بیوگرافی دارا خسروشاهی، مدیر بزرگترین شرکت تاکسیرانی آمریکا
اوبر بزرگترین شرکت خدمات تاکسیرانی آمریکا اعلام کرد که دارا خسروشاهی  ایرانی مقیم آمریکا را به عنوان مدیر ‏اجرایی خود برگزیده است. در این مقاله بیوگرافی دارا خسروشاهی را برای شما گردآوری کرده ایم.

دارا خسروشاهی کیست؟

دارا خسروشاهی دوازده سال گذشته را به مدیریت یکی از بزرگ ترین کمپانی های مسافرتی آنلاین جهان یعنی اکسپدیا (Expedia) مشغول بوده است. اکسپدیا در شهر بلویو (Bellevue) در واشنگتن واقع است و بنابراین خسروشاهی از فعالان تکنولوژی سیاتل، رقیب اصلی اهالی سیلیکون ولی به شمار می رود.

او در تاریخ 7 خرداد 1348 در تهران و در خانواده متمول خسروشاهی، مالک چندین کارخانه داروسازی از جمله «تولید دارو» و «تولی پرس» به دنیا آمد. خانواده خسروشاهی پس از انقلاب به آمریکا مهاجرت کردند و دارا در ایالت نیویورک به عنوان شهروند آمریکایی بزرگ شد.

خسروشاهی در سال 1991 میلادی مدرک کارشناسی مهندسی برق خود را از دانشگاه براون آمریکا دریافت کرد. او در بین سال های 1991 تا 1998 در شرکت سرمایه گذاری «Allen & Company» مشغول به کار بود و از سال 1995 تا 1998 هم مدیریت این شرکت را بر عهده داشت.

خسروشاهی چندین سال هم به عنوان مدیر ارشد غول رسانه ای و اینترنتی آمریکا یعنی IAC ایفای نقش کرد. نهایتاً در سال 2003، کمپانی IAC شرکت اکسپدیا را خرید و هدایت آن را به دستان خسروشاهی سپرد.

دارا خسروشاهی مدیر شرکت اوبر

دارا خسروشاهی مدیر شرکت اوبر

 

اکسپدیا تحت هدایت خسروشاهی عملکرد فوق العاده ای را نشان داد و رشد 18 درصدی سالانه را تجربه کرد. درآمد اکسپدیا از 2.1 میلیارد دلار در سال 2005 به 8.7 میلیارد دلار در سال 2016 رسید.

خسروشاهی یکی از پر درآمد ترین مدیران آمریکا محسوب می شود و در سال 2016 با حقوق سالیانه 96 میلیون دلار، رتبه نخست را در بین مدیران حوزه تکنولوژی آمریکا به دست آورد. گفتنی است این مدیر برجسته ایرانی-آمریکایی، چندین سال است که در هیئت مدیره کمپانی بزرگ نیویورک تایمز هم حضور دارد.

حال باید دید دارا خسروشاهی چگونه می تواند اوبر را سر و سامان ببخشد و این کمپانی بزرگ را از بحران بیرون آورد. او از همان روز نخست باید چندین مدیر ارشد را به استخدام درآورد و در دادگاه حاضر شود تا به شکایات گوگل پاسخ دهد.

 

6 نکته در مورد مدیرعامل جدید اوبر

دارا خسروشاهی، برای رسیدن به مدیرعاملی شرکت اوبر مدیران مطرحی همچون مگ ویتمن، مدیرعامل شرکت HP و ماریسا میر، مدیرعامل سابق یاهو را پشت سر گذاشت. با اینکه شاید نام خسروشاهی نسبت به دیگر نامزدهایی که برای مدیرعاملی اوبر از آنها نام برده شد کمتر شناخته شده باشد، اما بدون شک او فرد شایسته‌ای برای این شغل بوده است. عبور از مسیری که او پیش رو دارد، چندان آسان نیست.

اوبر در ماه‌های اخیر درگیر رسوایی‌های اخلاقی بوده است. آنچه در مورد او می‌دانیم را مرور می‌کنیم:

1 - او اکسپدیا را به رشد و سودآوری قابل توجه رساند

خسروشاهی توانست قلمرو فعالیت اکسپدیا را به بیش از ۶۰ کشور گسترش دهد. او به واسطه تملک دیگر برندهای مصرفی مثل سایت‌های رزروسازی همچون Travelcity و Orbitz و نیز سایت اجاره خانه HomeAway توانست اکسپدیا را به یک شرکت مسافرتی آنلاین بزرگ تبدیل کند. اکسپدیا اکنون سودآوری قابل توجهی دارد و ارزش آن به ۲۳ میلیارددلار می‌رسد. کارشناسان می‌گویند چنین سابقه‌ای می‌تواند به جلوگیری از ضررهای مالی گسترده اوبر کمک کند. خسروشاهی در مصاحبه‌ای با شبکه CNBC بر تمرکز اکسپدیا روی تسهیل خدمات‌رسانی مسافرتی برای نسل جدید از طریق گوشی‌های هوشمند تاکید کرده بود که این نگرش برای اوبر که می‌خواهد ردپای جهانی قوی در حمل‌ونقل، ارسال غذا و حتی جابه‌جایی بدون راننده داشته باشد، بسیار مناسب است.

