نشست اسلو فروم ۲۰۱۷
نشست اسلو فروم ۲۰۱۷ با حضور وزرای خارجه ایران، نروژ، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، جان کری و تعدادی از مقامات برخی از کشورها در اسلو آغاز شد.

نشست اسلو فروم2017

تکمیلی

دفاع قاطع «فدریکا موگرینی» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حضور ظریف و کری از برجام اتحادیه اروپا حفظ توافق را در هر شرایطی تضمین می کند

 

محمد جواد ظریف و کوفی عنان دبیر کل سابق سازمان ملل متحد در حاشیه "مجمع اسلو" دیدار و در خصوص مسائل مختلف جهانی و منطقه ای گفتگو و تبادل نظر کردند

photo_2017-06-13_21-41-32.jpg

محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران در سخنان خود در مجمع اسلو در نروژ، به اظهارات اخیر مقامات سعودی علیه کشورمان اشاره کرد و گفت که این اظهارات از پیش حاکی از حملات تروریستی اخیر در تهران بود.

ظریف این اظهارات سعودی‌ها را تهدیدی مستقیم و بسیار خطرناک و تحریک‌آمیز از سوی ریاض دانست.

بنا به گزارش شبکه پرس تی‌وی، وزیرامورخارجه ایران همچنین گفت: ایران هوشیار است. ما اطلاعاتی داریم که نشان می‌دهد عربستان سعودی در توسعه گروه‌های تروریستی که در نزدیکی مرزهای شرقی و غربی ایران فعالیت می‌کنند، مشارکت دارد.

محمد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان ماه گذشته در اظهاراتی خصمانه گفت که کشورش تلاش خواهد کرد جنگ به داخل خاک ایران کشیده شود. همچنین عادل الجبیر، وزیرامورخارجه عربستان روز 6 ژوئن، ساعتی پیش از وقوع حادثه تروریستی در تهران گفت که ایران باید برای آنچه ریاض دخالت تهران در منطقه می خواند، مجازات شود.

ظریف در بخش دیگری از سخنانش گفت که آمریکا تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ چشم خود را روی واقعیت نقش عربستان در حملات تروریستی 11 سپتامبر در آمریکا و دیگر حوادث تروریستی در غرب بسته است.

وی افزود: ترامپ تلاش می‌کند تا ملیت 15 حمله کننده عربستانی یا هر حمله کننده دیگری که آمریکا یا کشورهای غربی که در طول 20 سال گذشته هدف قرار داده است را تغییر دهد.

وزیرامورخارجه ایران گفت که آمریکا تلاش می‌کند تاریخ را عوض کند.

 

********************************************

تکمیلی


موگرینی: اطمینان دارم آمریکا به برجام پایبند خواهند ماند

به نقل از خبرگزاری رویترز، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه شنبه (امروز) در یک کنفرانس خبری در حاشیه مجمع اسلو در نروژ گفت: من اطمینان دارم که بازنگری آمریکا (در خصوص توافق هسته ای ایران و گروه 1+5) به تصمیمات گسترده ای منجر خواهد شد که به معنی حفظ توافقی است که موثر بوده.

موگرینی افزود: در هر شرایطی اتحادیه اروپا ضمانت خواهد داد که این توافق حفظ می شود و ما به توافق پایبندیم. همچنین سیاست ما برای تعامل با ایران ادامه خواهد داشت.

وی در سخنانش با تاکید بر این‌که برنامه جامع اقدام مشترک موثر بوده است، گفت: توافق هسته‌ای متعلق به جامعه بین‌الملل است و اتحادیه اروپا به اجرای این توافق و تعامل با ایران ادامه خواهد داد و مهم نیست که دیگران چه کاری انجام می‌دهند.

57432043.jpg

**********************************************

تکمیلی

تاکید کری بر اهمیت اجرای برجام

جان کری در این نشست در مورد تداوم توافق هسته‌ای و اهمیت رسیدن به آن با ایران صحبت کرد

*********************************************

 

نشست اسلوفروم 2017 با حضور محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بورگه برنده وزیر خارجه نروژ، جان کری وزیر خارجه سابق آمریکا و رتنو مرسودی وزیر خارجه اندونزی در اسلو پایتخت نروژ آغاز شد.

