چگونه برخی افراد به خواب کمتری نیاز دارند؟
 خواب کافی غالبا روزی 7 تا8 ساعت است اما برخی افراد روزی 4تا 6 ساعت خواب برایشان کافی است دلیل این اختلاف چیست

 چرا برخی افراد فقط  4تا6 ساعت خواب برایشان کافی است

در میان افرادی که از اختلالات خواب رنج می‌برند کسانی هستند که عادت به چرت زدن دارند و همچنین کسانی که به دلیل بی‌خوابی شبانه به جغد معروفند.

با این حال در میانه این دو دسته افرادی وجود دارند که ۴ تا ۶ ساعت می‌خوابند ولی در عین حال شاداب هستند و احساس خستگی هم نمی‌کنند. اکنون دانشمندان کشف کرده‌اند که این افراد از خصوصیتی در ژن خود برخوردارند که به آنان اجازه می دهد توصیه های عمومی برای خواب ۷ ساعت به بالا را نادیده بگیرند.

در تحقیقی که به تازگی در نشریه «نورون» منتشر شده است پژوهشگران نشان داده‌اند که جهش در نوعی ژن تنظیم‌کننده خواب به نام ژن ADRB1 عامل این خصوصیت ویژه است.

دکتر یینگ‌هوی فو، استاد دانشگاه سانفرانسیسکوی آمریکا، که به همراه دستیارانش سال‌هاست درباره عارضه اختلال خواب تحقیق می‌کند می‌گوید: «ما حدود یک‌ سوم از زندگی‌مان را در خواب می‌گذرانیم. در حقیقت ما خیلی کم درباره تنظیم خواب می‌دانیم و با توجه به نقش بالای آن در سلامتی، ناآگاهی ما واقعا تکان دهنده است.»

دکتر فو و تیم تحقیقاتی‌ پس از تحلیل داده‌های مربوط به دی‌ان‌ای افراد کم‌خواب پی‌ برده‌اند که همگی این افراد در ژن ADRB1 خود، که در حالت عادی وظیفه تحلیل پروتئینی به همین نام و ارسال آن به ساقه مغز برای تنظیم خواب را برعهده دارد، از نوعی جهش برخوردار هستند.

آزمایش مشابه نشان داده است که این ژن در موش‌ها نیز عملکرد یکسانی دارد. هرچند انسان‌ها و موش‌ها از نظر ساعات و نحوه خواب با یکدیگر تفاوت‌های اندکی دارند، با این حال زمانی که پژوهشگران موش‌هایی با ژن جهش‌یافته را زیرنظر گرفته‌اند دریافته‌اند که این نوع حیوانات ۵۵ دقیقه زودتر از هم‌نوعانشان با ژن عادی از خواب برمی‌خیزند.

دانشمندان گفته‌اند ژن جهش‌یافته تازه کشف‌ شده احتمالا تنها عامل نیاز اندک به خواب نیست و ژن‌های مشابه و نواحی دیگر مغزی وجود دارند که به بدن‌مان می‌گویند چه زمانی به رختخواب برویم و چه زمانی در صبح از خواب بلند شویم.

بیشتر بدانید : چرا در خواب حرف می زنیم؟ مجردها بیشتر در خواب حرف می زنند یا متاهل ها؟

بیشتر بدانید : خواب چه تاثیری بر روی سلامت و زیبایی پوست می گذارد؟

بیشتر بدانید : علائم کم خوابی که نشان می دهد شما به اندازه کافی نمی خوابید!

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:rooziato.com