سوزش ادرار علامت چیست؟
دکتر محمدرضا نوروزی، فوق تخصص اورولوژی، رئیس انجمن باروری و ناباروری ایران و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران سوزش ادرار را...

علت سوزش ادرار

یک فوق تخصص اورولوژی گفت: سوزش ادرار، نشان دهنده عفونت در دستگاه ادراری است و ممکن است گروه‌های مختلف سنی را درگیر کند. 

دکتر محمدرضا نوروزی، فوق تخصص اورولوژی، رئیس انجمن باروری و ناباروری ایران و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران سوزش ادرار را نابهنجاری موقع دفع ادرار تعریف کرد و در ادامه افزود: البته گاهی این احساس بدون دفع ادرار است و درد در طول مجاری و در زیر شکم احساس می‌شود.

بیشتر بدانید : ادرار دردناک همراه با سوزش

بیشتر بدانید : همه چیز درباره سوزش ادرار

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران سوزش ادرار را از علایم شایع بیماری‌های دستگاه ادراری-تناسلی دانست و گفت: این علامت در بسیاری از افراد جامعه و در همه سنین حتی بدون وجود علت زمینه‌ای خاص ممکن است بروز کند.

رئیس انجمن باروری و ناباروری ایران، سوزش ادرار را علامتی برای نمود بیماریهای مختلف اعم از عفونتهای دستگاه اداری تا بیماری‌های پیچیده مانند سرطان‌های دستگاه ادراری دانست و افزود: جنسیت، سن و مکان درد در تشخیص نوع بیماری عامل موثر است.

وی در ادامه با اشاره با این مطلب که شیوع بیماری‌های دستگاه ادراری در زنان و مردان متفاوت است تصریح کرد: از بین علل موجود، عفونت‌های دستگاه ادراری در زنان و سرطان پروستات در مردان شایع‌تر است. 

دکتر نوروزی با اشاره به این مطلب که سوزش ادرار در افراد چاق بیشتر است گفت: در این افراد اکثریت آب بدن از سطح بدن و به صورت تعریق، تبخیر می‌شود و حجم کمی از مایعات در داخل عروق و دستگاه ادراری باقی می‌ماند؛ به همین دلیل مقدار زیادی از مواد زائد با مقدار کمی آب از کلیه‌ها دفع می‌شود و این غلظت ادرار هنگام عبور از مجاری ادراری سبب سوزش می‌شود.

دکتر نوروزی با ذکر این مطلب که کودکان و نوزادان نیز ممکن است بنا به دلایلی دچار سوزش ادرار شوند به والدین توصیه کرد: دقت داشته باشید اگر کودک در هنگام ادرار کردن، بی قراری و گریه می‌کند ممکن است به سوزش ادرار که زمینه‌ساز عفونت ادراری است مبتلا شده باشد.

وی در پایان با تاکید بر این مطلب که سوزش‌های دستگاه ادراری نشان دهنده بیماری است درمورد درمان توضیح داد: سوزش‌های مداوم و طولانی مدت با درمان‌های معمول متوقف نمی‌شوند و فرد باید به یک متخصص اورولوژی مراجعه نماید تا بیماری تشخیص و درمان شود.

بیشتر بدانید :  با مشاهده سوزش ادرار همراه با خون به پزشک مراجعه کنید

بیشتر بدانید :  سوزش ادرار علامت کدام بیماری هاست؟

بیشتر بدانید : سوزش ادرار در خانم ها

بیشتر بدانید : سوزش ادرار در چه کسانی بیشتر است ؟

بیشتر بدانید : عفونت ادراری در مردان و هر آنچه باید بدانید


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: tums.isna.ir