در نشست اسلو فروم 2017 علاوه بر محمدجواد ظریف، وزرای خارجه بوسنی و هرزگوین، اردن، عمان، کنیا، اسلواکی، سودان، اندونزی، فنلاند و کرواسی، وزیر خارجه سابق نیوزلند، وزیر اطلاعات میانمار و نمایندگانی از کشورهای سوئد، اتیوپی، اریتره، نیجریه، اقلیم کردستان عراق، فیلیپین و سودان جنوبی، مدیر امور افغانستان در شورای امنیت سازمان ملل، سفیر چین در نروژ، مشاور نمایندگی سازمان ملل در امور قبرس، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور اختلافات گویان و ونزوئلا، رئیس موسسه شرق شناسی آکادمی علوم روسیه، معاون گروه بین‌المللی بحران و تعدادی از مدیران مراکز مطالعاتی نروژی دعوت شده‌اند.

شرکت کنندگان در این نشست در پنل‌های تخصصی حضور یافته و به سؤالات پاسخ می‌دهند.

اجلاس‌های سالانه اسلو فروم محلی برای گفت‌وگو و تبادل‌نظر در خصوص موضوعات و بحران‌های منطقه‌ای است.

اسلو فروم یا مجمع اسلو (Oslo Forum) در سال 2003 در ابتدا به صورت یک جمع محدود متشکل از میانجیگران مختلف برگزار شد. در اولین دور از اجلاس مجمع تنها 17 کشور شرکت داشتند، اما در حال حاضر نمایندگانی بالغ بر 100 کشور جهان هر ساله در اجلاس این مجمع شرکت می‌کنند. این مجمع طی دو روز کاری برگزار می‌شود.

از اهداف عمده اجلاس سالانه اسلو فروم، تسهیل تبادل صریح نقطه نظرات از سوی مقامات ارشد کشورهایی است که تلاش می‌کنند طرفین درگیر با یکدیگر را به یافتن راه‌حل‌هایی مبتنی بر مذاکرات تشویق کنند.

همچنین برگزاری این مجمع در واقع تمرین و تلاشی به منظور موفق عمل کردن در اعمال میانجیگرانه در منازعات است. موضوع مطرح در هر رویداد در نظر گرفته شده معمولاً خود منجر به شروع مباحث مختلف شده و در پی آن سؤالات مختلفی را مطرح کرده و نهایتاً رویکردهایی جدید و یا غیر متعارف را برای کنترل منازعات و چالش‌ها پیشنهاد و ارائه می‌کند.

معمولاً این مجمع گروهی متشکل از میانجیگران برجسته و دیگر کنشگران روند صلح را که به دنبال حل منازعات مسلحانه از طریق گفت‌وگو و مفاهمه هستند، گردهم جمع می‌کند. مباحت و گفت‌وگوهای مشارکت کنندگان و مدعوین، معطوف به مسائل مربوط به منازعات مسلحانه می‌شود. شرکت کنندگان نیز معمولاً از بین مقامات ارشد کشورها، شخصیت‌های عمده سازمان ملل، سازمان‌های بین الدولی و منطقه‌ای، به همراه نمایندگان رسمی کشورها، سازمان‌های خصوصی، نمایندگان طرف‌های درگیر، گزارشگران و خبرنگاران جنگی، تحلیلگران مسائل مختلف مربوط به منازعات مسلحانه، روشنفکران و کارشناسان مختلف برگزار خواهد شد.

تاکنون در اسلو فروم شخصیت‌هایی همچون: کوفی عنان، جیمی کارتر، کاترین اشتون و برخی از روسای جمهور سابق کشورهای جهان همچون خاتمی، اوبو سانچو، سانتوس و تنی چند دیگر از روسای جمهور و شخصیت‌هایی همچون خاویر سولانا، جری آدامز و دیگر مقامات و شخصیت‌های بین‌المللی و سیاسی شرکت کرده‌اند. در سال‌های اخیر علاوه بر نمایندگانی از دولت افغانستان و گروه طالبان، نمایندگانی از دولت سوریه و مخالفان دولت آن کشور در این مجمع شرکت کرده‌اند.

وزارت امور خارجه نروژ و مرکز گفت‌وگوی بشردوستانه میزبانی این مجمع را برعهده دارند. مجمع به عنوان یک رویداد سالانه جهانی و معمولاً در ماه ژوئن در اسلو برگزار می‌شود. مجمع اسلو به منظور رسیدگی به مجادلات و چالش‌های کشورهای آسیایی و آفریقایی نیز هر دو سال یک بار اجلاس‌هایی در آفریقا و آسیا برگزار می‌کند. مشارکت در مجمع اسلو منحصراً از طریق دعوتنامه بوده و تمامی مباحث مطروحه در آن بر اساس قوانین حاکم بر «چتم هاوس» صورت پذیرفته و قابل انتشار در رسانه‌های گروهی دنیا نیست.

 

گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: فارس