کپک
کپک نان منجر به بروز بیماری گوارشی می شود.
 
علی اکبر کمالی اردکانی، کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در خصوص کپک انواع مواد غذایی و روش پیشگیری از آن اظهارداشت: کپک ها با ریشه دار شدن در بافت نان می توانند منجر به بروز بیماری های گوارشی شوند بنابراین توصیه می شود از مصرف نان کپک زده خودداری شود.

وی ادامه داد: میوه ها پس از چیده شدن، از خود گاز دی اکسیدکربن و اتیلن متصاعد می کنند، افزایش این دو گاز در یخچال باعث افزایش حرارت، رطوبت و در نتیجه رسیدن بیش از اندازه و کپک میوه می شود.

کمالی افزود: این کپک ها بیماری زا هستند و شستن یا جدا کردن بخش کپک زده دلیل بر سلامت میوه نیست، بنابراین در صورت کپک زدگی، همه میوه را دور بیندازید.

این کارشناس توصیه کرد: در صورت کپک زدن کره تمامی کره کپک زده را دور بیندازید از مصرف آن جدا خودداری کنید، زیرا کپک ها کره را تجزیه و اکسید کرده و خطر سکته را به دنبال دارند.

کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که مصرف پنیر کپک زده هم می تواند موجب بروز زخم معده شود، توصیه کرد: برای پیشگیری از کپک رب گوجه فرنگی یک لایه روغن در سطح آن بمالید تا عمل اکسیژن رسانی متوقف و از تشکیل کپک جلوگیری شود.

وی همچنین توصیه کرد: بهترین راه نگهداری رب بسته بندی به صورت لایه نازک در کیسه فریزر و منجمد کردن آن است.

کمالی اضافه کرد: برای پیشگیری از کپک آبغوره و سرکه نیز بطری شیشه ای آن ها را کاملا پر کنید تا در بطری جایی برای حضور هوا وجود نداشته باشد.

این کارشناس با بیان این که ادویه جات، چای و قهوه نیز مستعد کپک زدن هستند، ولی کپک آن ها مولد سم مایکوتوکسین نیست، گفت: برای پیشگیری از کپک، آن ها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

کمالی با بیان این که یخچال و فریزر کثیف یکی از دلایل فساد مواد غذایی هستند، توصیه کرد: هفته ای یک بار درون آن شسته شود تا از بروز فساد مواد غذایی پیشگیری شود.




گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : pezeshkan.org

 

مطالب پیشنهادی:
روشهای پيشگيری از آلودگی و فساد مواد غذایی
آنچه باید در مورد فریز کردن مواد غذایی بدانید
بهترین مکان نگهداری 5 ماده‌ غذایی مهم
چگونه فرآورده‌های دامی را نگهداری و مصرف كنيم؟