با اینکه بسیاری از افراد از راه دهان تنفس می‌کنند ولی چندان از عواقب آن باخبر نیستند و معضلی است که اگر زود درمان نشود مشکلات‌اش مزمن شده، چه بسا گاهی درمان موفقی نمی‌توان برای مشکل به وجود آمده در نظر گرفت.

 پولیپ بینی، احتقان مزمن بینی، سینوزیت، بزرگ بودن بیش از اندازه لوزه‌ها حتی گاهی اوقات عادت به باز بودن دهان در هنگام خواب را می‌توان به عنوان علل تنفس دهانی نام برد.
در هر حال هر عاملی که سبب شود فردی نتواند به راحتی از بینی نفس بکشد ناچار خواهد بود برای کسب اکسیژن از راه دهان میزان مورد نیاز اکسیژن خود را تأمین کند.
همان‌طور که می‌دانید تنفس از راه بینی دارای محسناتی است که تنفس از راه دهان فاقد آن است، از قبیل گرم شدن هوای تنفسی، گرفته شدن گرد و غبار موجود در هوای تنفسی توسط مژک‌های بینی و... هفته نامه سلامت در گزارشی به مشکلاتی که تنفس از راه دهان ایجاد می‌کند پرداخته است.
1. تنفس دهانی چنانچه در دوران کودکی وجود داشته باشد و هیچ تلاشی در جهت رفع آن صورت نپذیرد، سبب عمیق شدن کام یا سقف دهان خواهد شد که این خود به ‌طور ثانویه باعث کاهش قوس فک بالا می‌شود و به دنبال آن، جا برای قرار گرفتن دندان‌ها در یک قوس فکی کاهش می‌یابد و دندان‌ها برای جبران کمبود فضا به سمت بیرون حرکت می‌کنند و حالت بیرون ‌زدگی دندان‌ها علاوه بر زشت بودن فرم صورت خطر شکسته شدن آنها را در پی دارد.
علاوه بر دندان‌ها، خود استخوان فک در ناحیه قدام فک بالا هم بیرون زده می‌شود که برای درمان این‌ گونه موارد نیاز به ارتودنسی و جراحی توأماً است.

2. تنفس دهانی سبب خشک شدن دهان می‌شود.
با کمبود بزاق و خشک شدن دهان بستر مناسبی جهت التهاب ایجاد شده، به دنبال آن بیماری‌های لثه ایجاد می‌شود و متعاقب التهاب لثه ممکن است بوی بد دهان نیز عارض گردد که به منظور جلوگیری از این مشکل باید علت اصلی که همانا تنفس دهانی است برطرف گردد و با درمان‌های موضعی فقط یک درمان موقتی صورت می‌پذیرد.

3. یکی از مشکلات ایجاد شده دیگر با تنفس دهانی، پوسیدگی‌های دندانی در ناحیه طوق یا ناحیه لثه‌ای است که آن هم به دنبال خشک شدن دهان و عدم خودشویی دندان‌ها توسط بزاق حادث می‌گردد.

4. افرادی که دچار مشکل تنفس دهانی هستند همواره لب‌های خشک و ترک خورده دارند که زخم شدن مدام لب‌ها علاوه بر مشکل جسمی، این افراد را از لحاظ روحی دچار آزردگی می‌کند و معمولاً این افراد از این قضیه رنج می‌برند.

5. افرادی که دچار تنفس دهانی ناشی از گرفتگی بینی هستند از لحاظ تکلم مشکل دارند و معمولاً تو دماغی صحبت می‌کنند که در نهایت در شکل‌گیری شخصیت کودکان اهمیت خاصی دارد.

6. افرادی که در اثر تنفس دهانی دارای فک بالای جلو آمده هستند معمولاً در ادای برخی کلمات دچار مشکل می‌شوند و در تلفظ مشکل دارند.
 
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : khabaronline.ir
 
مطالب پیشنهادی :
از آسم یا تنگی نفس رنج می برید؟این گیاه مفید است!!
آسم چیست؟
ایا با ورود به حمام دچار تنگی نفس می شوید؟
10 علامت مهم که باید به پزشک مراجعه کرد!!
عواملی که باعث خستگی می شوند(1)