با توجه به حساسيت‌ بسيار بالای سازمان انرژی اتمی به ويژه در يك دهه اخير و با توجه به برنامه‌ی دراز مدت كشور در زمينه استفاده از انرژی و تكنولوژی صلح‌آميز هسته‌يی به نظر می‌آيد،....
 

 پس از آن‌كه علی‌اكبر صالحی، رییس پیشین سازمان انرژی اتمی از سوی محمود احمدی‌نژاد به عنوان جانشین منوچهر متكی به عنوان وزیر امور خارجه معرفی شد و توانست رای اعتماد مجلس شورای اسلامی را كسب كند، رایزنی‌ها درباره ریاست سازمان انرژی اتمی سرعت گرفته است.

به گزارش ایسنا، بدون شك مدیریت سازمان انرژی اتمی كه امور پژوهشی، صنعتی و تكنولوژیك را در زمینه تولید انرژی هسته‌یی و استفاده از كاربردهای آن در زمینه‌های مختلف پزشكی، صنعتی، كشاورزی و علمی را در دستور كار دارد باید از میان مدیران با تجربه و در عین حال آگاه به امور و دانش فنی و تخصصی در زمینه مذكور باشد.

پس از آن‌كه مهندس رضا آقازاده پس از 12 سال جای خود را به علی اكبر صالحی در سازمان انرژی اتمی داد، بسیاری از كارشناسان و پیشكسوتان در زمینه انرژی هسته‌یی از این انتخاب به دلایل مختلف اخلاقی، دانشگاهی، تجربه دیپلماتیك و به ویژه تخصص و دانش وی در زمینه هسته‌یی استقبال كردند. اما چیزی نگذشت كه علی‌اكبر صالحی به طور غیرمنتظره و پس از مدت كوتاه (یك سال و نیم) ریاست سازمان انرژی اتمی را ترك و با نظر رییس‌جمهور و تایید نمایندگان مجلس بر صندلی وزارت خارجه تكیه زد.

پس از این جا به جایی غیرمنتظره رسانه‌ها و افكار عمومی بیش‌تر به تغییرات در وزارت خارجه پرداختند و مساله جانشینی سازمان انرژی اتمی كمتر مورد بحث و بررسی قرار گرفت. این در حالی است كه به گفته‌ی بسیاری از كارشناسان سازمان انرژی اتمی با توجه به ماهیت حساس، مهم و موثرش در كشور به مدیریتی كارآمد، صبور و متخصص در زمینه انرژی و تكنولوژی هسته‌یی و با تجربه نیاز دارد.

نام چند تن از جمله علی‌اصغر سلطانیه نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، محمد احمدیان قائم مقام و معاون نیروگاهی سازمان انرژی اتمی، محمد قنادی رییس پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌یی، سید پرویز فتاح وزیر نیرو در دولت نهم، كامران دانشجو وزیر علوم و تحقیقات و فناوری و علی سعیدلو رییس سازمان تربیت بدنی برای تصاحب پست ریاست سازمان انرژی اتمی بیش‌تر از دیگران شنیده می‌شود.

در این‌باره  ایسنا با سیدپرویز فتاح ـ وزیر نیروی دولت‌ نهم ـ گفت‌وگو كرد.

فتاح در این گفت‌وگو هرگونه رایزنی با وی درباره پذیرفتن ریاست سازمان انرژی اتمی و پاسخ مثبت به این پیشنهاد را تكذیب كرد.

در حال حاضر محمد احمدیان، معاون نیروگاهی رییس سازمان انرژی اتمی با حفظ سمت به عنوان قائم مقام این سازمان قرار دارد.

با توجه به حساسیت‌ بسیار بالای سازمان انرژی اتمی به ویژه در یك دهه اخیر و با توجه به برنامه‌ی دراز مدت كشور در زمینه استفاده از انرژی و تكنولوژی صلح‌آمیز هسته‌یی به نظر می‌آید، ریاست سازمان انرژی اتمی باید متناسب با جایگاه فنی و تخصصی این سازمان در نظر گرفته شود. 
 
 
 
 
گردآوری: گروه خبر سیمرغ
www.seemorgh.com/news
منبع:isna.ir