زادروز همسر جلال آل احمد، خالق سوشون+ تصاویر
در سالگرد تولد همسر جلال آل احمد ، مراسمی برای بزرگداشت این نویسنده فقید برگزار می‌شود.
 ویکتوریا دانشور - خواهر سیمین دانشور- با اشاره به برگزاری مراسمی به مناسبت سالگرد تولد 93 سالگی این نویسنده گفت: روز هفتم اردیبهشت‌ماه از ساعت 15 تا 17 مجلسی برای سالگرد تولد دکتر سیمین دانشور تدارک دیده‌ایم.

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/02/sq3.jpg

او درباره هدف خود از برگزاری مراسم سالگرد تولد و درگذشت برای این نویسنده فقید گفت: این مراسم برای زنده نگه داشتن خاطره‌ این نویسنده و خواهر مهربان است که همیشه خوب‌هایش در مقابل چشمان ماست.


خواهر سیمین دانشور که پس از درگذشت او در خانه سیمین و جلال در بن‌بست ارض سکونت دارد اظهار کرد: این مراسم با کمک همسرم پرویز فرجام و محمدحسین دانایی - خواهرزاده جلال آل احمد - برگزار می‌شود و در این مراسم دوستداران سیمین دانشور حضور پیدا می‌کنند.



مراسم سالگرد تولد سیمین دانشور در خانه‌ او و همسرش جلال آل احمد در دزاشیب، کوچه رهبری، بن‌بست ارض برگزار می‌شود.

 سیمین دانشور - داستان‌نویس و مترجم - متولد هشتم اردیبهشت‌ماه سال 1300 در شیراز بود. در سال 1328، دکتری خود را در رشته‌ی ادبیات فارسی از دانشگاه تهران گرفت.

یک سال بعد با جلال آل ‌احمد ازدواج کرد و در سال 1331 برای مطالعه در رشته‌ی «زیبایی‌شناسی» در دانشگاه استنفورد، به آمریکا سفر کرد و دو سال بعد به ایران بازگشت. از جمله تألیف‌ها و ترجمه‌های دانشور عبارت‌اند از: «آتش خاموش» (‌1327)، «سرباز شکلاتی» برنارد شاو (1328)، «باغ آلبالو» و «دشمنان» از آنتوان چخوف (1331)،‌ «بئاتریس» از شنیتسلر و «رمز موفق زیستن» از دیل کارنگی (1332)، «کمدی انسانی» ویلیام سارویان و «داغ ننگ» از ناتانیل هارتون (1334)، «شهری چون بهشت» (1340)، «سووشون» (1348)، «بنال وطن» از آلن پیتون (1351)، «به کی سلام کنم؟» (1359)، «غروب جلال» (1360)، «ماه عسل آفتابی» (داستان‌های ملل مختلف) (1362)، «جزیره‌ی سرگردانی» (1372)، «شناخت و تحسین هنر» (مجموعه‌ی مقالات) (1375)، «از پرنده‌های مهاجر بپرس» (1376) و «ساربان سرگردان» (1380).


او نخستین زن ایرانی است که به شکل حرفه‌یی در زبان فارسی داستان نوشت. مهم‌ترین اثر او، رمان «سووشون» است که نثری ساده دارد و به زبان‌های متعددی ترجمه شده است. این کتاب از جمله پرفروش‌ترین آثار ادبیات داستانی در ایران محسوب می‌شود.


سیمین دانشور 18 اسفندماه سال گذشته در سن 90سالگی درگذشت.


گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
www.seemorgh.com/culture
منبع: isna.ir


مطالب پیشنهادی:
انتشار عکس بی حجاب مجری مشهور جنجال به پا کرد!+ تصویر
«گلشیفته فرهانی» دوست داشت جای کدام بازیگر زن و مرد بود
خاله عمو های بی طرفدار
عطاران و ترانه علیدوستی در استراحت مطلق
فقدان گاو ، مادرم را نقاش کرد!!!!!