بسیاری از ده‌ها میلیون كاربر تلفن همراه در ایران قریب 2هفته است كه به‌دلیل قطع سیستم پیامك در كشور در آرامش روانی خاصی به سر می‌برند.
 
ارسال انبوه پیامك‌های تبلیغاتی، سیاسی، انتخاباتی، لطیفه و طنز و انواع و اقسام پیامك‌های اطلاع‌رسانی در وقت و بی‌وقت باعث سلب آرامش شهروندان ایرانی شده بود.
حالا كم كم مردم دارند عادت می‌كنند كه بدون پیامك و حتی بدون تلفن همراه هم می‌شود زندگی كرد. در روزهای منتهی به انتخابات دهم ریاست‌جمهوری، حجم پیامك‌های ارسالی ایرانیان درهرروز بالغ بر 110 میلیون شده بود.
گرچه از آن تاریخ تا‌كنون دلیل واقعی قطع سیستم پیامك به‌طور رسمی اعلام نشده است اما یك حس درونی قانع‌كننده در مورد این موضوع برای همه وجود دارد كه نیازی به هیچ توضیح اضافه‌ای نیست.
اوائل گمان می‌شد كه قطع سیستم پیامك، تاثیر فلج‌كننده‌ای بر زندگی تجاری و كسب و كار وفعالیت‌های روزمره ایرانیان داشته باشد اما حالا ظاهرا مشخص شده كه این سیستم هیچ تاثیری بر زندگی مردم ندارد.
ضرر اپراتورها
طی روزهای اخیر، خبرنگار همشهری با چند نفر از شهروندان تهرانی صحبت كرده كه اظهار داشته‌اند به خاطر قطع انبوه پیامك‌های فله‌ای ناخواسته، به آرامش روانی خاصی رسیده‌اند و از شركت مخابرات تقاضا داشتند به این روند ادامه دهد.به‌نظر می‌رسد بزرگ‌ترین ضرر در این بین به اپراتورهای تلفن همراه وارد شده است.
انواع و اقسام سرویس‌های طلایی، نقره‌ای و برنزی اپراتورهای همراه و ده‌ها نوع خدمات سرویس‌های ارزش افزوده پیامك توسط اپراتورهای پیامك در كشور اكنون قطع بوده و این شركت‌ها ضرر و زیان میلیاردی در این قبال متحمل شده‌اند.
یك گزارش از خبرگزاری موبنا حاكی است با قطع شدن شبكه پیام كوتاه تلفن همراه كشور، هر یك از اپراتورهای اول، دوم و پیمانكاران پیامك با ضررهای میلیاردی مواجه شده‌اند. این مسئله سبب شده تا ارتباط بیش از 31 میلیون مشترك اپراتور اول، 14میلیون مشترك ایرانسل و نیز مشتركانی كه از این وسیله ارتباطی به‌صورت انبوه استفاده می‌كنند به كلی قطع شود.
با فرض اینكه روزانه به‌طور متوسط 60 میلیون پیام كوتاه از شبكه همراه اول مبادله می‌شود و در خوشبینانه‌ترین حالت تمامی این پیامك‌ها نیز با فونت فارسی ارسال شود، اپراتور اول حدود 540 میلیون تومان در یك روز و حدود 8 میلیارد و 640 میلیون تومان طی 16 روز گذشته متضرر شده است.
در همین حال اگر هر مشترك ایرانسل روزانه یك پیام كوتاه با فونت لاتین بفرستد -كه مطمئنا آمار بسیار بیش از این رقم است - این اپراتور نیز روزانه بالغ بر 330 میلیون تومان و جمعا بیش5 میلیارد و 280 میلیون تومان از این قطعی ضرر كرده است. در این بین باید حدود 920هزار مشترك تالیا را نیز درنظر گرفت.
به این ترتیب می‌توان اذعان داشت كه قطعی سیستم پیامك طی 16 روز اخیر حدود 14 میلیارد تومان به اپراتورهای تلفن همراه ضرر مستقیم وارد كرده است و به همین مقدار مردم سود برده‌اند.
