بیانیه وزارت دادگستری آمریکا درباره توقیف ۴ محموله سوخت ایران
وزارت دادگستری آمریکا در این بیانیه مدعی شده این ۴ نفتکش، حامل ۱.۱۱۶ میلیون بشکه نفت خام بوده که «با کمک شرکای خارجی» توقیف شدهاند و اکنون در اختیار آمریکا است.
بامداد جمعه روزنامه «والاستریتژورنال» مدعی شده بود دولت آمریکا برای نخستین بار محموله کشتیهایی که با نقض قوانین تحریمهای واشنگتن اقدام به حمل سوخت ایران میکردند را توقیف کرده است.
«والاستریتژورنال» با گزارش این خبر افزود چهار کشتی مذکور به نامهای «لونا»، «پاندی»، «برینگ» و «بلا» طی روزهای اخیر در آبهای آزاد توقیف شدهاند و اکنون در حال انتقال به سمت شهر «هیوستون» ( در ایالت تگزاس) هستند.
یک مقام آمریکایی گفته که این کشتیها بدون استفاده از زور نظامی توقیف شدهاند. او از ارائه توضیحات بیشتر خودداری کرده است.
ماه گذشته دادستانهای آمریکایی دادخواستی را برای توقیف این چهار کشتی که عازم ونزوئلا بودند صادر کرده بودند. در آن زمان گفته شده بود این چهار نفتکش با پرچم لیبری حرکت میکنند و متعلق به شرکتهای یونانی هستند.
این دادخواست بعد از آن صادر شد که ایالات متحده آمریکا یک ماه قبلتر در جلوگیری از انتقال بنزین ایران توسط ۵ نفتکش به ونزوئلا ناکام مانده بود.
مقامهای آمریکایی گفتهاند هنگامی که حکم دادستانهای آمریکایی در ماه جولای صادر شد، کشتیهای «برینگ» و «بلا» در حال حرکت در نزدیکی سواحل «کاپ ورد» بودند. کشتیهای «لوند» و «پاندی» هم آخرین سیگنالهای خودشان را ماه گذشته میلادی از آبهای عمان ارسال کردند.
در دادخواست دولت آمریکا ادعا شده یک تاجر ایرانی مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از طریق شبکههای از شرکتهای صوری، حمل و نقل و ارسال محمولههای سوخت به ونزوئلا را تسهیل کرده است.
با وجود این، حساب توئیتری منتسب به «حجت سلطانی»، سفیر ایران در ونزوئلا برخی ادعاها مبنی بر اینکه آمریکا نفتکشهای تحت مالکیت یا پرچم ایران را توقیف کرده تکذیب کرد.
آقای سلطانی، یک رسانه انگلیسیزبان را که نوشته «آمریکا ۴ نفتکش ایران را که در حال حمل سوخت به ونزوئلا بود توقیف کرده است» مخاطب قرار داد و نوشت: «یک دروغ و جنگ روانی دیگر از دستگاه تبلیغاتی امپریالیسم آمریکا. نه کشتیها ایرانی هستند و نه مالک یا پرچم آنها ارتباطی به ایران دارد. ترامپ تروریست نمیتواند حقارت و شکست خود در برابر ملت بزرگ ایران را با تبلیغات دروغین جبران کند.»
دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریمها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاستهایی تحریکآمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.
ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.
در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده میگذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر از سوی گروههای مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.
منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بیمورد تنشها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کردهاند.
گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: farsnews.com