه شده را استفاده كند. به این جهت تحول اساسی در بازار ایران در حال شكل‌گیری است. این تنوع‌هایی كه به‌وجود می‌آید، روز به روز بیشتر خواهد شد و به نظر می‌رسد در پنج سال آینده، بازار ایران از جنبه خودروهایی كه در آن حضور خواهند داشت، خیلی متفاوت خواهد بود و این تفاوت، هم از جنبه سرویس و خدمات پس از فروش و هم از جنبه تنوع و فروش مشهود خواهد بود. 

وی ادامه داده است: نگرانی‌ای كه خودروسازان در ایران دارند این است كه چه خودروهایی را با قیمت و كیفیت مناسب تولید كنند تا سرمایه‌گذاری‌ای كه الان صورت می‌دهند، برایشان نفع داشته و منجر به شكست آنها نشود چراكه سرمایه‌گذاری‌هایی كه امروز انجام می‌شود، دو سال بعد جواب می‌دهد وتا آن زمان برای اینكه خودروسازان ایرانی بتوانند كارخانه خود را بگردانند، باید روی تولیدات فعلی هم تمركز كنند برای همین اكنون خیلی سخت است كه همزمان با آوردن خودروهای جدید، تولید خودروهای قبلی متوقف شود. 

وی می‌گوید: اكنون خودروسازان ایرانی در حال مذاكره و صحبت‌ هستند و اولین خودروهایی كه در قالب جوینت‌ونچر بخواهد تولید انبوه شود  و به بازار بیاید حداقل دو سال زمان می‌خواهد. به نظرم خودروهای فرسوده فعلی كه الان هنوز هم تولید می‌شوند تا سه سال آینده به بازار می‌آیند. وی گفت: نباید این تعصب را داشت كه حتماً هر خودرویی كه در ایران تولید می‌شود، خودمان پلت‌فرمش را طراحی كرده باشیم، این امكان هنوز در ایران وجود ندارد. 

وی در ادامه درباره چرایی قیمت بالای تولیدات خودروسازان داخلی كه با آنها همكاری می‌كنند چنین تشریح می‌كند: در واقع مسئله این طور نیست كه خودروسازان ایرانی اكنون سعی داشته باشند قیمت را بالا ببرند اما باید گفت كه آنها روی برخی خودروها ضرر می‌كنند. ظرفیت تولید ایران بالاتر از تولید است، یعنی هر چقدر كه یك خودرو نفع داشته باشد، خودروسازان باید كل شركت را مدیریت كنند. وقتی یك خودرو حاشیه سود خوبی داشته باشد ولی در مقابل، ظرفیت استفاده نشده زیاد باشد، در مجموع خودروساز ضرر می‌كند. الان خودروسازان ایرانی در این شرایط هستند چراكه در ایران ظرفیت تولید 2 میلیون خودرو در سال وجود دارد، ولی عملاً یك میلیون و 300 هزار دستگاه تولید می‌شود، بنابراین ظرفیت استفاده نشده خرج دارد و چون خرج دارد، حاشیه سود آنها، روی خودروهایی كه تولید می‌كنند، بالا نیست، بنابراین وقتی خودرویی در بازار كشش دارد، آنها آن را گران‌تر می‌فروشند تا بتوانند سود ببرند و ضررهای جانبی را پوشش دهند.

در واقع مقصودی كه دارند در عمل بد نیست اما برای مشتریان مناسب نیست، چرا باید خودرو را گران‌تر بخرند. مقصود این نیست كه البته خودروسازان باید خودرو را گران كنند بلكه مسئله یك شرایط كاملاً اقتصادی است كه چطور باید آن را پوشش دهند. من قصد دفاع از خودروسازان را ندارم بلكه توجیه كاری است كه آنها دارند انجام می‌دهند. 

   

با كوئید بازی می‌شود!

وی ادامه می‌دهد: باید به صراحت گفت تا دستمان بازتر نباشد، كوئید را نمی‌آوریم چراكه اگر غیر از این باشد، با آن بازی می‌شود. برخی می‌خواهند این خودرو را گران و ارزان كنند، كوئید می‌خواهد روی خودروهای دیگر اثرگذار باشد و روی قیمت آن با رقبا مسابقه بگذاریم و در رقابت، آنها را كنار بزنیم. 

 

منبع: جوان آنلاین