چطور استرس کرونایی خود را به کودکان منتقل نکنیم؟
حمید خاکباز متخصص روانشناسی گفت: رده سنی کودکان ما از دوره بارداری مادر تا سن ۱۲ سالگی را شامل میشود و از نحوه صحبت کردن تا ارتباط بین زوجین میتواند بر احساس، فکر و روحیه کودکان تاثیرگذار باشد.
با توجه به شیوع ویروس کرونا و قرار گرفتن در یک موقعیت بحرانی، باید از وحشت سازی برای کودکان در خصوص این موضوع پرهیز کنیم، همچنین باید بدانیم احساسات کودکان، در موقعیتهای بحرانی و حساس جریحه دار میشود و از مهمترین نکات این است که باید بدانیم در این موقعیتها چگونه با کودکان صحبت کنیم تا استرس و نگرانی کمتر به آنها وارد شود.
بیشتر بدانید : استرس کودکان را جدی بگیرید
بیشتر بدانید : پیشگیری از کرونا با مصرف ویتامین C و تقویت سیستم ایمنی
بیشتر بدانید : ویروس کرونا،مرگبارترین ویروس قرن
از بهترین راهها برای توضیح مسائل مربوط به ویروس کرونا بازی با کودکان است؛ بازیهایی که قوه تخیل را افزایش دهد یا بازیهای فکری و یا تشویق به کتابخوانی، زیرا میتوانیم در زمان بازی کردن به کودکان آموزشهای لازم را بدهیم و در این آموزش جنس و لحن صحبت زمان بازی کردن بسیار مهم است.
می توانیم یکی از وسایل اسباب بازی کودک را به عنوان وسیله آلوده و دشمن فرضی مطرح کرد که امکان انتقال آلودگی از طریق این وسیله اسباب بازی وجود دارد و در ادامه راهکارهای ضدعفونی، مقابله و دور کردن آلودگی را از طریق بازی به کودکان آموزش بدهیم.
با توجه با استرسها و نگرانیهای موجود دربین خانواده ها، به جای اینکه با کودک به حالت عصبانیت صحبت کنیم؛ با انجام بازیهای آرام و آموزشی، حساسیت و استرس کودک را کنترل کنیم به این دلیل که اگر با کودکان حالت استرس آمیز و نگران صحبت کنیم، واکنشهای متفاوتی را بروز خواهند داد؛ بعنوان مثال کارهایی مانند گوشه گیری، جیغ زدن، عصبانیت آشفتگی، شب ادراری و حتی دیدن کابوس را شاهد خواهیم بود.
اضطراب پدر و مادر در مورد ویروس کرونا به صورت مستقیم یا غیر مستقیم بر احساس کودک تاثیرگذار خواهد بود، حتی در خصوص ویروس کرونا و هر موقعیت بحرانی دیگر نحوه رفتار والدین بسیار مهم و قابل برداشت است.
والدین باید بدانند که هر اطلاعاتی درباره ویروس کرونا یا هر موضوع دیگر را در اختیار کودک قرار ندهند؛ در واقع باید یک سری اطلاعات غربالگری شده مثبت در اختیار کودک قرار دهیم، به این دلیل که امروزه با توجه به نظرات مختلف و شایعه پراکنیهای فضای مجازی درخصوص ویروس کرونا، کودک برای روبه رو شدن با واقعیت، دچار آشفتگی خواهد شد در صورتی که والدین باید اطلاعاتی به کودکان بدهند که از نگرانی آنها کاسته شود.
باید بدانیم که سیستم ایمنی کودکان کامل نیست و توانایی کامل برای حل مسئله ندارند بنابراین برای کاهش استرس و نگرانی کودک هیچگاه از فرصت و جملات تهدید آمیز استفاده نکنیم، به عنوان مثال بیان جملاتی از قبیل "بچه فلانی را نگاه کن، به خاطر رفت و آمد به بیرون مریض شد یا اگر رعایت نکنی مثل فلانی مریض خواهی شد" استرس، اضطراب و نگرانی آنهارا افزایش خواهد داد.
از والدین خواهشمندیم اطلاعاتی مثبت و معتبر مانند اطلاعات وزارت بهداشت در اختیار کودک قرار دهند و از شایعات و اطلاعات فضای مجازی برای کاهش استرس و نگرانی کودک پرهیز کنند.
بیشتر بدانید : آیا آب ویروس کرونا را از بین می برد؟
بیشتر بدانید : تاثیر استرس بر بلوغ زودرس کودکان
بیشتر بدانید : استرس های دوران کودکی خطرناک هستند
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: yjc.ir