چندی پیش هم محققان دانشگاه تورنتو بر پایه نتایج یک تحقیق، اعلام کردند که تفلون در اثر حرارت تجزیه می شود و گازی که در اثر تجزیه از آن متصاعد می شود، برای محیط زیست زیان آور است.

وسایل و ظروف برنجی
خواص ضد میکروبی طبیعی مس و آلیاژهای آن مانند برنج، به طور چشمگیری حضور باکتری های رشته ای را کاهش می دهد.
این فلز با جلوگیری از تولید مثل و تخریب DNA باکتری ها، آنها را از بین می برد.
نصب و به کارگیری سطوح مسی یا برنجی با آلیاژ مس بالا، میکروب MRSA و دیگر عفونت های بیمارستانی را نیز از بین می برد. اکنون پی می بریم که چرا در دهه ۵۰، ظروف مسی و برنجی به طور مرموزانه ای از سطح شهر های ایران جمع آوری شد.

ظروف تفلون
ظروف تفلون که بیشترین طرفدار را در بین ظروف آشپزخانه دارد، یکی از مضرترین لوازم آشپزخانه است.
پوشش تفلونی این ظروف از دو لایه آستری و رویه تشکیل شده است که رویه آن نچسب بوده و به دلیل دارا بودن مواد پلیمری که نوعی پلاستیک هستند، در مقابل حرارت های بسیار بالا به طور نامحسوس سوخته و گازهای سمی ایجاد می کند. حتی اگر تفلون خدشه دار نشده باشد، این ظروف وقتی که بسیار داغ می شوند، غذا را سمی می کنند، ولی به دلیل درصد پایین این سموم در کوتاه مدت عارضه ای بروز نکرده، ولی اثرات سوء آن در درازمدت با علائمی نظیر: سرطان، کوتاه قدی، ضایعات پوستی، کلسترول خون و... ظاهر می شود، همچنین در سنتز هموگلوبین دخالت می کند و کم خونی را به همراه دارد. با گذشت بیشتر زمان به دلیل پیوند ضعیفی که در بین مولکول های تشکیل دهنده رویه تفلون وجود دارد، در هر بار پخت و پز یک لایه بسیار نازک در حد میکرون از تفلون به غذا می چسبد.
به همین دلیل تفلون ظروف، خصوصا رویه آن طی چند ماه به تدریج از بین رفته و آستری باقی می ماند. با ایجاد این حالت به اصطلاح نچسبی تفلون نیز به پایان خود می رسد و پس از مدتی به تدریج آستری نیز به صورت نامحسوس وارد غذاها شده و سفیدی آلومینیوم هویدا می شود.

آلومینیوم نیز به دلیل آنکه فلزی نرم بوده، علاوه بر ورود مواد شیمیایی به غذاها به صورت فیزیکی نیز با کشیدن قاشق و ... به گونه ای مخرب وارد مواد غذایی گشته و به همراه آن خورده می شود. ورود این فلز به غذا علاوه بر از بین بردن طعم اصلی غذا، سبب بروز بیماری های عصبی مانند آلزایمر (فراموشی)، نرمی استخوان، انسداد روده، کم خونی و بروز بیماری های مزمن دیگر می شود.
با وجود اینکه هنوز مطالعات دقیقی در مورد اثرات زیان بار این ماده روی انسان انجام نشده، اما بر اساس آزمایشات صورت گرفته ماده به کار برده شده در ظروف تفلون، در موش تولید ۴ نوع سرطان می کند: سرطان کبد، پانکراس، سینه و بیضه. بخار حاصل از داغ شدن لایه بیرونی تفلون نیز، برای پرندگان اهلی کشنده است.
موارد زیادی از مسمومیت در پرندگان با بخارات حاصل از گرم شدن تفلون نیز گزارش شده که به صورت عدم تعادل، دشواری در تنفس، ضعف و تشنج خود را نشان می دهند، یا حتی گاهی باعث مرگ و میر حیوان به صورت آنی یا تاخیری شده است. علاوه بر آن، این بخارات می تواند باعث بیماری موسوم به «تب بخار پلیمر» در انسان شود که حالتی شبیه سرماخوردگی ایجاد می کند، البته این بیماری در انسان برگشت پذیر و قابل درمان است.
دکتر تیم کراپ سم شناس مشهور و عضو شورای بازرسی محیط زیست می گوید: «PFO» ماده ای است که به مقدار زیادی در تفلون یافت می شود و موجب بروز بیماری های داخلی و گوارشی و نقص عضو جنین می شود و مقدار بالای آن که می تواند با مصرف ظروف تفلون وارد بدن شود، موجب ایجاد سرطان خواهد شد. همچنین استفاده از ظروف تفلون بازسازی شده موجب ایجاد مسمویت غذایی در مصرف کنندگان می شود.
چندی پیش هم محققان دانشگاه تورنتو بر پایه نتایج یک تحقیق، اعلام کردند که تفلون در اثر حرارت تجزیه می شود و گازی که در اثر تجزیه از آن متصاعد می شود، برای محیط زیست زیان آور است.

ظروف یکبار مصرف
متخصصان تغذیه و سلامت می گویند: استفاده از ظروف یکبارمصرف پلی استایرن و بسیاری از ظروف کاغذی موجود در بازار (به علت دارا بودن لایه ای از پلاستیک در رویه داخلی ظرف) موجب از بین رفتن ویتامین ها و پروتئین های موجود در غذا، ورود مواد سمی به غذا و تجمع این مواد سمی در بافت چربی بدن به تدریج موجب خستگی، عصبانیت، بی خوابی، کم شدن پلاکت ها و گلوبین، غیرعادی شدن کروموزوم ها، شیوع انواع سرطان ها (سرطان کبد، ریه و پروستات) و انتقال مواد خطرناک از طریق ژن ها از نسلی به نسل دیگر خواهد شد. انستیتو سرطان فرانسه نیز میزان سرطان زایی ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و کاغذی را از درجه ۳ به درجه ۲ کاهش داده؛ یعنی آنها را مواد به شدت خطرناک اعلام



گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
www.seemorgh.com/lifestyle
منبع : donyaeeqtesad.com



مطالب پیشنهادی :
8 قانون مهم سلامتی از زبان پزشکان
اگر می خواهید سلامت باشید این 5 ماده غذایی را هرگز فراموش نکنید
نوشیدنی هایی برای جوان ماندن
در چای آب لیمو تازه بریزیم یا نه؟
چگونه ورزش مناسب خود را انتخاب کنیم؟