سید قدمیار حسینی
کودکی تنبور نوازی و خوانندگی مقام‌ها را نزد پدرم استاد سید تاریمراد، عمویم سید بابا حسین و برادر بزرگترش سید سلمان آغاز کردم. بعدها....
 
سید قدمیار حسینی، استاد 117 ساله تنبور نوازی کرمانشاه در هفتمین جشنواره موسیقی نواحی به تکنوازی خواهد پرداخت.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،سید قدمیار حسینی در گفتگویی مطرح كرد:در این جشنواره بخش‌های از موسیقی تنبور با عنوان"طرز"، "کاکاردایی"، "بابافقیهی"، "شاخوشینی" و "لیلی و مجنون" را اجرا خواهم کرد.
وی که استاد تنبور نوازانی چون کیخسرو پورناظری و علی اکبر مردای بوده است در ادامه افزود: به دلیل اهمیت و کارکردی که جشنواره موسیقی نواحی در آشنا کردن نسل جوان کشورمان با موسیقی نواحی و مقامی کشورمان دارد در این جشنواره شرکت می کنم.
این نوازنده همچنین تصریح کرد: شکل ظاهری تنبورها و همچنین شیوه تنبور نوازی امروز تفاوت‌های بسیاری با نسل های گذشته دارد؛ هم دسته سازها بلندتر شده و کمی کاسه‌ساز نیز تغییر کرده که به‌گمان من آن تاثیر معنوی و صدا دهی و شفافیتی که در نوازندگی نسل‌های گذشته دیده می‌شد، امروزه دیگر شنیده نمی‌شود.
حسینی همچنین در مورد اساتید گذشته‌اش در زمینه تنبور نوازی گفت: از کودکی تنبور نوازی و خوانندگی مقام‌ها را نزد پدرم استاد سید تاریمراد، عمویم سید بابا حسین و برادر بزرگترش سید سلمان آغاز کردم. بعدها برای تکمیل دانسته‌هایم سال‌ها نزد زنده‌یاد سید نصر الله جیحون آبادی از اساتید بنام آن زمان تنبور که عارف عالیقدر و مردم احترام مردم منطقه بود رفتم.
قدمیار فرزند سید تاریمراد(نوازنده تنبور) به گواهی شناسنامه اش متولد 1287 هجری شمسی است اما به گفته خودش 117 سال دارد و در 15 سالگی شناسنامه برایش صادر شده و خود را به همین اندازه نیز از شناسنامه‌اش بزرگتر می‌داند. او در حال حاضر در روستای بکتر سفلی از توابع شهرستان صحنه و منطقه جیحون آباد در استان کرمانشاه است.
*****************
«در جشنواره موسیقی نواحی سعی بر این بوده علاوه بر حضور اساتید این عرصه، از گروه هایی دعوت به عمل‌آید که برای نخستین بار در چنین جشنواره‌ای شرکت می‌کنند؛هنرمندانی که به رغم ویژگی‌ها و فعالیت‌های مهم خود در موسیقی مناطق‌شان، در سطح كشورناشناخته هستند.»
پیمان بزرگ‌نیا، سرپرست گروه زاگرس و عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره در گفتگویی با بیان این مطلب گفت: دراین جشنواره علاوه بر تك نوازی اساتید موسیقی نواحی گروه‌های موسیقی نیز به اجرای آثار مقامی خواهند پرداخت؛ از این طریق می توانیم شاهد تحرك بیشتری در موسیقی نواحی كشور باشیم.
بزرگ نیا با تاكید براین كه موسیقی نواحی نیازمند ایجاد فرصت های جدید برای شنیده شدن است افزود: اجرای موسیقی در جشنواره به دلیل تعداد قابل توجه گروه‌ها از لحاظ زمانی محدود است. به همین دلیل متاسفانه
نمی‌توانیم در جشنواره برای هر گروه چند اجرا در نظر بگیریم. اما برگزاری جشنواره در همین حد نیز زمینه توجه بیشتر به موسیقی نواحی و ایجا فرصت های جدید را فراهم می كند.
وی همچنین تصریح کرد: این جشنواره در تهران و کرمان برگزار خواهد شد و با توجه به اینکه هفت سالی از آخرین دوره جشنواره نواحی می گذرد اما استقبال از آن بسیار چشمگیر بود که این موضوع نشان از پتانسیل‌ها و ظرفیت های بالای آن در سطح کشور دارد. امیدواریم به این ظرفیت‌ها آن گونه که شایسته است توجه شود.
این عضو شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی نواحی درباره سایر بخش‌های این جشنواره گفت: ما بخشی به عنوان سخنرانی هنرمندان و پژوهشگران خارجی خواهیم داشت که در آن هنرمندانی از کشورهای تاجیکستان، ازبکستان، گرجستان و افغانستان حضور پیدا خواهند کرد. 
 
گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
www.seemorgh.com/culture
منبع: isna.ir