خطرناک ترین اشتباه تربیتی والدین!
همیشه بین کودک و والدینش درگیری هایی درباره اتفاقات عادی و ضروری زندگی مثل زمان خواب، وقت حمام، خرید رفتن، لباس پوشیدن و ... وجود دارد؛ حالا وقتی صحبت منطقی فایده ای ندارد، کودک خردسال کاری را که والدینش از او می خواهند، انجام نمی دهد و والدین بیشتر وقت ها مجبور به باج دادن می شوند که اگر به درستی مدیریت نشود، تبدیل به یک تهدید تربیتی می شود. «علی محتشمی» متخصص کودکان در این باره نکاتی را میگوید که در ادامه آن ها را میخوانید.
بیشتر بدانید : 3 قانون مهم تربیتی که پدران و مادران لازم است بدانند
صبوری در کودکان سال ها طول می کشد
هر چند که والدین مخالف رشوه دادن به کودک هستند و دوست دارند بچه ها حس همکاری داشته باشند و یاد بگیرند که حرف منطقی والدین شان را گوش دهند اما واقعیت این است که سال ها طول می کشد تا کودک یاد بگیرد صبور باشد و با والدینش همکاری کند. تا زمانی که کودک به حرف والدینش گوش ندهد، باج دادن فایده خود را دارد و والدین متوجه هستند که باج دادن معمولی می تواند گاهی مشوق خوبی برای انجام شدن یک کار باشد. البته باید دقت کرد که باج دادن نباید همیشگی باشد، چون در این صورت کودک همیشه منتظر پاداش گرفتن میماند. مثلا وقتی در یک فروشگاه یا مکان عمومی هستید، شما می توانید با خرید یک خوراکی از بد اخلاقی کودک جلوگیری کنید تا زمان خرید با آرامش طی شود. بعدش هم شاید نگران این باشید که در مراجعات بعد به فروشگاه ممکن است مجبور باشید به کودک باج دهید اما این توقع کمتر پیش خواهد آمد چون کودک می تواند سازگاری و تا حدی ناسازگاری را قبول کند.
خطرناک ترین اشتباه تربیتی والدین از نظر یک متخصص کودک!!
آیا باج دادن به کودک کار درستی است؟
بنابراین اگر در دفعات قبل به کودک رشوه دادید تا به فروشگاه بیاید اما دوست ندارید، این هفته این کار را تکرار نکنید و به او بگویید «دفعه قبل برات بیسکویت خریدم اما این بار نمی تونم برات خوراکی بخرم» و اگر لازم شد در فروشگاه این جمله را یادآوری و حواس او را به موضوع دیگری جلب کنید. اگر شما در برخوردتان قاطع باشید و گاهی پاداش ها و توافق هایی برایش در نظر بگیرید، کودک هم معمولا همکاری می کند.
بیشتر بدانید : 5 اشتباه رایج تربیتی والدین در قرن بیست و یکم
بیشتر بدانید : 9 برخورد غلط در رفتار با کودک نوپا را بشناسید
بیشتر بدانید : 5 قانون تربیت کودک که باید از ژاپنی ها بیاموزیم!
بیشتر بدانید : فرزند مسئولیت پذیر می خواهید؟ این 6 گام به شما کمک می کند
بیشتر بدانید : راهنمای تربیت و تنبیه کودک 0 تا 6 سال
گردآوری: گروه سبک زندگی سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: khorasannews.com