ركورد دار گینس
با توجه به اینكه از عصر روز پنجشنبه 21 خرداد ماه تا‌كنون (لحظه تنظیم این گزارش ساعت 15 روز جمعه 5 تیر ماه) سیستم پیامك در ایران قطع است می‌توان ادعا كرد كه ایران با قطعی 16 روزه این سیستم دارای ركورد بالاترین مدت زمان قطعی پیامك تلفن همراه در جهان بوده و بدین ترتیب باید نام ایران در كتاب ركوردهای گینس ثبت شود.
به‌طور قطع تا سالیان دراز هیچ كشوری قادر به شكستن این ركورد نخواهد بود.مسئولان شركت مخابرات و شركت ارتباطات سیار در روزهای اول به كلی منكر هرگونه قطعی این شبكه بودند. اما به‌تدریج اعلام كردند كه در حال پیگیری این موضوع بوده و به‌زودی علت آن را اعلام خواهند كرد.
انتخابات و پیامك
به‌نظر می‌رسد به‌رغم عدم‌اعلام رسمی مسئولان ذیربط، مسئله قطع پیامك‌ها، بیش از هر چیز با فضای سیاسی كشور مرتبط باشد. پیش از این، تعداد پیامك‌های ارسالی مردم گاه تا 200 میلیون در روز هم می‌رسید.
حجم اعظم این پیامك‌ها انتخاباتی بوده و حتی این مسئله درمناظره‌های نامزدهای انتخابات مطرح شد. حتی سازمان بازرسی كل كشور اعلام كرد: با بررسی قراردادهای دستگاه‌های دولتی با شركت مخابرات جهت ارسال پیامك‌های انبوه، درصورت استفاده از امكانات دولتی برای ارسال پیامك‌های دولتی به نفع یك نامزد خاص برخورد قانونی خواهد كرد.
براساس این گزارش، به‌منظور نظارت بر كیفیت و حسن جریان امور دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، بازرسان سازمان بازرسی كل كشور، تمامی قراردادهای دستگاه‌های دولتی با شركت مخابرات جهت ارسال پیامك‌های انبوه را بررسی می‌كنند و درصورت استفاده از امكانات دولتی برای ارسال پیامك‌های دولتی به نفع یك نامزده خاص، برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
گر صبر كنی...
جالب‌تر از همه این است كه هیچ كس تا‌كنون در باره علت قطعی این سیستم برای مردم توضیح نداده و مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز با خنده و شوخی پاسخ رسانه‌ها را می‌دهند.
مثلا محمد سلیمانی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان جلسه صبح چهارشنبه هیأت دولت در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سؤال آنان كه پرسیدند مشكل پیامك چه زمانی حل خواهد شد، به كرات گفت كه این مشكل حل خواهد شد و صبر باید كرد.
وی در پاسخ به سؤال مجدد خبرنگاران كه تا چند روز دیگر وضعیت قطعی سیستم پیامك ادامه خواهد داشت، صرفا تاكید كرد كه حل خواهد شد و به زبان تركی پاسخ داد كه صبر كنید حل می‌شود.
سلیمانی خاطرنشان كرد: در شهرهای دیگر كشور این مشكل حل شده و فقط تهران مانده كه حل می‌شود. البته تماس خبرنگار همشهری با برخی از شهروندان در شهرهای مختلف ایران به این نتیجه منجر شد كه به‌رغم اعلام وزیر ارتباطات، سیستم پیامك در شهرهای مختلف هنوز به درستی برقرار نشده؛ به‌عنوان مثال ارسال پیامك از تلفن‌های همراه اول به ایرانسل با اختلال شدید مواجه است و ارسال پیامك از ایرانسل به تلفن‌های دیگر نیز به كلی قطع است.
همچنین مسئولان شركت مخابرات ایران درباره علت این مسئله و زمان حل این مشكل اظهار بی‌اطلاعی كرده و به خبرنگار ایسنا گفتند، هنوز زمان برقراری سرویس پیامك برای مشتركان مشخص نیست.
بدین ترتیب برای برقراری مجدد سیستم پیامك در ایران باز هم باید صبر كرد. تا كی ؟ شاید وقتی دیگر
 
  گردآوری:گروه خبرسیمرغ
www.seemorgh.com/news 
  منبع:hamshahrionline.ir