چرا کسی اعتصاب غذای حمید بقایی را تحویل نگرفت؟!
یاران احمدی‌نژاد احتمالا انتظار این همه بی‌تفاوتی را نسبت به اعتصاب غذای حمید بقایی نداشتند. عکس‌ها را منتشر کردند اما نمایش بدن رنجور او نیز خیلی تاثیرگذار نبود. نه دل حامیان دیروز احمدی‌نژاد به درد آمد و نه صدای هواداران حقوق بشر و آزادی بیان بلند شد.

عضوحزب موتلفه: وقتمان بیش از این می ارزد که...

سكوت بیشترین واكنش به اعتصاب غذای بقایی بود. اصلاح‌طلب و اصولگرا هم ندارد. به عنوان مثال حمیدرضا ترقی عضو حزب موئلفه می‌گوید «وقت ما بیشتر از این ارزش دارد كه در این باره صحبت كنیم». معدود چهره‌هایی مثل صادق زیباكلام اصرار دارند كه باید به این موضوع فارغ از اتهامات مسوولان دولت‌های نهم و دهم نگریست و به وضعیت آنها واكنش نشان داد. اكثر چهره‌های سیاسی اما مخالف این نگاه نیستند. برخی برخورد قوه قضاییه با یاران احمدی‌نژاد را مناسب می‌دانند و گروهی بر این باورند كه آنان چوب عملكرد دیروز خود را می‌خورند.

عباس سلیمی نمین فعال سیاسی اصولگرا از گروه نخست است و  می‌گوید: «اعتصاب غذا شیوه‌ای برای جلب نظر افكار عمومی است و افراد به دو دلیل از این شیوه استفاده می‌كنند. یا می‌خواهند جفایی كه در حق‌شان شده را نشان دهند یا به دنبال ابزاری هستند كه دستگاه قضا نسبت به آنها با سهل‌گیری بیشتر عمل كند. در مورد آقای بقایی اسنادی وجود دارد كه ثابت می‌كند وی تخلفات عدیده‌ای دارد. با این وجود دست به اعتصاب غذا زده تا شرایط خود را تغییر دهد. در این وضعیت باید با او به نحوی برخورد كرد كه ضمن طی كردن دوران محكومیت خود، لطمه‌ای نبیند. ظاهرا قوه قضاییه نیز همین گونه عمل می‌كند و هر وقت كه وی دچار ضعف جسمانی می‌شود، او را به بیمارستان منتقل می‌كند. مرخصی اخیر او نیز برای این بود كه شرایط جسمانی‌اش بهتر شود. همین مرخصی و انتقال به بیمارستان در صورت لزوم نشان می‌دهد كه قوه قضاییه ملاحظه شرایط جسمانی او را می‌كند.»

آذر منصوری فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز از جمله فعالان سیاسی است كه باور دارد «از ماست كه بر ماست». او می‌گوید: «آنچه باعث سكوت مجموعه فعالین و مدافعان حقوق بشر و حقوق شهروندی شده این است كه در دولت گذشته انواع اتهامات به افرادی كه صرفا منتقد دولت بودند زده شد و منتقدان به زندان فرستاده و محكوم شدند. آن زمان دولت وقت هیچ گونه رسیدگی و پاسخگویی نسبت به این اتفاقات نداشت. به زوایای دیگر ورود نمی‌كنم اما دولتی كه خود ناقض حقوق شهروندی بود امروز نمی‌تواند به عنوان معترض نسبت به رعایت حقوق شهروندی بود یا فقدان دادرسی عادلانه در كشور باشد.»

وی در پاسخ به اینكه آیا سكوت اصلاح‌طلبان به عنوان جریان مدعی دفاع از آزادی بیان در این باره رنگ و بوی انتقام‌گیری دارد یا خیر، گفت: «این‌طور نیست. البته این افراد به برگزاری دادگاه‌های علنی و امثال آن اعتراض می‌كنند و می‌توان در این خصوص به مجموع اصلاح‌طلبان نقد كرد و گفت كه اگر اعتراضی وجود دارد؛ این نیز یكی از موارد است و نباید نسبت به آن بی‌تفاوت بود.»

گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: روزنامه اعتماد