به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس مجيد محمودي در نشست مطبوعاتي اعزام تيم مهارتي به سي و نهمين دوره مسابقات جهاني كشور اظهار داشت: مسابقات جهاني مهارت يكي از مهمترين صحنههايي كه بهانهاي براي نمايش توان مهارتي و سرعت عمل نيروي كار كشورهاي جهان است.
وي افزود: همانند المپيك كه قدرت بدني، سرعت عمل و توانمندي ورزشي جوانان جهان را به نمايش ميگذارد و المپيادهاي علمي جهاني كه توانايي جوانان جهان در عرصههاي علمي را به رقابت ميگذارد، مسابقات جهاني مهارت توانايي، مهارت و سرعت عمل جوانان كشورهاي مختلف در رشته هاي فني و حرفهاي را به نمايش ميگذارد.
معاون پژوهشي رئيس سازمان آموزش فني و حرفهاي گفت: مسابقات جهاني مهارت از 1950 برگزار ميشود و جمهوري اسلامي ايران بايد با كشورهايي رقابت كند كه از اولين دوره اين رقابت حضور داشتهاند در زمره كشورهاي صنعتي به شمار ميآيند و از GDP بالا برخوردارند.
وي تاكيد كرد: اين مسابقات در يك ساختار مهم و محكم برگزار ميشود و در بعضي رشتهها شركتكنندگان بايد چند روز كار پيوسته را انجام دهند تا هيات داوران نتيجه كار آنها را بررسي و امتيازدهي كند.
محمدي گفت: سازمان بينالمل مهارت جهاني كه توسط اعضاي آن در سال تشكيل شده است اين مسابقات را برگزار ميكند، انتخاب شدگان اين مسابقات جهاني مهارت از سوي صاحبان صنايع جهاني مورد استقبال قرار ميگيرند و صاحبان صنايع جهاني در اين مسابقات در جست و جوي نيرويك ار ماهر هستند.
وي تاكيد كرد: هيچ يك از برگزيدگان اين المپيادها بيكار و بدون اشتغال نيستند و المپياد ملي مهارت، فرصت خوبي براي صاحبان صنايع ملي است تا نيروي كار ماهر و توانمند مورد نياز خود را شناسايي كنند.
معاون سازمان فني و حرفهاي گفت: ايران پيش از انقلاب اسلامي در 3 دوره از مسابقات جهاني مهارت در 8 رشته شركت كرد بعد از انقلاب وقفهاي در شركت جمهوري اسلامي ايران در مسابقات جهاني ايجاد ميشود.
وي افزود: جمهوري اسلامي ايران پس از انقلاب در سال 1378 به عضويت سازمان جهاني مهارت درآمد و در سال 1379 در مسابقات جهاني مهارت شركت كرد و هر دو سال يك بار در مسابقات جهاني مهارت شركت كرده است.
محمدي گفت: هدف گذاري سازمان آموزش فني و حرفهاي اين است تا با برنامه ريزي مناسب رتبه جمهوري اسلامي ايران در مسابقات جهاني مهارت بهبود داده و پس از 3 دوره، آينده جمهوري اسلامي ايران جزو 20 كشور اول برتر مهارتي جهان باشد.
وي تاكيد كرد: در اين راستا منشور المپياد ملي مهارت ايران تغيير يافته است و در حال حاضر اعضاي شركت كننده در قالب 15 تيم به شيوزكاي ژاپن اعزام خواهند شد، هر تيم بايد شامل يك شركتكننده، يك مربي، يك ناظر و يك مترجم باشد، اما خوشبختانه موفق شديم، در اعزام كاروان مهارتي ايران، حداكثر صرفهجويي در هزينه رعايت شود و كاروان جمهوري اسلامي ايران با حداقل نفرات به اين مسابقات اعزام شد.
محمدي ضمن تاكيد بر اين نكته كه رشتههاي مهارتي بايد روزآمد شود، اظهار داشت: در حال حاضر تيم جمهوري اسلامي ايران در رشتههاي طراحي شبكه، طراحي صفحات وب و رشتههاي مهارتي مرتبط با علوم كامپيوتر، در وضعيت خوبي به سر ميبرد.
وي افزود: جمهوري اسلامي ايران در اولين سال شركت در اين مسابقات از 36 كشور 36 ام شد، سال گذشته در سومين حضور خود از ميان 38 كشور، رتبه 26 ام را كسب كرد و اميدواريم در سه گام در سه مرحله از اين مسابقات به رتبه كمتر از 10 دست يابيم.
محمدي گفت: در 39 امين دوره مسابقات جهاني مهارت كه در شيزوكار ژاپن برگزار ميشود، 850 نفر از 45 كشو جهان در 47 رشته برگزار ميشود كه جمهوري اسلامي ايران براي 15 رشته، تيم اعزام كرده است.
وي افزود: مسابقات ملي مهارت هر ساله دركشور برگزار ميشود در مرحله اول در كليه شهرستانهاي كشور برگزار ميشود، برگزيدگان اين مرحله، در مسابقات استاني شركت ميكنند و برگزيدگان مرحله دوم (مرحله استاني) براي شركت در مرحله سوم يعني مرحله ملي اعزام ميشوند و اما برگزيدگان رتبه اول المپياد ملي سال اول و سال دوم در اردوي آمادگي با هم رقابت ميكنند و از بين آنها يك نفر براي اعزام به مسابقات ملي جهاني معرفي ميشوند.
معاون پژوهشي سازمان آموزش فني و حرفهاي گفت: از 15 شركتكننده در مسابقات جهاني مهارت خانم مريم ابراهيمي از استان فارس به عنوان تنها زن كاروان جمهوري اسلامي ايران دررشته طراحي گرافيك به اين مسابقات اعزام ميشود.