بنا بر يک تحقيق علمي انجام شده بر بوته گوجه فرنگي، امواج تلفن همراه، اثرات مخربي بر جانداران دارد.

با اين که اين تجربه علمي روي يک گياه انجام شده، ولي نتايج آن باعث افزايش نگراني‌‌ها از استفاده هميشگي از تلفن همراه بر انسان گشته است.

يک گروه تحقيق علمي وابسته به دانشگاه «کلرمون فران» فرانسه، با هدف بررسي آثار احتمالي امواج هميشگي تلفن همراه بر جانداران، از بوته گوجه فرنگي استفاده کرده و تغيرات اين گياه را در رويارويي با اين امواج، مورد مطالعه و آزمايش قرار داده است.

بر پايه اين تحقيقات، بوته گوجه فرنگي در همان ده دقيقه اول كه در کنار يک تلفن همراه، آن هم بدون مکالمه است و امواج الکترو مغناطيس را دريافت و يا صادر مي‌کند، از خود مولکولي ترشح مي‌کند؛ اين مولکول نزد بيولوژيست‌‌ها، به مولکول «استرس» معروف است و گيا‌‌هان به محض آسيب ديدن، آن را ترشح مي‌کنند.

البته اين نگراني به مجموع نگراني‌‌هاي پيشين افزوده مي‌شود که در شش ماه گذشته، تحقيقات مشابهي نشان دادند امواج ناشي از تلفن همراه، مي‌تواند باعث بروز سرطان مغز، افزايش بزاق دهان، اختلال در بخشي از اعصاب شنوايي گوش و خطر بروز عوارض نازايي نزد زنان و مردان باشد.

بنا بر اين گزارش، تحقيقات علمي بين‌المللي گسترده‌اي در سيزده کشور جهان از مدت‌‌ها پيش با عنوان انتر تلفن در حال انجام است و پيش‌بيني مي‌شود نتايج اين تحقيقات در هفته‌‌هاي آتي منتشر شود؛ هدف از اين تحقيقات، رابطه بين بروز تومور مغزي و تلفن همراه است.

وزارتخانه‌‌هاي بهداشت کشور‌‌هاي غربي، در نظر دارند با استفاده از وسايل آموزشي و رسانه‌‌ها، خانواده‌‌ها را نسبت به خطرات احتمالي استفاده دايمي از تلفن همراه هشدار و آموزش دهند، به ويژه اين‌که پديده تلفن همراه، نوپا بوده و هنوز عوارض امواج الکترو مغناطيس آن در ميان‌مدت، مورد مطالعه دقيق قرار نگرفته است، ولي کاوشگران نسبت به خطرات احتمالي اين امواج براي انسان‌ها به ويژه نوجوانان در بخش مغز آنان و آن هم بر پايه نظريات علمي موجود، نگراني‌‌هاي خود را اعلام كرده و نسبت به آن هشدار‌‌هايي داد‌ه‌اند.

«فرانسواز بودن»، رئيس کانون سلامتي و راديو فرکانس درباره تحقيقات انجام شده بر بوته‌‌هاي گوجه فرنگي به روزنامه فيگارو گفت: تحقيقات انجام شده به وسيله اين گروه علمي معتبر، نشان مي‌دهد که امواج تلفن همراه بر سلامتي انسان بي‌‌تأثير نيست و لازم است تحقيقات گسترده و عميقي در اين زمينه انجام شود تا به نتيجه قطعي دست يابيم، ولي تا انجام اين تحقيقات احتياط حکم‌ مي‌کند در استفاده از اين وسيله بدون دغدغه سلامتي نباشيد.

«روزلين باشلو»، وزير بهداشت فرانسه در زمينه اقدامات وزارت بهداشت در زمينه اثرات مخرب تلفن همراه و اقدام هشدار دهنده اظهار داشت: ما نمي‌خواهيم استفاده از وسيله‌اي را كه يک پيشرفت علمي براي بشريت است، ممنوع كينم و يا آن‌که از آن غولي بسازيم، بلکه مي‌خواهيم روش استفاده درست آن را به ويژه در ميان کودکان و نوجوانان ترويج دهيم.
گفتني است، تلفن همراه حتي در حالت مکالمه نكردن نيز در حال دريافت و يا پخش امواج الکترو مغناطيس به پيرامون خود است.