چرت نیمروزی موجب نشاط مغز می شود
 با چرت زدن کوتاه بعد ناهار می توانید به نشاط مغز خود کمک کنید و عملکرد مغز را تقویت کنید

 با چرت زدن نیمروزی به نشاط مغز کمک کنید

تحقیق جدیدی نشان می‌دهد خواب منظم نیمروزی با چابکی ذهن مرتبط است. به گفته محققان، چابکی مغز با آگاهی بهتر از موقعیت مکانی، تسلط کلامی و حافظه فعال همراه است.

امید به زندگی بیشتر و تغییرات نورولوژیکی مرتبط با آن، احتمال ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد. در افراد ۶۵ سال به بالا، از هر ۱۰ نفر یک نفر در کشورهای پیشرفته تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرد.با افزایش سن، الگوی خواب افراد تغییر می‌کند و چرت‌های بعدازظهر آن‌ها بیشتر می‌شود.

اما تحقیقات منتشر شده تا به امروز به نتیجه‌ای نرسیده  است که آیا چرت بعدازظهر ممکن است به جلوگیری از کاهش شناختی و زوال عقل در افراد مسن کمک کند یا این که چرت نیمروزی از علایم زوال عقل است.

محققان در مطالعه خود، ۲۲۱۴ فرد به ظاهر سالم حداقل ۶۰ ساله و ساکن در چندین شهر بزرگ اطراف چین، از جمله پکن، شانگهای و ژیان را مورد بررسی قرار دادند. میانگین طول خواب شبانه این افراد حدود ۶.۵ ساعت بود. چرت بعدازظهر در قالب دوره‌هایی از حداقل 5 دقیقه خواب متوالی و نه بیشتر از ۲ ساعت تعریف شده که بعد از ناهار اتفاق می‌افتد.

آزمایش های غربالگری زوال عقل شامل ۳۰ بخش  بود که چندین جنبه توانایی شناختی و عملکرد از جمله مهارت‌های بینایی-مکانی، حافظه کاری، دامنه توجه، حل مسئله، آگاهی از موقعیت مکانی و تسلط کلامی را اندازه گیری کرد.نمره عملکرد شناختی این تست در میان افرادی که چرت روزانه داشتند به طور قابل توجهی بالاتر از کسانی بود که چرت روزانه نداشتند. همچنین تفاوت معناداری در آگاهی از موقعیت مکانی، تسلط کلامی و حافظه این افراد وجود داشت.یک نظریه این است که التهاب،  میانجی بین چرت نیمروزی و عواقب ضعیف سلامتی است. به گفته محققان، مواد شیمیایی التهابی نقش مهمی در اختلالات خواب دارد. خواب واکنش ایمنی بدن را تنظیم می‌کند و تصور می‌شود که چرت زدن واکنشی تکامل یافته به التهاب است. محققان توضیح می‌دهند افراد دارای سطح بالاتری از التهاب بیشتر چرت می‌زنند.

بیشتر بدانید : مضرات خاموش کردن مداوم زنگ و چرت زدن دوباره برای سلامت

بیشتر بدانید : یک چرت کوتاه اما با ارزش!!

بیشتر بدانید : خواب زیاد، علامت خوبی نیست

بیشتر بدانید : علت تمایل همه به چرت نیم روزی و تمایل زنان به زود بیدار شدن چیست؟

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:mehrnews.com