 

2 - او مخالف دونالد ترامپ است

وقتی بیش از ۱۰۰ شرکت حوزه تکنولوژی به کمپین تحریم قانون مهاجرتی ترامپ پیوستند، اکسپدیا در کنار شرکت آمازون جزو اولین‌ها بود.

 

3 - او سوابق متنوعی دارد

خسروشاهی ۴۸ ساله مدرک کارشناسی مهندسی خود را از دانشگاه براون دریافت کرد و سپس هفت سال را در شرکت سرمایه‌گذاری Allen & Co. گذراند. باری دیلر، از افراد بانفوذ عرصه کسب‌وکار و رئیس هیات‌مدیره فعلی شرکت اکسپدیا در آن زمان مشتری این شرکت بود و خسروشاهی خیلی سریع تصمیم گرفت برای او کار کند. خسروشاهی از سال ۲۰۰۵ مدیرعامل اکسپدیا شده است. او همچنین عضو هیات‌مدیره نیویورک تایمز است که آرتور سالزبرگر تخصصش را در مسائل دیجیتال، مالی و بین‌المللی می‌ستاید. دیوید کاس، استاد امور مالی در دانشگاه مریلند در مورد خسروشاهی می‌گوید: «او تجربه مدیرعاملی غنی در سنی نسبتا پایین را دارد. جوانی و تجربه قابلیت‌های بسیار مهمی در سیلیکون ولی محسوب می‌شوند.»

 

4 - او معامله‌گر است و می‌تواند اوبر را به سوی IPO سوق دهد

مایکل فار، رئیس شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری فار، میلیر اند واشنگتن می‌گوید: «خسروشاهی یک نوآور استراتژیک است و نشان داده این توانایی را دارد که معامله‌های به‌موقعی در اکسپدیا انجام دهد.» این مهارت‌ها می‌توانند به شرکت اوبر کمک کنند رقیب اصلی داخلی خود، یعنی شرکت لیفت (Lyft) را پشت سر بگذارد. کارشناسان می‌گویند در کنار ایجاد فرهنگی تازه برای کارکنان، قرار دادن اوبر در مسیر سودآوری جزو اولین وظایف خسروشاهی است. با توجه به موقعیتی که او در سیلیکون ولی و وال‌استریت دارد، به نظر می‌رسد سرمایه مهمی برای سوق دادن اوبر به سمت عرضه عمومی سهام باشد. برای سرمایه‌گذارانی که نسبت به اعتبار شرکتی مثل اوبر تردید دارند، خسروشاهی گزینه‌ای بود که می‌تواند وجهه این شرکت را اصلاح کند. کارشناسان می‌افزایند به واسطه ارتباطات، تجربه و سوابقی که او دارد، بانک‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری تمایل بیشتری به همکاری با اوبر پیدا می‌کنند؛ به ویژه اگر این شرکت عرضه عمومی شود.

 

5 - تراویس کالانیک، می‌خواست جفری ایملت جانشینش شود

اگر چه کالانیک دیگر مدیرعامل اوبر نیست، اما سهام زیادی در این شرکت دارد و در میان هیات‌مدیره دارای نفوذ است. به هر حال، بسیاری از اعضای هیات‌مدیره اعتقاد داشتند جفری ایملت، مدیرعامل سابق شرکت جنرال الکتریک، تخصص نرم‌افزاری لازم را برای اداره یک شرکت دیجیتالی ندارد. بسیاری از اعضای هیات‌مدیره در عوض، طرفدار ویتمن بودند. خسروشاهی حکم آتش‌بس را داشت و سومین گزینه قابل قبول بود. به هر حال، او جایگاه موفق خود را در شرکتی باثبات و در حال رشد ترک می‌کند تا با چالش‌هایی در یک شرکت بی‌ثبات، سرشار از مشکل و البته بزرگ‌تر مواجه شود.

 

6 - او جایگاهی رشک‌برانگیز دارد

خسروشاهی به خاطر پاداش سال ۲۰۱۵ که طی بسته سهام بلندمدت به ارزش ۸/ ۹۰ میلیون دلار از اکسپدیا دریافت کرد، از سوی سایت Equilar به عنوان مدیر عاملی که بیشترین دستمزد را در آمریکا دریافت کرده، معرفی شد. این موضوع به تیتر رسانه‌ها تبدل شده بود. در همان سال ارزش سهام اکسپدیا ۴۷ درصد و کل درآمد این شرکت ۱۶ درصد افزایش یافت.

 

 

گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
seemorgh.com/lifestyle
منبع : isna.ir/digiato.com