سرطان
سرطان سومین علت مرگ و میر در کشور است.
رییس انجمن پزشکان متخصص داخلی با اشاره به این که ابتلا به سرطان در افراد سیگاری، 15 سال زودتر از سایر افراد بروز می‌کند، گفت: والدین باید بیشتر مراقب جوانان، خصوصا در سنین دبیرستان باشند. برخلاف تصور نادرست عامه مردم عوارض استفاده از قلیان به مراتب خطرناک‌تر از سیگار است.

دکتر ایرج خسرونیا ، با بیان این که سرطان سومین علت مرگ و میر در کشور است، گفت: سالیانه 30 هزار نفر از مردم کشور جان خود را در اثر ابتلا به سرطان از دست می دهند. وی گفت: سرطان معده، شایع ترین سرطان در مردان و سرطان پستان شایع ترین انواع سرطان ها در زنان است. خسرونیا همچنین افزود: سرطان مثانه در مردان دومین سرطان و سرطان روده بزرگ دومین سرطان شایع در زنان می باشد.

رییس انجمن پزشکان متخصص داخلی با تاکید بر اینکه بعضی از انواع سرطان ها مانند لنفوم به علت ضعف سیستم ایمنی بروز می کند، گفت: عوامل ژنتیکی، داروها، عفونت ها، شرایط شغلی مانند کشاورزی و ارتباط با سموم، عوامل تغذیه ای و شیوه زندگی، اشعه به ویژه اشعه ماوراء بنفش در شیوع سرطان ها خصوصا سرطان لنفوم دخیل هستند.

وی با اشاره به بررسی های انجام شده سالیان اخیر در کشور گفت: اعتیاد به دخانیات و انواع مواد مخدر از علل اصلی ایجاد سرطان در کشور است. دکتر خسرونیا خاطرنشان کرد: ابتلا به سرطان در افراد سیگاری، 15 سال زودتر از سایرین بروز می کند، این خطر برای اطرافیان فرد سیگاری نیز بیشتر است.

رییس انجمن پزشکان متخصص داخلی با تاکید براین که 85 درصد دود سیگار موجود در محیط های سربسته به علت سوختن ته سیگار است، یادآور شد: براساس آمار انجمن سرطان ایران، 85 درصد از مرگ های ناشی از سرطان ریه به علت استعمال دخانیات است. همچنین 90 درصد موارد ابتلا به سرطان های حفره دهان مانند سرطان زبان و لب به علت استعمال مواد دخانی اعم از جویدنی و استنشاقی است. وی گفت: اعتیاد به مواد مخدر عامل بروز 50 درصدی سرطان های مثانه در مردان و ابتلای 30 درصدی به این سرطان در زنان است.

خسرونیا با اشاره به آمار روزافزون مصرف کنندگان مواد دخانی مانند سیگار و قلیان به ویژه در جوانان گفت: در سال های آتی خطر افزایش روند شیوع سرطان در کشور بیش از پیش است، لذا والدین باید بیشتر مراقب جوانان، خصوصا در سنین دبیرستانی باشند. برخلاف تصور نادرست عامه مردم، عوارض استفاده از قلیان به مراتب خطرناک تر از سیگار است.


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : ایسنا


مطالب پیشنهادی:
نکاتی دربارۀ سرطان کبد
علائم هشداردهنده سرطان تخمدان
این رژیم غذایی سرطان پروستات را مهار می کند
کشنده ترین سرطان را بشناسید
نشانه های سرطان سینه چیست؟